Soru Aldığım Anakartta Sorun Var Mı?

Lyd19011

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
aldığım yeni anakartta sorun var mı 2.el aldım 5k ya bu biraz beni şüphelendirdi ama adam abd den geldiğini ve garantisinin olmadığını söyledi kartın. jelatinli açılmamış kutudaki hiçbirşeyin poşeti açılmamış videosunu çektim anakartın sorunlu biryeri var mı bilir arkadaşlar inceleyebilirse çok sevinirim videoda pinleride çektim pinlerde sorun var mı yamukluk vs veya anormal birşey?

videoyu YouTube koydum

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,270
Pin bölgesi (muhtemelen LGA soket) birkaç karede görünmekte ama netlik biraz yetersiz, eğik ya da hasarlı pin var mı tam net değil. Görselde PCB’de yanık veya sıvı teması gibi bir iz görünmüyor.

Birde senden bir rica da bulanacağım kardeşim, anakartın üzerinde veya kutunun bir yerinde “Seri numarası olacak” garanti durumunu veya iade ürün olup olmadığını bir kontrol etmeyi sakın unutma eğer ürün etiketi yıpranmış, sökülmüş, silinmişse bu şüpheli durumdur.

KS

Lyd19011

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Pin bölgesi (muhtemelen LGA soket) birkaç karede görünmekte ama netlik biraz yetersiz, eğik ya da hasarlı pin var mı tam net değil. Görselde PCB’de yanık veya sıvı teması gibi bir iz görünmüyor.

Birde senden bir rica da bulanacağım kardeşim, anakartın üzerinde veya kutunun bir yerinde “Seri numarası olacak” garanti durumunu veya iade ürün olup olmadığını bir kontrol etmeyi sakın unutma eğer ürün etiketi yıpranmış, sökülmüş, silinmişse bu şüpheli durumdur.
nasıl lga [B850 Gaming Wifi6 Am5 soket yazıyor] 7800x3d olur demi? yine video çektim bu sefer pin kısmını tam net degil ama anlaşılır mı

garantisi var 2030 diyor 5yıl garanti mi olur? çok saçma. anlamadım bunu birde bu kart amerikadan geldi, geldi derken abd den tr ye gönderilmedi direk abd den geldi garantisi Turkiyede işe yaramaz mı?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250628_114033_Chrome.jpg
    Screenshot_20250628_114033_Chrome.jpg
    363.4 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,270
nasıl lga [B850 Gaming Wifi6 Am5 soket yazıyor] 7800x3d olur demi? yine video çektim bu sefer pin kısmını tam net degil ama anlaşılır mı
AMD AM5 soketlidir. Yani Ryzen 7000 serisi işlemcileri destekler (BIOS güncellemesine göre değişiklik gösterebilir ama çoğu doğrudan destekler)

7800X3D işlemcisi bu anakartta sorunsuz çalışır, yeter ki BIOS güncel olsun.

Video da sıkıntı gözükmüyor, kardeşim tabi ki bunu test etmeden bilemeyiz.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,270

garantisi var 2030 diyor 5yıl garanti mi olur? çok saçma. anlamadım bunu birde bu kart amerikadan geldi, geldi derken abd den tr ye gönderilmedi direk abd den geldi garantisi Turkiyede işe yaramaz mı?
@Lyd19011
Gigabyte gibi büyük üreticiler garantiyi bölgesel verir. Yani ürünü ABD’den aldıysan, oradaki garanti koşulları geçerlidir. Türkiye’deki teknik servisler, ürünü faturası olsa bile kabul etmeyebilir.

Zaten görselde attığın yazı da buna bir örnek: “Yerel düzenlemelerdeki farklılıklar nedeniyle, garanti şartları ülkeye göre farklılık gösterebilir.” Diye belirtilmiş.

Üzgünüm ama sadece ABD’de geçerli garantisi.

Ucuz olma sebebi muhtemelen bu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri