AMD Ekran Kartları Uğraştırıyor

Lazier

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Merhabalar

Geçenlerde yeni aldığım bilgisayarı kurup kullanma fırsatım oldu. Eski bilgisayarım nvidia ekran kartlıydı ve 2 tık ile ekran kartını oyunlar için ayarlayabiliyordum. Ama amd olan laptopa geçince (minecraft oynamayı çok severim :D) minecraft oynamaya girdiğimde shaderpack kurmuştum (oyun zevkini arttırmak için) ama shader ile girince çok kastığını farkettim. laptopumda mevcut olan ekran kartı bunu kat ve kat destekleyecek yeterlilikte ve bu durum beni şaşırttı. görev yöneticisine girip baktığımda ise ek de bıraktığım ekran ile karşılartım. internette yazan çoğu şeyi yaptım fakat oyun hala entegre ekran kartını kullanıyor. harici ekran kartını kullanmasını nasıl sağlayabilirim?

not:entegre ekran kartını devre dışı bırakmayı denedim fakat bu defa da oyun hata verdi, oyunu silip yükledim fakat yine aynı hatayı aldım. Kullandığım minecraft Tlauncher buarada şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• 1663758694742.png
    1663758694742.png
    150.2 KB · Görüntüleme: 19
KS

Lazier

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Yukarı çıksın diye yazıyorum...

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Başka bir oyunda bu sorunu yaşıyor musunuz ? Eğer yaşamıyorsanız Tlauncher kaynaklı bir sorun da olabilir. Son oyuncu gibi diğer minecraft oynanan yerleri deneyin isterseniz. Sorun devam ederse genel olarak Minecraft ile bir uyumsuzluk olabilir.

KS

Lazier

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Başka bir oyunda bu sorunu yaşıyor musunuz ? Eğer yaşamıyorsanız Tlauncher kaynaklı bir sorun da olabilir. Son oyuncu gibi diğer minecraft oynanan yerleri deneyin isterseniz. Sorun devam ederse genel olarak Minecraft ile bir uyumsuzluk olabilir.
Tamam hocam denerim teşekkürler. +Olarak nvidia kullanırken bu sorunu yaşamıyordum biraz kötü oldu bu olay.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Tamam hocam denerim teşekkürler. +Olarak nvidia kullanırken bu sorunu yaşamıyordum biraz kötü oldu bu olay.
Böyle laptoplarda değişik şekilde çok sorun olabiliyor. Nvidia laptop olup yine kartın kullanılmamasından şikayetçi olanlar da var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri