Alsam Alsam Ne Alsam (Fikir,Öneri İstiyorum)

kemalkaracomtr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar 
şimdi bir laptop alamak istiyorum uzun zamandır araştırıyorum hatta kafamda bir proje var onun için araştırmak biraz uzun sürüyor şuandada bu devlet destekli krediler çıkınca artık almanın zamanı geldi neyse;

Öncelikle laptop olacak 
Ekran Kartı 4/6 gb arasında kaldım ve 6 gb ekran kartının da GTX/RTX arasında kaldım 
sonuçta bunlar sonradan ram hdd gibi ekle çıkar işlemi yapamacagımız için sağlan bir şey olmasını istiyorum 
ve laptopun en az 2 harici ekran çıkışı olmasını istiyorum 
HDMİ ve mini displayportu gibi çünkü ekranı yayarak kullanacağım 
Monster marka laptoplarda 1 hdmi ve 2 minidisplat portu var 
diğer markalara baktığımda ya 1 tane hdmi var yada yok o hatta her marka web sitesinde bu bilgileri vermiyor bile 
şimdi sorum şu; harici bir cihazla performans kaybı yaşamadan swicht aparatları ile bunu yapabilir miyiz yapabilrsek ekran kartı 4 gb yeterli olur mu eğer 6 gb alacak olursan gtx mi rtx mi almak iyi olur avantaj ve dezavantajı ne olur 
yorumlarınız için teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öncelikle erkan kartı belleği kapasite sorunuzu ortadan kaldıralım. Bellek kapasite olarak 4 GB altında olmadığı sürece miktarın hiçbir önemi yok. GPU gücü çok daha önemlidir. Yani 1650 Super 4GB Ekran kartı ile 1660 Ti 6 GB Ekran kartı arasındaki performans farkı 2 GB fazla bellekten değil daha güçlü bir GPU olduğundan kaynaklı bir durumdur. Yada 1660 Ti 6 GB kartı olan bir makine ile RTX 2060 6 GB bir makine arasında tercih yapacak olursanız RTX 2060 modeli çok daha fazla performans verir. RTX kartın genel performansa +1 avantajı daha var oda Ray Tracing desteklemesi ki DLSS 2.0 teknolojisi ile artık Ray Tracing destekli oyunlarda çok ciddi FPS kaybı olmuyor yani alabildiğiniz en yüksek GPU versiyonu seçin bellek 4 GB aşağısı olmadığı sürece seçim sebebi değil.

İşlemci olarak 1650 Super , 1660 Ti ve RTX 2060 için i5 9300H yeterde artar bile. INTEL 10. nesilden i5 9300H ile aynı performansı veren model 10510U modeli yani 10. nesilden bu işlemci aşağısına inmeyin piyasada 10110U ve 10210U var bunlar 9300H işlemcisinden zayıf. i5 9300H üzeri işlemciler ise i7 9750H ve i5 1035G1 modelleri ki 9750H en iyisidir. Ryzen 3000 serisine bulaşma ama 4000 serisinden 4900U modeli i7 9750H ile benzer sonuçlar veriyor daha ucuza bulursan kaçırma 9750H yerine tercih edebilirsin. 4900U üzerinde birde H serisi var 4600H modeli 9750H işlemcisinden 10% daha iyidir 4800H 15% , 4800HS 19% diye gidiyor. Yani AMD 4000 serisinden bu işlemci olan modelleri INTEL 'e göre daha ucuza bulursanız INTEL yerine AMD tercih edin.

Harici çıkışa gelirsek bellek kapasitesi bunu etkilemez. Ancak bazı makineler tek çıkışı çoğalma işini desteklemeyebilir yani 2 çıkış daha mantıklı olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri