Soru Akıllı Priz Şart Mı ?

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Arkadaşlar merhaba, akıllı priz diye birşey varmış sizce almalımıyım? ne de olsa pahalı sistemler topluyoruz işimizi garantiye almak lazım.
kullananan varsa önerilerinizi alabilirim.
benim bulmuş oldugum 4500 değerlendirme ile 1.sırada bu yer alıyor hem kasa hem monitör için düşünüyorum 1 taneye çoklayıcı takıp da kullanılır mı ?
akıllı priz linki : https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-tekli-akim-korumali-priz-230v-pm-hrsppm1wgr
282d6a32-99fe-4624-a891-d9354b85e78b.jpg
yorumlardan buldum yıldırım düşmesinde yanmış bu marka kötü gibi sizin önerilerinizi bekliyorum.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Akıllı priz bence şart değil. Akım korumalı priz almak bana daha mantıklı geliyor.

turquoise.blue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Arkadaşlar merhaba, akıllı priz diye birşey varmış sizce almalımıyım? ne de olsa pahalı sistemler topluyoruz işimizi garantiye almak lazım.
kullananan varsa önerilerinizi alabilirim.
benim bulmuş oldugum 4500 değerlendirme ile 1.sırada bu yer alıyor hem kasa hem monitör için düşünüyorum 1 taneye çoklayıcı takıp da kullanılır mı ?
akıllı priz linki : https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-tekli-akim-korumali-priz-230v-pm-hrsppm1wgr
282d6a32-99fe-4624-a891-d9354b85e78b.jpg
yorumlardan buldum yıldırım düşmesinde yanmış bu marka kötü gibi sizin önerilerinizi bekliyorum.

Bu attığın ürün akıllı priz değil akım korumalı dedikleri aslında voltaj korumalı olan prizlerden. aynı ürünü ben kullanıyorum. ürünün amacı yıldırım düşmesi sonucu veya şehir şebekesinden fazla gelen voltajı bağlı olduğu cihazlara aktarmamak, cihazları korumak. görseldeki cihaza belki kaldırabileceğinden fazla joule akım gelmiştir, çok emin değilim. bağlı olduğu cihazlar yanmadıysa işini yapmış demektir ama yorumu buldum ve okudum bağlı olduğu cihazlara da zarar gelmiş.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
Akıllı priz bence şart değil. Akım korumalı priz almak bana daha mantıklı geliyor.
evet hocam bilmediğimden akıllı diye yazmışım biraz araştırma yaptım dediğiniz gibi akım korumalı diye geçiyor önerebileceğiniz bir marka varmı ? nasıl bir yol izlemeliyiz ?

Bu attığın ürün akıllı priz değil akım korumalı dedikleri aslında voltaj korumalı olan prizlerden. aynı ürünü ben kullanıyorum. ürünün amacı yıldırım düşmesi sonucu veya şehir şebekesinden fazla gelen voltajı bağlı olduğu cihazlara aktarmamak, cihazları korumak. görseldeki cihaza belki kaldırabileceğinden fazla joule akım gelmiştir, çok emin değilim. bağlı olduğu cihazlar yanmadıysa işini yapmış demektir ama yorumu buldum ve okudum bağlı olduğu cihazlara da zarar gelmiş.
evet dostum akım korumalı diye geçiyor hepsiburadada 1 yıldız ı seçtiğimizde sadece bu tüketicininki yanmış ve dediğiniz gibi bütün cihazları yanmış. 4500 küsür değerlendirme var ama çoğu paketlemesine 5 yıldız vermiş. aynı ürünü kullanıyorum dediniz acaba kaç senedir kullanıyorsunuz ? memnunmusunuz hiç başınıza dalgalanmalı elektirik kesintisi geldimi ? cihazları korudumu ? sizce almalımıyım ?(aklımda soru işareti kalmasın diye alırım ama iyi bişey olsun istiyorum )

turquoise.blue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
evet hocam bilmediğimden akıllı diye yazmışım biraz araştırma yaptım dediğiniz gibi akım korumalı diye geçiyor önerebileceğiniz bir marka varmı ? nasıl bir yol izlemeliyiz ?
bende senin paylaştığın apc schneider marka priz kullanıyorum ama herhangi bir yüksek voltaj veya yıldırım sorunu yaşamadığım için sana net birşey söyleyemem. bu ürün gibi joule değeri yüksek ve gerçek devreli korumalı prizler alman yararına olur. içinde sadece varistör olan ucuz ürünlerden alma. en çok ilgi gören marka schneider ama bilindik başka marka ararsan vesplus, tunçmatik, viko, brennenstuhl gibi markalara da göz atabilirsin. yorumlarına bakıp alman en doğrusu.

KS

ByDrago

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
41
bende senin paylaştığın apc schneider marka priz kullanıyorum ama herhangi bir yüksek voltaj veya yıldırım sorunu yaşamadığım için sana net birşey söyleyemem. bu ürün gibi joule değeri yüksek ve gerçek devreli korumalı prizler alman yararına olur. içinde sadece varistör olan ucuz ürünlerden alma. en çok ilgi gören marka schneider ama bilindik başka marka ararsan vesplus, tunçmatik, viko, brennenstuhl gibi markalara da göz atabilirsin. yorumlarına bakıp alman en doğrusu.
anladım hocam almam lazım bir tanede hangi marka acaba daha iyidir beni yarı yolda bırakmayacak bir ürün lazım sonuçta sistemler çok pahalılaştı kimse bozulmasını istemez :) sütten ağzımız yandı yoğurta üflemeyelim misali olmasın :)fiyata bakmıcaz böyle ürünlerde :)

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
427
varmı iyi bir usp hocam bildiğiniz bir marka ?
Yaklaşık 15 yıldır Powercom marka bir UPS kullanıyorum. 3 kez aküsünü değiştirdim.
Ancak piyasada kalmamış.
Piyasada olanları araştırıp yorumlarına bakarak alabilirsiniz.

turquoise.blue

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yaklaşık 15 yıldır Powercom marka bir UPS kullanıyorum. 3 kez aküsünü değiştirdim.
Ancak piyasada kalmamış.
Piyasada olanları araştırıp yorumlarına bakarak alabilirsiniz.
ben yıllar önce bir ups kullanıyordum markasını hatırlamıyorum. elektrik gittiğinde 15 dk enerji sağlıyordu ama voltaj düşüşünde işe yaramıyordu haliyle ve bizim bölgede sürekli voltaj düşmesi yaşanırdı. araştırdığımda voltaj regülatörü alman gerekiyor demişlerdi. açıkçası bir daha birşey almadım. ups aküsüde çabuk yıpranınca öyle bıraktım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri