Al suite 3 yükledikten sonra fps düşüklügü.

Wiex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dedim asusun ekran kartı var yükliyim faydalıdır yüklemez olaydım kurdu 3 tane program sonra tepki yok bende vazgeçtim sildim herşeyi sonra farkettigim birşey vardı pc yavaşladı dosyalar geç açılmaya başladı yeniden başlattım pcyi sonra oyuna girdim csgo normalde 250 300 arası fps alırken şimdi 40 fps degişiyor 30 50 arası diyelim nedenini bulamadım bende geri yükleme yapayım dedim ve düne geri yükledim fakat geri yükleme başarıyla tamamlanamadı dedi bunuda çözemedim acaba fps düşüklügü neyden kaynaklandı hala yavaş pc ekran kartı gtx 1050ti 4gb intel i3 8100 8gb 2400mhz ram.

KS

Wiex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
güncelledim fakat sonuç aynı biosta birşeymi degiştirdi bu lanet program

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hayır sanmıyorum kaspersky ile sisteminizi taratin Virus var ise temizleyecektir eğer sorun hala devam ederse şuan tek çözüm yolu format olarak gözüküyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılımı düzgün kaldıramamış sistem bu yüzden yen,den kurulum yaparken eski kalıntılar ile çakışıyor bu yüzden tamamlanamıyor kurulum tavsiyem önce tüm sistedeki ASUS yazılımlarını kaldır C: diskinde ASUS klasörleri kaldıysa onları el ile sil ve tekrar kur yada AI Suite yazılımını kurmadan önceki bir tarihe Sistem geri yükleme yap buda sorunu çözebilir.

KS

Wiex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Servise verdim vermeden önce çok ugraştım biosta tasarrf modu açık diye tahmin ediyorum sistem geri yükleme ilk hamlemdi :D ama başarıyla tamamlanamadı hatası aldım bu sefer o hatayı çözmek için ugraşırken birde çözerken hata çıktı yani hatayı çözmek için çözümde hata çıktı onuda çözerken hata çıktı pes ettim.(Serviste anlattım büyük ihtimalle format atarız dedi oyunlar yedeklensin dedim inşallah steami falanda yedeklerler :D)

KS

Wiex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok olmadı formatlanmış csgoyu açtım 55-65 arasında fps degerleri kafayı yicem burda geçen hafta daha 250 300 fps arasındaydı nasıl çözebilirim driverlarıda güncelledim driver booster ile.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format atıldığı halde bu sorunu yaşıyorsanız gerçekten ciddi bir sorun var demektir. Öncelikle format işlemini yaptıktan sonra Windows üzerine herhangi bir yazılım kurulmuş mu? Eğer kurulduysa o yazılımlar sebep oluyor olabilir ve kaldırmanız gerekebilir veya verilerinizi (oyunlarınızı) tutmalarını istemişsiniz bu oyunlarda virüs veya bir hata olmuş olabilir önce sisteme Malwarebytes / Kaspersky / Bitdefender gibi bir yazılım ile virüs taraması yapın virüs çıkarsa sorun budur. Ayrıca sisteme genel bir temizlik yapın şu konumlarda ki;

%WinDir%\Prefetch
%WinDir%\Temp
%tmp%

klasörelerin içersinde ki tüm her şeyi silin silinmeyenleri es geçin. Birde oyun içi değerlerinizi paylaşın bizimle CPU ve GPU yük durumunu RAM / FPS gibi değerlerinizi gösteren bir kaç resim. MSI Afterburner ile halledebilirsiniz.

KS

Wiex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
nasıl olacak o valla söylersen çok iyi olur ben default yaptım biosu ama o mudur acaba.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Format atıldığı halde bu sorunu yaşıyorsanız gerçekten ciddi bir sorun var demektir. Öncelikle format işlemini yaptıktan sonra Windows üzerine herhangi bir yazılım kurulmuş mu? Eğer kurulduysa o yazılımlar sebep oluyor olabilir ve kaldırmanız gerekebilir veya verilerinizi (oyunlarınızı) tutmalarını istemişsiniz bu oyunlarda virüs veya bir hata olmuş olabilir önce sisteme Malwarebytes / Kaspersky / Bitdefender gibi bir yazılım ile virüs taraması yapın virüs çıkarsa sorun budur. Ayrıca sisteme genel bir temizlik yapın şu konumlarda ki;

%WinDir%\Prefetch
%WinDir%\Temp
%tmp%

klasörelerin içersinde ki tüm her şeyi silin silinmeyenleri es geçin. Birde oyun içi değerlerinizi paylaşın bizimle CPU ve GPU yük durumunu RAM / FPS gibi değerlerinizi gösteren bir kaç resim. MSI Afterburner ile halledebilirsiniz.

nasıl ciddi bir sorun ilk format atıldıktan sonra fps 60tı driver güncelleme falan yaptım şuan 120fpslerde daha ne yapmam gerekiyor şu driverlar beni bitiriyor ya.

MSI Afterburnerı kuruyorum oyuna girip degerleri söyliyecegim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı %48 kullanılıyor yani yarısından faydalanıyorsun yani bir sorun var işlemciyide % olarak gösterirmisin o ne durumda onada bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci yükün fazla ekran kartın yarı yarıya bir sistemsel sorun var yani. Bu yazılım ile olduğuna eminsen BIOS 'a girip BIOS 'u varsayılana sıfırlar mısın? Belki AI Suit işlemciye müdahale etmiştir onu sıfırlarsan belki düzelir belki.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Şuan ısılarda bir problem yok ancak işlemci kendini kullanmıyor ve gpu da ondan dolayı kullanılmamış ancak Cs darboğaz belirleyicisi bir oyun değil hocam gta 5 yada pubg tarzında bir oyun da deneme şansınız var mı ?

KS

Wiex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
pubg deniyorum dicektim oyun crash veriyor anlıyamadım

lobiye girmeden crash verip kapanıyor yarın bir bilgisayarcıya gidecegim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri