Bununla ilgili çokça araştırma yaptım. Sync teknolojileri genel olarak rekabetçi oyunlara eksi puan yazdırsa da, G-sync teknolojisi donanımsal olduğu için açılabilir.
Fakat genellikle CSGO veya Valorant gibi rekabetçi oyunlarda ne kadar fazla FPS o kadar düşük gecikme değeri demek. Freesync ve Gsync e sahip monitörlerde kırılmayı engellemek için FPS sabitleyici kullanmanız gerekiyor. Örneğin Freesync'te 144 hertz olan bir monitörde FPS inizi 137'ye sabitlerseniz hiç kırılma yaşamadan düşük gecikmeli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Ha ben FPS limitlemeden açarım derseniz, eksi puan yazar. Hem kırılmaların önüne geçmez-çünkü 144 hertzden yüksek fps alırsanız fazladan gelen kareleri ekrana verdiğinden kırılmalar kaçınılmazdır- hem de artı gecikme koyar.
G-sync ise donanımsal olduğu için Freesync'ten gecikme olarak daha iyi konumda. Ama maalesef kırılmaları önlemek için bunda da FPS i 137'ye sabitlemeliyiz. Eğer ki FPS 100-120 ye düşmüyorsa açmanızda bir problem yok, pürüzsüz bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.
Karar sizin, deneyip test edin, size en uygun ayar neyse kullanın.
NOT: Eğer 240 hz bir monitöre sahipseniz ben bu teknolojilerin açık kalması taraftarıyım. Onda da 227-230 civarlarına limitlerseniz hem pürüzsüz bir oyun yaşarsınız, hem de gecikme değeri 144 e göre çok daha düşük olur.