Acer Nitro VG242YPbmiipx 23.8" ekran da çıkan çizgiler

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Merhaba,
Biraz önce normal bir şekilde internette gezerken sebepsiz bir şekilde ekranda çizgiler çıktı. Daha sonra da ekrana yazılıp silinmiş gibi yazılar vs çıktı. PC'yi kapattım fakat sorun devam ediyordu Display Port kablosunu çıkarıp takınca düzeldi. Endişelenmem gereken bir konu var mı? Veya yapabileceğim bir test vs.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60

Bunu denedim hiç bir şey yok her şey normal görünüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartına maksimum bir yük bindirip OCCT ile bir deneme yapın sorun çıkmazsa sadece kablo odaklı veya sürücü odaklı bir sıkıntıdır.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Ekran kartına maksimum bir yük bindirip OCCT ile bir deneme yapın sorun çıkmazsa sadece kablo odaklı veya sürücü odaklı bir sıkıntıdır.
Cihaz kendini yeniden başlattı ben occt indiremeden. Ekran dondugu için, acaba ekran kartı ile ilgili bir problem mi var?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Virüs yemiş olabilirsiniz o ilk uyarıda sürücü silindi gibi bir şeyden bahsettiğiniz için bunu söylüyorum. Kendiliğinden olacak bir şey değil çünkü sürücü kaldırma işlemi özellikle ekran kartı için. Sistem şuan ne durumda bir sıkıntı var mı gözünüze çarpan?

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Virüs yemiş olabilirsiniz o ilk uyarıda sürücü silindi gibi bir şeyden bahsettiğiniz için bunu söylüyorum. Kendiliğinden olacak bir şey değil çünkü sürücü kaldırma işlemi özellikle ekran kartı için. Sistem şuan ne durumda bir sıkıntı var mı gözünüze çarpan?
Şu anda göze çarpan bir şey yok. Virüs yemiş olduğumu düşünmüyorum ek olarak silinen yazı da direkt monitör üstünde olan bir şeydi. Normal masaüstünde olsa fark ederdim çünkü cihaz kapalıyken de görmüştüm.
Belki de overclock açık kalmıştır, en son god of war oynarken bir ayar yapmıştım ondan sonra hiç ellemedim. Ekran kartı zorlanmış olabilir. Sürücüleri silip baştan yükleyeceğim. Olay görüntüleyicisi > sistem kısmında bir sorun göremedim.

Not: en son yaptığım işlemlerden birisi gigabyte b450m s2h v2 anakartımı F63a sürümüne güncellemek

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
@ugur.gozaydin cihazı taratmak istedim karşılaştığım sonuç bu. Sfc /scannow yaptım bekliyorum.
1650812284645.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows 11 sanırım bu. İşletim sistemini net bilmediğim için Defender ile Microsoft Store arasında bir bağlantı zorunluluğu yapmış olabilirler bir şey diyemeyeceğim yani.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Powershell'i yönetici olarak çalıştırıp aşağıda ki kodu yazınca Windows Güvenliği çalıştı.
Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

Kaynak:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bu kod satırı varsayılan uygulamaları sıfırlamak için kullanılıyor bunu Windows 10 içinde öneriyorum genelde. Sorun yoksa bir taratın sorun çıkmazsa birde aşağıdaki konumları temizleyin sonrasında ekran kartı sürücünüzün güncelliğini teyit edin güncel değilse güncelleyin yeterlidir.

Windows kalıntılarını temizlemek;
  • @echo off
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp\"*.*
  • exit

Yukarıdaki @echo off ve exit dahil tüm kod bloğunu bir not defterine yazın yada kopyalayın. Daha sonra kaydet seçeneğini kullanıp dosya türünü Tüm dosyalar yapın ve bir dosya adı koyup sonuna .BAT yazıp kaydedin. Kaydettiğiniz dosyayı yönetici olarak çalıştırın ve sistem kalıntılarının siyah ekranda temizlenmesini bekleyin. Temizlik bitince kendisi kapanacaktır pencerenin, eğer kapanmazsa ENTER tuşuna basın.

KS

xlinus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Bu kod satırı varsayılan uygulamaları sıfırlamak için kullanılıyor bunu Windows 10 içinde öneriyorum genelde. Sorun yoksa bir taratın sorun çıkmazsa birde aşağıdaki konumları temizleyin sonrasında ekran kartı sürücünüzün güncelliğini teyit edin güncel değilse güncelleyin yeterlidir.

Windows kalıntılarını temizlemek;
  • @echo off
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Users\%username%\AppData\Local\Temp\"*.*
  • exit

Yukarıdaki @echo off ve exit dahil tüm kod bloğunu bir not defterine yazın yada kopyalayın. Daha sonra kaydet seçeneğini kullanıp dosya türünü Tüm dosyalar yapın ve bir dosya adı koyup sonuna .BAT yazıp kaydedin. Kaydettiğiniz dosyayı yönetici olarak çalıştırın ve sistem kalıntılarının siyah ekranda temizlenmesini bekleyin. Temizlik bitince kendisi kapanacaktır pencerenin, eğer kapanmazsa ENTER tuşuna basın.
Çevrimdışı defender tarama yaptırdım bir şey bulunmadı virüs yok. .bat işlemini de yaptım, ekran kartı sürücümü de fabrika ayarlarına döndürüp yeniden kurdum.

Son olarak gözüme çarpan şey hiç bir şey açık değilken gpu tweak üzerinde ekran kartımın 3200 mhz de çalışması. Ekran görüntüsü almayı unutup kapattım tweak'e yeniden girince de değerler normal gözüktü. Şu anda hiçbir overclock ayarı açık değil.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşleyişte bir sıkıntı yoksa problem yoktur. Konunuz açık kalacak birkaç gün içinde olumsuz bir şey olursa yazarsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri