Acer Nitro 5 AN515-54 FPS Drop

thisjimmytho6176

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı : GTX 1660Ti
Ram = 8 GB
SSD = 512 GB
Merhabalar,
5 ay önce aldığım Acer Nitro 5 AN515-54 modelli laptopda son 1 ayda ciddi derecede FPS drop yaşamaktayım ki son 1 haftadır giderek arttı. 2 saatte bir tekrar ederken şimdi 30 dakikada bir ciddi derecede 40-50 saniyelik droplar yaşıyorum.Sorun sizce nerde ram darboğaz yapıyor olabilir mi yapıyorsa da neden 4 ay sorunsuz işlerken son 1 aydır giderek kötüleşiyor?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM kullanımınızı ve sıcaklık değerlerinizi oyunda kontrol edin sıcaklık ve RAM FPS drop yaratır tabi sorun bunlarsa. Bakıp SS alıp paylaşın değerleri.

KS

thisjimmytho6176

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Genelde çoğu oyunda bu değeri alıyorum FPS locklu şuan. Drop yaşadığımda değerler aynı ama FPS 15-25 lere düşüyor. Bir çok oyunda yüksek düşük ayarlarda denedim sonuç aynı ne kadar yüksek FPS ne kadar düşük sıcaklık olsa da FPS drop yaşıyorum.
VByjMj.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM kullanımınız 7 GB ve bu oyunda geçirdiğiniz vakte göre çoğalabilir eğer 8 GB civarında gezmeye başlarsa o ani Drop yapar. Ayrıca ekran kartı 80 derece maksimum değerler için normal ama işlemciniz 84 derece ve bu yükseliyorsa 90 derecelere kadar buda ani frekans düşüşü ve FPS Drop yapar ki zaten şuan ekran kartınıza %20 kadar darboğaz yapıyor. Yani sisteminizi önce soğutmayı denemelisiniz sonra RAM yetersiz ise RAM takviyesi gerek ki eğer soğutma işe yaramaz ise ve ekran kartı kullanımınız %90 üzerine çıkmaz ise bu makine bileşen olarak yetersiz tasarlanmış ekran kartınıza darboğaz var demek oluyor bu durumda RAM takviyesi size bir avantaj sağlamayabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bir önceki resim ile bu çok faklı bir ayar yaptıysanız da bu seviyeye indiyse sıcaklıklar tamam ama ilk aşamada daha kullanıma bağlı sıcaklıklar yükselmeden attıysan resmi bu doğru bir bilgi sayılmaz.

Resimde ekran kartı kullanımınız çok ama çok düşük kartın 71% kadarı kullanılmıyor bile. İşlemcide az yükte oyun içerisinden oynarken SS aldığınıza emin misiniz? Veriler birbirini tutmuyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri