Acil yardım veriler siliniyor.

volg29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar dune kadar pc gayet iyi bir şekilde çalışıyordu bugun pc açtım belli bir iler yaptıp sonra pc acıp kapayınca veriler kayboldu.Yani bilgisayarda sanki deepfreeze varmış gibi davranıyor .Ama öyle bir program yuklmedim vede yuklu degil.Zaten pc  3 tane program var onları dahi sildim her şey denedim olmadı konuyla ilgi bilgisi olan varmı.Bu arada deepfreeze veya bezeri programlar yuklu degil kesinlikle.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
%100 Deep Freeze veya benzeri bir yazılım yok diyorsanız 3 önerim var size aşağıda belirttim hepsini.

1: Virüs olabilir sistemde DF gibi davranan bu yüzden sisteminizde güçlü bir virüs yazılımı ile "Tam Tarama" yapın.

Önerim; https://www.malwarebytes.com/ ve https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial ile taratın sistemi. İkisi de birbirlerinden farklı taramalar yapıyor ikisi ile de taratın.

2: Bu bir Windows hatası olabilir kurulmuş bir yazılım veya bir ayar buna neden oluyor olabilir, bu yüzden bu hatanın meydana gelmeden önceki bir tarihe "Sistem geri yükleme" yapın. Sorun çözülebilir bu şekilde.

Sistem geri yükleme;
  1. Başlata basın ve "Geri yükleme noktası oluştur" yazın çalıştırın.
  2. Açılan pencerede "Sistem Geri Yükeleme..." yazısına tıklayın.
  3. Açılan pencerede "Farklı bir geri yükleme noktası seç" deyin ve ileri tıklayın.
  4. Sonraki pencerede bu hatanın olmadığı bir tarihi seçin ve ileri deyip geri yükleme yapın.
  5. Sistem yeniden başlayacak vs. bir sürü ayar işlem olacak bunlarda sisteme müdahale etmeyin, ta ki Windows açılıp işlem başarılı oldu yazısını görene kadar.

3: Windows hatalı çalışıyorsa sistem geri yükleme işe yaramayabilir bu aşamada "Windows Sıfırlama" işlemi uygulayabilirsiniz.

Windows Sıfırlama adlı video bağlantısına tıklayıp işlemin nasıl gerçekleştiğine bakabilirsiniz.

Tüm bunlar işe yaramaz ise son çare format atacaksınız başka bir önerim yok.

KS

volg29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
%100 Deep Freeze veya benzeri bir yazılım yok diyorsanız 3 önerim var size aşağıda belirttim hepsini.

1: Virüs olabilir sistemde DF gibi davranan bu yüzden sisteminizde güçlü bir virüs yazılımı ile "Tam Tarama" yapın.

Önerim; https://www.malwarebytes.com/ ve https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial ile taratın sistemi. İkisi de birbirlerinden farklı taramalar yapıyor ikisi ile de taratın.

2: Bu bir Windows hatası olabilir kurulmuş bir yazılım veya bir ayar buna neden oluyor olabilir, bu yüzden bu hatanın meydana gelmeden önceki bir tarihe "Sistem geri yükleme" yapın. Sorun çözülebilir bu şekilde.

Sistem geri yükleme;
  3. Açılan pencerede "Farklı bir geri yükleme noktası seç" deyin ve ileri tıklayın.
  4. Sonraki pencerede bu hatanın olmadığı bir tarihi seçin ve ileri deyip geri yükleme yapın.
  5. Sistem yeniden başlayacak vs. bir sürü ayar işlem olacak bunlarda sisteme müdahale etmeyin, ta ki Windows açılıp işlem başarılı oldu yazısını görene kadar.

3: Windows hatalı çalışıyorsa sistem geri yükleme işe yaramayabilir bu aşamada "Windows Sıfırlama" işlemi uygulayabilirsiniz.

Windows Sıfırlama adlı video bağlantısına tıklayıp işlemin nasıl gerçekleştiğine bakabilirsiniz.

Öncelikle Cevap için Allah RAzı olsun guzel öneriler 1,2 öneriyi denedim olmadı 3 deneyecegim tekrar allah razı olsun sizde.

KS

volg29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Sistem geri yükleme;

kolay gelsin sanırsam sorunu buldum ama çözemiyorum ssd sanırsam sorun sdd çalışıyor ama üzerinden hiç bir veri silemiyorum format atamıyorum yada biçimlendire miyorum sdd hiç bir şeyde yükleyemiyorum ne yapacağım anlamadım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows SSD 'ye kurulu değil mi? Format atamıyorum derken bir Format USB 'si oluşturdunuz ve sistem başlangıcından format arayüzüne girdiniz ama disk bölümlendirme ekranında SSD 'ye müdahale edemiyorsunuz doğrumu anladım. Eğer bu işlemleri yapmadıysanız deneyin sorun SSD değilde Windows kaynaklı olabilir.

KS

volg29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Windows SSD 'ye kurulu değil mi? Format atamıyorum derken bir Format USB 'si oluşturdunuz ve sistem başlangıcından format arayüzüne girdiniz ama disk bölümlendirme ekranında SSD 'ye müdahale edemiyorsunuz doğrumu anladım. Eğer bu işlemleri yapmadıysanız deneyin sorun SSD değilde Windows kaynaklı olabilir.

Şöyle diyim size format yerinde harddisk leri biçimlendirme,silme ve bölme yerine geliyorum .Ssd yi ne biçimlendiriyor ne siliyor hiç bir işlem yapmıyor ve veridiği  hata da sabit disk biçimlendirilemedi gibi bende biraz araştır dım .SSd komut işletim siteminde biçimlendir meyi denedim yine aynı sorun oluyor ve söktüm başka bir pc taktım yinede biçimlenmedi.Sorun şu ki biçimlendirmeden windows kurayım dedim bu sefer de kurarken %90 da kurulamadı diye bir hata alıyorum.Ama şu sorun var ben size bu bilgisayardan yazıyorum .Ssd şuanlık çalışıyor gibi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anladım yani sisteminiz SSD 'nizde kurulu ve şuan için sorunsuz çalışıyor ama veri kaybı yaşıyorsunuz. 

Size tavsiyem öncelikle sisteminizi bir başka diskten BOOT edin yani başka bir diske Windows kurup açın SSD 2. disk olarak sistemde kalsın bu işlemi yaptığınızda Windows üzerinden SSD 'nizi silip biçimlendirme işlemlerini anlatayım size bu işe yarayabilir.

KS

volg29

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anladım yani sisteminiz SSD 'nizde kurulu ve şuan için sorunsuz çalışıyor ama veri kaybı yaşıyorsunuz. 

Size tavsiyem öncelikle sisteminizi bir başka diskten BOOT edin yani başka bir diske Windows kurup açın SSD 2. disk olarak sistemde kalsın bu işlemi yaptığınızda Windows üzerinden SSD 'nizi silip biçimlendirme işlemlerini anlatayım size bu işe yarayabilir.

şöyle birşey denedim bende bir aparat var ssd ya laptop hardisklerini yani 2.5 büyüklükteki hardiskleri usb çevire biliyorum.Yani ssd farklı bir pc takarak biçimlendirmeyi denedim ama hata verdi.Bir iki şey daha deneyeceğim olmaz sa kesin olarak ssd sorun var.Anlamadığım ssd bozuksa nasıl çalışıyor hala birde deep freez yüklü gibi ne yaparsan yap eskiye dönüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Söyle şöyleyeyim SSD 'niz bozuk değil muhtemelen bellek yongalarında yazılmış bir veri hatası var format ile çözülecektir. Siz deneyeceğinizi denedikten sonra birde aşağıdaki yazılım ile SSD 'nizi sıfırlamayı deneyin. Tam anlamıyla bir format işlemi uygulayabilirsiniz bu yazılım ile.

EaseUS Partition Master yazılımı https://www.easeus.com/partition-manager/ bu bağlantıdan indirebilirisiniz. Kullanım videoları YouTube araması yaparsanız tonla sadece Format Partition yapacaksınız. https://www.youtube.com/watch?v=VLVHRLkAIu8 bu videodaki gibi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri