AMD Phenom X4 965 ile RX 480 darboğaz olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selamlar bu islemciye overclock da yapmayi dusunuyorum sizce ekran kartimi besler mi?
Anakartım: MSI GF615M P33 V2 bu anakartta overclock yapılabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genel olarak 50% civarında darboğaz olacaktır. OC yapsanız dahi darboğazı en fazla %25 azaltabilirsniz ki oda ciddi OC yaparsanız. Anakartınızda OC önermem sebebi voltaj regülatörü ve VRM kanadı çok zayıf yani anakartta ve çipsette fazla ısı olacağından karta zarar verme olasılığınız var ki OC yapılabilir desem bile iyi bir soğutucu gerekecektir işlemcinize.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
peki RX 470 nasıl olur
ugur.gozaydin' Alıntı:
Genel olarak 50% civarında darboğaz olacaktır. OC yapsanız dahi darboğazı en fazla %25 azaltabilirsniz ki oda ciddi OC yaparsanız. Anakartınızda OC önermem sebebi voltaj regülatörü ve VRM kanadı çok zayıf yani anakartta ve çipsette fazla ısı olacağından karta zarar verme olasılığınız var ki OC yapılabilir desem bile iyi bir soğutucu gerekecektir işlemcinize.

peki bu anakarta hiç overclock yapamazmıyım az da olsa yapmak istiyorum güzel bir sogutu alarak yapacağım
ugur.gozaydin' Alıntı:

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ve AM3 e önereceginiz bir işlemci var mi
ugur.gozaydin' Alıntı:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Phenom II X6 1090T alabilirsiniz. Anakartınızın desteklediği en güçlü CPU bu ki bu işlemci ile RX 590 kartına kadar kullanabilirsiniz.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakartımın sitesinden baktım ve en son X4 ü destekliyormuş x6 desteği yok diye görünüyor
ugur.gozaydin' Alıntı:
Phenom II X6 1090T alabilirsiniz. Anakartınızın desteklediği en güçlü CPU bu ki bu işlemci ile RX 590 kartına kadar kullanabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aynı anakarta bende baktım. https://www.msi.com/Motherboard/support/GF615MP33_V2#support-cpu en aşağıda 7597vA0.zip bu BIOS dosyası kurulumunda dediğim işlemci ile kullanım sağlanabilir yazıyor.

Özellik kısmında yazan kırmızı notu okuyun.

"Uyumlu CPU listesi için lütfen CPU Destek listesine bakın; yukarıdaki açıklama sadece referans bilgisi içindir." Diye not düşmüşler.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
efendim şu anda piyasada 1090 t bulamadım 975 veya 1055t var bu işlemcilerin fiyatı 975:350 tl 1050t: 210 bu islemcilerden birisini alsam ne olur çünkü dediğiniz işlemciyi bulamadım X4 955 in fiyatı 135 ile 170 arası degisiyor hangisi tercih edilmelidir X4 965 ise 250 tl DÜZENLEME: X6 1090T buldum ama 455 Tl istiyorlar ne yapılmalı
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aynı anakarta bende baktım. https://www.msi.com/Motherboard/support/GF615MP33_V2#support-cpu en aşağıda 7597vA0.zip bu BIOS dosyası kurulumunda dediğim işlemci ile kullanım sağlanabilir yazıyor.

Özellik kısmında yazan kırmızı notu okuyun.

"Uyumlu CPU listesi için lütfen CPU Destek listesine bakın; yukarıdaki açıklama sadece referans bilgisi içindir." Diye not düşmüşler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci listesinin sonundan başlayarak bak piyasaya E takılı olanlar daha az TDP yani güç tüketen modeller yani hem daha az ısınırlar hem daha kolay OC olurlar. Fazla aşağı modellere düşmeyin yeter.

KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam 350 tlye X6 1100T buldum bu nasıldır iş görür mü Düzenleme: X6 1090T de buldum
fiyat farkı az hangisini alayım hangisi RX 480i daha iyi besler
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemci listesinin sonundan başlayarak bak piyasaya E takılı olanlar daha az TDP yani güç tüketen modeller yani hem daha az ısınırlar hem daha kolay OC olurlar. Fazla aşağı modellere düşmeyin yeter.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
KS

yusufkeremaydn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri