AMD / İntel Değiştirilebilir grafik driver sorunu

kemalcan2541

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba benim sorunum laptop driverlarını güncellerken intelin ekran kartının driverını yükledikten sonra laptopu restartlıyorum buraya kadar bi sıkıntı yok.Ama amd nin driverını yüklediğimde ya siyah ekranda kalıyor yada mavi ekran hatası alıyorum bu seferde güvenli moddan amd driverını silmem gerekiyor ki dolayısıyla fps düşük oluyor  :( :( :(

Sistem özellikleri:
İntel i3 2330m 2.20ghz
8gb ram
intel hd graphics 3000 / amd radeon hd 6470m
Windows 10 64 Bit

Şimdiden teeşkkürler

KS

kemalcan2541

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Driver boosterda ekran kartlarının driverları hiç çıkmıyo hatta windows update kendi yüklerken bile siyah ekrana veya mavi ekrana atıyor

KS

kemalcan2541

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sorun devam etmektedir güvenli modda açtığımda driverlarda bi sıkıntı yok gibi gözüküyor fakat normal bir şekilde windowsu açtığımda mavi ekran alıyorum ayrıca dxdiagdan ekran kısmına baktığım zaman yok yazıyor

Güvenli moddan resim : https://hizliresim.com/6NB8O0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
INTEL HD Graphics 'i tamamen devre dışı bırakıp direkt AMD sürücüsünü kurarsan sorun ortadan kalkar. Bu şekilde bir hatadan dolayı 2 GPU çakışıyor muhtemelen ve bunun sebebini çoğu zaman bulmak zor oluyor. BIOS ayarlarından 2 sürücüyüde kurduktan sonra INTEL HD Graphics 'i kullanmaması için ayar yap ve PC açılınca INTEL HD Graphics 'in sürücüsünü kaldır veya Aygıt Yöneticisinden Devre dışı bırak. Sorun ortadan kalkacaktır başka bir sorun yoksa tabi. BIOS ayarların eski tip muhtemelen altta verdiğim başlantılardan nasıl yapılabildiği hakkında bilgi edinebilirsin.

https://www.youtube.com/watch?v=BtDkczrf5fI

KS

kemalcan2541

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Onu bende denedim fakat biosda öle bi ayar yok malesef bios markası da phoenix diye geçio ve hiçbir güncellemesini bulamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
INTEL HD Graphics 'i devre dışı bırak Aygıt Yöneticisinden AMD sürücüsünü kur ancak AMD kartından görüntü aldığın zaman sorun ortadan kalkar. Kurulumda HD Graphics engel olabilir kuruluma.

KS

kemalcan2541

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam denicem

Şimdide amd in üstünde ünlem var windows bu aygıtı durdurdu yazıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri