Soru AMD Kartlarda Çökme Hala Devam Ediyor Mu ?

Batuhan1209

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yakın zamanda bir sistem almayı planlıyorum ekran kartı olarak rx6700 veya rx 6800 secicem bazı insanlar amd ekran kartlarında cokme sorunu oldugun soyluyo bu iki ekran kartı icin cokme sorunu watman hatası gibi sorunlar varmı kullanan arkadaslar varsa yardımcı olabilirmi

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Hocam piyasada şöyle bir gerçek var: maalesef amd kartların stabilizasyonu hala iyi değil. Problem yaşayanda var yaşamayanda ancak nvidiaya göre daha çok yaşandığı kesin.

o yüzden güvenilirlik çıtası amdde bir türlü kırılamadı. wattman problemleri kalıcı olarak gitmediği sürecede devam edecek gibi.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Denildiği gibi şans işi ama benim gözlemim RX6700 diğer kartlara kıyasla daha çok hata veriyor.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Ayın Üyesi
Tepki
3,456
yakın zamanda bir sistem almayı planlıyorum ekran kartı olarak rx6700 veya rx 6800 secicem bazı insanlar amd ekran kartlarında cokme sorunu oldugun soyluyo bu iki ekran kartı icin cokme sorunu watman hatası gibi sorunlar varmı kullanan arkadaslar varsa yardımcı olabilirmi
Evet hala devam ediyor. Uyumlu sistem parçaları ve yüksek verimliliğe sahip PSU ile wattman hatası ihtimali azaltılıyor ama kesin çözüm yok.

Kayra0133

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
22
bende rx 570 var keşke 1050 ti alsaydım diyorum salak saçma çökmeler felan hani rx 570 daha ucuz 1050 ti dan dahada güçlü ama kullanabiliyormuyum bi muamma

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Evet denildiği gibi şans işi ama olasılıkları düşürmek için;
WHQL driver kurmak ham sürüme güncellememek için aşağıdaki ayarı yapmak.
Screenshot_2.png

pcalacakadam

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
Dedikleri gibi whql driver ve düzgün parcalar ile çok karşılaşmıyorsunuz fakat hala arada oluyor.

Scuderia.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Zamanında 5600xt kullanırken hiç problem yaşamamıştım. Driverdan drivera fark edebiliyor amd tarafında. Bir driverda sorunsuz kullanıyorsanız ordan devam edin. Eğer güncel driverlarda önemli bir fix veya yenilik yok ise güncellememek daha sağlıklı olabiliyor.
Eskisi kadar değil ama problem yaşayanlarda çıkabiliyor arada.

Bir ara amd ekran kartları psu tarafında seçiçi davranıyor diye söylemler çıkmıştı :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri