Amd Phenom II x6 1090t overclock?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Gigabyte 890gpa-ud3h anakart
2+2 ve 4+4 1333 mhz 12gb Kingston ram
Msi Gtx 1660 sistemine
sahibim 1 haftadır overclock işi ile uğraşıyorum çıkardığım değer 3.7 GHz ama yetmiyor yeni aldığım Msi Gtx 1660 battelfield 1 gibi oyunda darboğaz yapıyor bunu 4.3 ghz seviyelerine çekebilirsek darboğazı kısmen de olsa engelleriz
En son OC sonrası Bios değerleri :

Ne yapmam gerekiyor? Yanlış yaptığım yada eksik bıraktığım neler varsa bana açıklarsanız bunu deneye deneye istediğim değere çıkarabilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz 3.7 Ghz hızında kaç derecede yük altında ve stabilmi kontrol ettiniz mi? Eğer sıcaklık toleransınız varsa ki işlemcilerde tolerans değeri yani kabul edilebilir değer 75 maks. 80 derecedir ki 80 dereceyi kimse kolay kolay kabul etmez. Eğer 65/70 derecelerdeyseniz şuan ki 3.7 Ghz hızda olan işlemcinizi 4.0 Ghz hıza çıkartabiliriz stabil olarak. Fazlası hem işlemciye gereksiz sıcaklık hemde yük olur.

Eğer sıcaklık müsaitse değiştireceğiniz değerler aşağıda.

CPU Clock Ratio :           X20.00 (4.00 Ghz 'e denk geliyor.)
CPU NorthBridge Freq. : 2600 Mhz
HT Link Freq. :              X10 (2000 Mhz)
CPU Voltage :                1.4875V (+ değeri önce şuan ki ayarda bırakın önce stabil çalışmaz ise testlerde sorun çıkarsa değeri yani +0.050 'yi +0.075 yani +0.025 arttırarak deneye deneye maks. 1.49V 'a kadar çıkarsınız en ideal değeri testlerde sorunsuz çalıştığında anlarsınız. Anakarta bağlı olarak bu değer 1.42V ile 1.49V arasında oluyor bu işlemcide.)
CPU Spread Spectrum :  Disabled

Bu ayarlardan sonra ayaları kaydet deyip işlemcinize sıcaklık ve işkence testi yapın.

CineBench R15 testinde çoklu çekirdek ve tek çekirdek testi yapın. Tek çekirdek sonucu normal O.C. olamadan halinde 90 paun ve çok çekirdek 480 puan civarına yakın oluyor. Eğer bu değerleri aştıysanız ve bir hata veya sorun ile karşılaşmadıysanız tamamdır.

Birde Prime95 işkence testini 10dk. boyunca Blend ayarda çalıştırın. Sistemde bir hata ve sıcaklık sorunu olmadığına net bir kanıt için buda önemli.

Ayrıca bu aşamalarda HWMonitor uygulamasını indirip işlemci sıcaklıklarınızıda kontrol edin. Dediğim sıcaklıkları aşmamanız gerek sistemin akıbeti için.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Çok teşekkür ediyorum değerleri tek tek girip deneyeceğim sonucu buraya anlık olarak yazacağım. Öncelikle cpu Default voltajını paylaşayım sizinle 1.425v bunu +0.050 artırdım ayrıca cpu nb vid voltajını diğer başka forumlardaki arkadaşların önerisi ile (bellek kontrolcülerin voltajını düzenliyormuş) artırdım 1.225v
Sizin yazdığınız değerler haricinde bildiğim kadarıyla yanlışsam düzeltin auto seçenek kalmayacak stabiliteyi bozmaması için ayrıca bir sorum var artıracağımız nb frekans 2600 yapınca bunun voltaj ayarını da artıracak mıyız?
Sıcaklık olarak sıkıntı olmaz merak etmeyin kule tipi soğutucum var akasa 3.7 GHz de bile şuan için 39 u geçmiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim ayarlar dışında bir ayarı değiştirmenize gerek yok. Bellek kontrolü için olan ayarlar işlemci frekansına etkisi olan ayarlar değil ama işlemciye darboğaz olmasın diye müdahale etmek gerekiyor. Sonuçları bildirirsiniz.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Değerleri girmeden önce sormadan edemeyeceğim birkaç husus var; Nb frekansının işlemci overclock ile nasıl bir ilgisi var? neden 2600 yapıyoruz bu da işlemcinin çalışmasına darboğaz mı oluşturuyor?
2600 yapıyoruz voltaj vermeyecek miyiz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
NB frekansı Anakart çipsetinin O.C. işlemi oluyor. Çipsetin daha hızlı veri işlemesi için bazı durumlarda O.C. edilmesi gerekebiliyor. Genelde üst düzey RAM ve İşlemci O.C. işlemlerinde kullanılıyor. Sizin için aslında gerek yok ben garanti olsun diye frekansı verdim ama biraz detaylı bir işlem gerek yok sizin işlemler için. Onu atlayın ve diğer şeyleri yapın istediğiniz değere işlemciniz ulaşacak.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Değerleri girdiğimde Win10 yüklenirken mavi ekran verdi daha sonra voltaj 1.55 ye kadar çıkardım yine sistemi açamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fazla voltaj giriyor olabilrsin veya senin anakart 4.0 ghz yi kaldıramıyor bu ayarlar ile 3.9 yap volyajı çok ufak arttır standart halinden fazla yukarı çıkma

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Dediğiniz gibi 4 ghz da 1.575 e kadar voltaj frekans varyasyonlarının hepsini denedim yine mavi ekran veriyor demekki bunun sınırı buraya kadar
Konu kapanabilir teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızın faz yapısı ve yetenekleri O.C. potansiyelini belirler sizin anakartın sınırlarını dayandınız demektir bu mavi ekranlar bunu anlatıyor. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri