Am4 Anakart Önerir Misiniz?

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
  • Anakart :Asus A320M-K
  • Ekran Kartı:Asus RX 6700 XT
  • Ram: Corsair Vengeance (2x16) 32gb 3200 mhz
  • Güç Kaynağı: MSI 850W MPG A850G
  • İşlemci:Ryzen 5600x
  • İşlemci Soğutucu: ID Cooling se 224 xt
  • Depolama:Kingston KC3000 2 TB +Sandisk ultra 500gb m2 ssd+ Seagate BarraCuda 2TB
  • Ek kart: TP-Link Archer TX50E
Anakartım çok kötü ve yetmemeye başladı özellikle pci 2 slotum ekran kartı altında kalıyor birini uzatıp 2. m2 yi o şekilde kulanıyorum ama bu seferde wifi kartımı kullanamıyorum. 2. m2yi hacintosh için kullanıyorum ve oyun dışında windows kullanmıyorum diyebilirim.Bunca zaman AM5 sistem alırım ilerde diye bekledim 1 2 yıldan önce bu güncelleme olmayacak gibi DDR6 yı beklemek daha mantıklı değilmi? Şimdilik AM4 güncellemek daha mantıklı geldi slot konusunda ciddi sorun yaşıyorum ve birçok parçam performanslı çalışmıyor özellikle m2 7000m/s iken 3500 alıyorum. Yanlış mı düşünüyorum?

AM4 için güzel bir anakart önerir misiniz bütçem belirsiz 5 bin rahat veririm 7 civarını zorlarım
Taleplerim

- ATX olması
( bir negatif yönü varmı bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim. )
- En az 2 m2 girişi
-Wıfı özelliği
(elimdeki kartı kullanma şansımda var satıp destekli bir anakart alma şansımda hangisi mantıklı)
-ARGB kontrol edebiliyim
-İlerde işlemcide güncelleyebilirim 5600 önerileri kısıtlamasın

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Şu anakartı önereyim Taş gibi anakarttır Üzerine ne takarsanız takın,serin çalışır. Yalnız WİFİ II modeli olacak özellkle. Düz ,sadece wifi olanı değil.

KS

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Şu anakartı önereyim Taş gibi anakarttır Üzerine ne takarsanız takın,serin çalışır. Yalnız WİFİ II modeli olacak özellkle. Düz ,sadece wifi olanı değil.

am5 sisteme geçmek için kaba bir hesap yaptım elimdekileri çıkarıp alsam 10 11 k fark ile güncelleyebiliyorum mantıklı sanırım yardım edin bana hangisi daha mantıklı

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Elimdekileri derken ,hangi parçaları satınca ,üzerine 10-11 ekleyince oluyor. Neler alıyorsun.

KS

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Elimdekileri derken ,hangi parçaları satınca ,üzerine 10-11 ekleyince oluyor. Neler alıyorsun.
Asus A320M-K
Corsair Vengeance (2x16) 32gb 3200 mhz
Ryzen 5600x
TP-Link Archer TX50E
satıp

önerildi farklı bir forumda

kuru cacık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
773
Amacımız en az para ile en çok performans almak. Anakrtı şu yapıyoruz 2000 YTL daha ucuz. Dünyanın en saygın sitelerinden başlarda geleni, bu anakart ile ,7800X3D gibi ,en hızlı oyun ,işlemcisini kullandı.

AMD de ,en stabil ram hızı ,1:1 oranının korunduğu 6000 mhz dir Üstünde perf. düşer.Ryzen 7000 işlemci serisi ile de,artık tek -çift ram farkı da ortadan kalktı. Tek bi 32 GB takılabiliyor .Perf. aynı.

Boşyere slot doldurmaya gerek kalmadı.

Bunları yaparsan ,Performans/fiat, tam olur. Böyle yap,derim.

KS

okankayci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
41
Amacımız en az para ile en çok performans almak. Anakrtı şu yapıyoruz 2000 YTL daha ucuz. Dünyanın en saygın sitelerinden başlarda geleni, bu anakart ile ,7800X3D gibi ,en hızlı oyun ,işlemcisini kullandı.

AMD de ,en stabil ram hızı ,1:1 oranının korunduğu 6000 mhz dir Üstünde perf. düşer.Ryzen 7000 işlemci serisi ile de,artık tek -çift ram farkı da ortadan kalktı. Tek bi 32 GB takılabiliyor .Perf. aynı.

Boşyere slot doldurmaya gerek kalmadı.

Bunları yaparsan ,Performans/fiat, tam olur. Böyle yap,derim.
ram evet olabilir ama anakart yetersiz kalır bana atx olmasını istiyorum 2 3 e pek takılmıyorum ileriye dönük olsun diye açıkçası şuan performans için bir sıkıntım yok açıkçası her oyunu 2kda oynuyorum tek sıkıntım slot yetersizliği ve parçalarımın performansını anakart yüzünden kullanamamam

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri