Yardım Acil Yardım

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Arkadaşlar merhaba bugün başıma 2 kere oyuna giriyordum ve bir anda kasa çalışıyor fakat hareket etmiyor bu şekilde kalıyor power tuşuna bastığım halde kapanmadı açtığımda ise bios ekranına attı sebebi nedir ? Sistem daha 15 17 günlük psunun şalterini kapatıp açıyorum her seferinde
20230617_213331.jpg

Ne yapmam lazım ?

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Sistem özelliklerinizi yazarmısınız?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Sisteme OC yapmayı veya herhangi bir ayarla oynamayı denemiş olabilir misiniz ? Oyun orijinal mi veya orijinal olmayan herhangi bir şey yüklü mü?

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
oyunu steamdan oynuyorum orjinal. çok bişey ellemedim açıkçası sadece oyun oynuyorum :) dün ea play standart sürümü satın aldım ve nfs unbound u yükledim dün 1 kere başıma geldi ve bugün 2 kere başıma geldi fakat sabahki unbound oynarken oldu 2. si ise nfs heate girince oldu. Nfs Heatı pc yi ilk aldığım günden beri aynı ayarlarda oynadım hiç başıma böyle bişi gelmedi heralde ea playde sıkıntı var diye düşünüyorum.
Sisteme OC yapmayı veya herhangi bir ayarla oynamayı denemiş olabilir misiniz ? Oyun orijinal mi veya orijinal olmayan herhangi bir şey yüklü mü?

Sistem özelliklerinizi yazarmısınız?
asus b450m dragon anakart , asus rx6700 xt dual ekran kartı amd 5600x işlemci, xpg 16gb ram, fsp 650w psu
windows 10 pro

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Aklıma bir şey gelmiyor ama sadece bu oyunlarda yaşadıysanız silip tekrar yüklemek işe yarayabilir.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Aklıma bir şey gelmiyor ama sadece bu oyunlarda yaşadıysanız silip tekrar yüklemek işe yarayabilir.
nfs unbound 10 saatlik deneme sürümüymüş bitirdim şuan itibari ile pc den kaldırdım inşallah birdaha olmaz diye ümit ediyorum. çünkü dün ve bugün oldu yani unboundu ve ea playden sonra böyle oldu. ( HOCAM birde genelde bilgisiayrı saat öğlen 12 gibi açıyorum akşam 11 civarında kapatıyorum gündüz full açık kalıyor acaba yoruluyormu ?

birde hocam bios da ERP ayarı yok Geceleyin kulaklıkla mausun ışığı yanık kalıyor ERP ayarı gözükmüyor. nasıl kapatıcaz ?

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
nfs unbound 10 saatlik deneme sürümüymüş bitirdim şuan itibari ile pc den kaldırdım inşallah birdaha olmaz diye ümit ediyorum. çünkü dün ve bugün oldu yani unboundu ve ea playden sonra böyle oldu. ( HOCAM birde genelde bilgisiayrı saat öğlen 12 gibi açıyorum akşam 11 civarında kapatıyorum gündüz full açık kalıyor acaba yoruluyormu ?

birde hocam bios da ERP ayarı yok Geceleyin kulaklıkla mausun ışığı yanık kalıyor ERP ayarı gözükmüyor. nasıl kapatıcaz ?
Yorulduğunu sanmam. Bende 3200g'li sistem var sabah 8 akşam 11 açık duruyor böyle sorun yaşamadım.

Anakartınız ne bilmiyorum ama bazı kullanıcılar F7 ile "Advanced Mode > APM Configuration > ErP Ready > Enable" şeklinde kapamış , bazılarında ise bu ayar olmadığından "denetim masası > donanım ve ses > güç seçenekleri > güç düğmelerinin yapacaklarını seçin > hızlı başlat tikini kaldır" ile çözmüşler. Bu bilgisayarın açılma süresine galiba etki ediyor ama başka bir şeyi yok.

1687030268058.png
1687030282708.png

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Yorulduğunu sanmam. Bende 3200g'li sistem var sabah 8 akşam 11 açık duruyor böyle sorun yaşamadım.

Anakartınız ne bilmiyorum ama bazı kullanıcılar F7 ile "Advanced Mode > APM Configuration > ErP Ready > Enable" şeklinde kapamış , bazılarında ise bu ayar olmadığından "denetim masası > donanım ve ses > güç seçenekleri > güç düğmelerinin yapacaklarını seçin > hızlı başlat tikini kaldır" ile çözmüşler. Bu bilgisayarın açılma süresine galiba etki ediyor ama başka bir şeyi yok.

Ekli dosyayı görüntüle 22874 Ekli dosyayı görüntüle 22875
anakartım asus b450m- dragon kırmızı modeli 1. dediğiniz ERP ayarı gözükmüyor. 2. dediğiniz resimdeki gibiymiş. ÇOK teşekkür ederim iyi çalışmalar. Bende yorulacağını sanmıyorum ama heralde unbound da vardı sıkıntı yada ea playde sildim şuan umarım tekrar etmez :) bu arada kulaklığın ışıkları hala yanıyor klavye mouse yanmıyor .

Son düzenleme:

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
anakartım asus b450m- dragon kırmızı modeli 1. dediğiniz ERP ayarı gözükmüyor. 2. dediğiniz resimdeki gibiymiş. ÇOK teşekkür ederim iyi çalışmalar. Bende yorulacağını sanmıyorum ama heralde unbound da vardı sıkıntı yada ea playde sildim şuan umarım tekrar etmez :) bu arada kulaklığın ışıkları hala yanıyor klavye mouse yanmıyor .
Bios üzerinden kapatmadığımız için olabilir , tam bilemiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri