Acil Beyler Yeni Sistemde CPU 100 Derece

UgurS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Selamlar arkadaşlar,

Yeni sistem topladım kasayı şimdi birleştirdim çalıştırdığım gibi cpu 100 derece oluyor ne gibi yanlış yapmış olabilirim?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,423
1-) İşlemci soğutucunun altında koruma etiketi bulunur. Montaj yapılırken genelde heyecandan unutuluyor. Unutmuş olabilir misin?

2-) Soğutucu modeli nedir? Sıvı soğutma ise kasanın görüntüsünü konuya ekleyebilirsen daha iyi yorumlayabiliriz.

KS

UgurS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arctic liquid freezer ıı sıvı soğutucu jelatini söktüm takarken

Açıp biraz beklesem acaba düşüş olur mu direk etki etmiyo olabilir mi ama yinede direk 100 e çıkar mı

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 436

Hamza Işık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Dostum emin değilim pek bir bilgim yok fakat sanırım aoi pump girişine takmamış olabilirsin pompa çalışmıyor olabilir veya vidaları güzel takmamışsındır işlemciye deymiyorda olabilir haberin olsun

KS

UgurS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
55 ile başlıyor 100 e fırlıyor

Dostum emin değilim pek bir bilgim yok fakat sanırım aoi pump girişine takmamış olabilirsin pompa çalışmıyor olabilir
Cpu fan kısmına taktım sıvı soğutucunun kanlosunu

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 229

Hamza Işık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Pompadan çıkan kabloyu PUMP FAN1 a bağlaman lazım sanırım dostum

Hamza Işık

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Tek 1 kablo vardı diğerleri birbiriyle bağlıydı acaba birbiriyle bağlı olmasına yerine anakarta mı takılması lazım bağzılarının
birbiriyle bağlı olanlar fanlardır yüksek ihtimalle fanları olabilir bi fotoğrafını atabilirmisin o kabloların

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,423
Arka tarafında 1-2 tane daha var böyle

CPU'ya temas eden soğutucunun 4 tane vidalarını çok sıktınız mı? hafif gevşetebilir misin?

1678465717019.png

125W'lık bir işlemcinin anlık o değerleri görüyor olması çok saçma. Sıvı soğutucunuzda problem olduğunu düşünüyorum. Termal macun yenileyin diyeceğim ama birden çıkıyor diyorsunuz. Bu da soğutucunun işlemcinin sıcaklığını düşüremediği anlamına geliyor.

KS

UgurS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
CPU'ya temas eden soğutucunun 4 tane vidalarını çok sıktınız mı? hafif gevşetebilir misin?

Ekli dosyayı görüntüle 16673

125W'lık bir işlemcinin anlık o değerleri görüyor olması çok saçma. Sıvı soğutucunuzda problem olduğunu düşünüyorum. Termal macun yenileyin diyeceğim ama birden çıkıyor diyorsunuz. Bu da soğutucunun işlemcinin sıcaklığını düşüremediği anlamına geliyor.
Cpu yeni ve de 4070 ti var psu 1000 w lık mesela ama çalışırken total wat değeri de 1100 e falan çıkıyor

Ve de 57 ile başlayıp 10-20 saniyede 100 e çıkması normal mi

Cpu da bir sıkıntı olabilir mi

Cpu yeni ve de 4070 ti var psu 1000 w lık mesela ama çalışırken total wat değeri de 1100 e falan çıkıyor

Daha 0 incehesapdan aldım

Sıvı soğutmayı söktüğümde işlemcide ki macuna hiç temas etmemiş macun işlemciden sıvı soğutucudaki metale hiç geçmemiş

Son düzenleme:

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,423

Daha 0 incehesapdan aldım

Normal değil yük altına girmeden işlemci 100 dereceyi görmemesi lazım. Bence montajı kim yaptıysa tekrar bir gözden geçirin. Öncelik sıvı soğutmanın problemli olması. CPU kolay kolay problemli çıkmaz. Çıktığı olur ama düşüktür.

KS

UgurS

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Burda herhangi bir sıkıntı olabilir mi

Çünkü hiç bir şekilde macun buraya temas etmiyor

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 298