AM4 sisteme ram önerisi!

KeNZai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar iyi forumlar, aşağıda belirttiğim ram’lerden hangisini veya bunlar dışında rgb olan ne önerirsiniz bütçem bu ram’lere kadar yükselecektir. dual kit tavsiye arıyorum.

corsair vengeance rgb pro vs g.skill trident z neo 

anakart: b550 aorus master
işlemci: r5 5600x
ssd: aorus 1 tb gen 4
ekran kartı ( geçici): rog strix 1050ti

max bütçe: ₺ 1.900

Semih48

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
78
Cvp: AM4 sisteme ram önerisi!

G skills cl16 3200 MHz modelini önerebilirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
KS

KeNZai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Önerilerinizdeki ram iyi ama gskill trident z neo ile Crucial Ballistix Max RGB 16G karşilaştirsak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Ballistix Max markasının OC ve genel yonga kalitesi daha başarılı ve uyumsuz bir sistem bulmanız çok zor bu bellek serisiyle. Bu yüzden önerdim ama G.Skill Trident Z NEO alınmaz demiyorum bende öneririm o seriyi ama en azından 3600MHz CL16 veya 14 kit alın. Ayrıca kendime alacak olsam Crucial seçerdim belirteyim.

KS

KeNZai

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
RE: Cvp: AM4 sisteme ram önerisi!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Ballistix Max markasının OC ve genel yonga kalitesi daha başarılı ve uyumsuz bir sistem bulmanız çok zor bu bellek serisiyle. Bu yüzden önerdim ama G.Skill Trident Z NEO alınmaz demiyorum bende öneririm o seriyi ama en azından 3600MHz CL16 veya 14 kit alın. Ayrıca kendime alacak olsam Crucial seçerdim belirteyim.

tamamdir hocam teşekkür ederim ben de crucial'dan yana yapacağim tercihimi zaten G.Skill Trident Z NEO epey yüksek fiyatlara satiliyor malzeme kalitesinden dolayi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

@"KeNZai" Malzeme kalitesinden dolayı değil aslında üretim, AR-GE ve fiyat politikası farklı. Crucial markası aslında Micron şirketinin bir üretimi. Micron ise yarı iletken pazarında nadir yonga üreticilerinden biri. Bu konudan dolayı bir fiyat avantajına sahip. G.Skill firması yongayı Micron, Samsung gibi üreticilerden almak zorunda. En bariz fiyat farkı buradan kaynaklı. Diğer şeyler firma politikası. Yani ürün daha kaliteli diye pahalı değil bu algıdan kurtulmanızı tavsiye ederim. Ayrıca zaten kalite algısı oluşturmanın en temel yolu fiyatı yükseltmektir buda ürünün kalite algısını yükseltir. Sadece bu ürün gamı için böyle değil bu genel bir durum.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Eline sağlık Uğur , sanki biraz dövmüşsün G skill i ? üst seviye ram konusunda Trident Z nin çok başarılı ramleri var . Fabrika çıkışı 4800 Cl 17-18 muhteşem değer sunan ramleri mesela .
Fİyat ve fiyat politikası konusunda Uğur a katılıyorum . F/P alınabilecek en iyi ram Ballistix ramlerdir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

@"BatuhanKLC" Gömmedim ya sadece markaların fiyat politikasını ve ürünün kalitesini doğru orantılı olarak değerlendirmemek gerek olduğunu açıkladım. Yoksa markaya laf etmedim. Örnek olarak ROYAL serisi şuanda piyasadaki en kaliteli ve en performanslı RAM modelleri arasında. Z serileri de keza öyle. Yoksa Trident Z Royal Elite DDR4-5066 CL20-30-30-50 1.60V 16GB (2x8GB) şu veya Trident Z Royal DDR4-5333 CL22-32-32-52 1.60V 16GB (2x8GB) bu belleği üreten bir markaya ne denilebilir ki. :)

Anlatmaya çalıştığım şey başka.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: AM4 sisteme ram önerisi!

ugur.gozaydin' Alıntı:
@"BatuhanKLC" Gömmedim ya sadece markaların fiyat politikasını ve ürünün kalitesini doğru orantılı olarak değerlendirmemek gerek olduğunu açıkladım. Yoksa markaya laf etmedim. Örnek olarak ROYAL serisi şuanda piyasadaki en kaliteli ve en performanslı RAM modelleri arasında. Z serileri de keza öyle. Yoksa Trident Z Royal Elite DDR4-5066 CL20-30-30-50 1.60V 16GB (2x8GB) şu veya Trident Z Royal DDR4-5333 CL22-32-32-52 1.60V 16GB (2x8GB) bu belleği üreten bir markaya ne denilebilir ki. :)

Anlatmaya çalıştığım şey başka.
Ben kaptım onu , kapamayan varsa güzel oldu bak  :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri