Adım Adım Ram Overclok Rehberi

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Adım Adım Ram Overclok Rehberi

cl 14 için ilk trfc(şu an 596 olanı 545 ) trrdl 6 twrs 6 twtrs 9 dener misin ? altları adım adım gıdıklayalım . Eğer yerse sonuçları paylaş dostum bakalım bir.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
RE: Cvp: Adım Adım Ram Overclok Rehberi

BatuhanKLC' Alıntı:
cl 14 için ilk trfc(şu an 596 olanı 545 ) trrdl 6 twrs 6 twtrs 9 dener misin ? altları adım adım gıdıklayalım . Eğer yerse sonuçları paylaş dostum bakalım bir.
Twrs değerini bulamadım. Diğer dediklerinizi girdim pc açılmadı.

Cl 14 yerine 15 girdim pc şuan açıldı fakat ramler yine 16da çalışıyor.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Androeat' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:
Twrs değerini bulamadım. Diğer dediklerinizi girdim pc açılmadı.

Cl 14 yerine 15 girdim pc şuan açıldı fakat ramler yine 16da çalışıyor.

Ramler bizle inatlaşıyo , onun için tekil çalışabilmesi için videoda bahsettiğim değerleri kapatmış mıydın ? Ryzen zen 2 zen 1 ler ,tekil çalışmıyor cl de o ayarı kapatmazsan.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
Ramler bizle inatlaşıyo , onun için tekil çalışabilmesi için videoda bahsettiğim değerleri kapatmış mıydın ? Ryzen zen 2 zen 1 ler ,tekil çalışmıyor cl de o ayarı kapatmazsan.

"Geardown" ı kapatınca sistem saçmalamaya başlıyor. Ekran siyah yanıp sönüyor arada. Masaüstü gidiyor. Onlar olmasa bile testlerde stabil olmuyor. Power Down kapalı.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Androeat' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

"Geardown" ı kapatınca sistem saçmalamaya başlıyor. Ekran siyah yanıp sönüyor arada. Masaüstü gidiyor. Onlar olmasa bile testlerde stabil olmuyor. Power Down kapalı.
Eve geçeyim gözden geçireceğim , haberleşiriz olur mu ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
Androeat' Alıntı:
Eve geçeyim gözden geçireceğim , haberleşiriz olur mu ?
Tamamdır

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

3600MHz  Sırasıyla 16 ,19, 19, 19 ,36, 54 ardından 545  trrdl 6 twrs 8 twtrs 12 dener misin (stabil değerlerini kaydetmeyi unutma ) (adım adım ilerlemene gerek yok sistem açılmazsa alt gecikmelerden değildir muhtemelen.
Geardown muhabbetini araştırıyorum neden kapatınca sapıtıyor dıye.

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
3600MHz  Sırasıyla 16 ,19, 19, 19 ,36, 54 ardından 545  trrdl 6 twrs 8 twtrs 12 dener misin (stabil değerlerini kaydetmeyi unutma ) (adım adım ilerlemene gerek yok sistem açılmazsa alt gecikmelerden değildir muhtemelen.
Geardown muhabbetini araştırıyorum neden kapatınca sapıtıyor dıye.

Yine mavi ekran verip kapanıyor

Mavi ekrandan sonra res attım şuan sistem açık 3600mhz 1.44v. twrs değeri biosta yok onu giremiyorum. twr autoda 26 girmiş

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Test mem yaptın mı ? , ardından memtest 86 , okuma yazma performansı nasıl? Gecikmeler nasıl ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283

BatuhanKLC' Alıntı:
Test mem yaptın mı ? , ardından memtest 86 , okuma yazma performansı nasıl? Gecikmeler nasıl ?

Testmem yaparken bir sürü hata çıkıyor. Tarayıcı açamıyorum kapanıyor. Stabil değil yani sadece bilgisayar açıldı, önceden autoda 3600de açılmıyordu.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Androeat' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Testmem yaparken bir sürü hata çıkıyor. Tarayıcı açamıyorum kapanıyor. Stabil değil yani sadece bilgisayar açıldı, önceden autoda 3600de açılmıyordu.

3600 Cl 16 yediremem o çipe çok saçma , daha da saçma olan elimdeki z690 anakart ve 6000 MHz Cl 36 ramın sürekli crash yemesi , yaklaşık 3 gündür deli oluyorum sorunun altından kalkamadım . Şu işi halledince etraflıca DC den görüşsek olur mu ? 
@"ugur.gozaydin" DDR5 SİSTEM ÖNERİYORDUM YA . AĞZIMA ACI BİBER SÜR. DDR5 PİŞMANLIK !

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bazı MSI ve Gigabyte anakartlarda 6000MHz DDR5 RAM için BIOS sorunları var bilgin olsun.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bazı MSI ve Gigabyte anakartlarda 6000MHz DDR5 RAM için BIOS sorunları var bilgin olsun.

Bro insanlar faydalansın diye bir başlık açtım ordan yazdım . Bakabilirsin .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri