AMD R5 1500x 1070 ti

SlimPac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar. Konuyu hiç uzatmadan sorumu iletmek istiyorum. AMD Ryzen5 1500x işlemci ile birlikte MSI Gaming AMD Radeon R7 370 4G kart kullanıyorum. Bu kartı aynı markanın Gaming GTX 1070ti modeli ile değiştirmek istiyorum. Herhangi bir darboğaz sorunu yaşar mıyım acaba? Techopattan ordan burdan baktığımda kimi yaşadığını kimi ise bi sorunla karşılaşmadığını iddia ediyor. 2400mhz soğutuculu (8x2) gaming ramler kullanıyorum. İşlemci soğutucum da Cooler Master Master Liquid 120.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Yapar. 1080P de kullandığınızı farzediyorum. Ama bu kadar  yüksek fpslerde ,intele göre alacağınız biraz daha düşük fps ler in ,pek rahatsız edecek boyutta olacağını, sanmıyorum.

Anakartta sağlamsa,biraz da ,o.c yaparız. :)

KS

SlimPac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
1070 ti kullanamayacağımı söylüyorsunuz anladığım kadarıyla. Size danışmadan almadığım iyi olmuş o zaman. Ekstradan bir de işlemci gerekecekti ? üzdü ama... Hiç mi umut yok yahu ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Kullanıp kullanmamak ,size kalmış. 
Ama ,1070 Ti hesaplı geLdiyse,yine de alın derim.

1070 Ti epey güçlü bi kart.  Yani bi miktar düşme gözardı edilebilir,bence.
 En fazla düşen oyunlardan biri tomb raider ,diğer oyunlarda , daha az. Bi bak.1080,1070 Ti aynı ayar sayılabilir.

e1d081b881.png

KS

SlimPac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
MSI Mortar B350M AMD AM4 Anakart
AMD Ryzen 5 1500x Quad Core Processor 3,50Ghz İşlemci
Ballistix Sport Gaming Memory 16Gb DDR4 2400 Mhz (8x2) Ram
MSI Gaming AMD Radeon R7 370 4G 256bit Ekran Kartı
ASUS 23.6" VN247H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör

Kaba taslak sistemim bu şekilde. Oyun ortasında droplanma ani FPS iniş çıkışları olmayacağını bilsem hemen alacağım. Ya da almak için ne yapmam gerekir gibi sorular var kafamda. Tek yol işlemci değişimi mi yoksa daha yüksek frekanslı bi ram uprgrade'i ile çözebilir miyim bu durumu acaba? Oyunlardaki görüntü olaylarına biraz takığım açıkçası. Sırf bu yüzden sistem topladım ve şimdilik bana yeter diye düşündüğüm için ekran kartı almaya gerek duymadım biraz da masraftan kısarım diye. Ama işlemci yönünden sanırım büyük hata etmişim... :(

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ya şimdi,1500X de kötü bi işlemci değilki. Hemen yeise kapılmak,çok gereksiz. Default hali ile bile yeterli bi işlemci. Esasen bi miktar o.c ile de ,bayağı bi ivme kazanır. soğutucun gayet iyi zaten.

370 yerine alacağın düzgün bi e.kartı ile 2400ramle de ,şimdikinden çok daha muhteşem oyun performansı alırsın. Ram değiştirme ,külli masraf. 2666 MHZ Yİ DENE. BENCE AZ Bİ VOLTAJ İLE ÇIKAR. çIKAMASADA ,BIRAK KALSIN.

OVerclock ile 1500x in tek çekirdek performansında ne kadar artış sağlarsan ,bu sana o kadar avantaj sağlayacaktır zaten. Yoksa ,çoklu çekirdek performansında ,bu işlemcinin hiç bi problemi yok.

RX  580 ler çok ucuzladı. Bütçen varsa kap,bi tane. 1070 Ti falan ,bi ton para şimdi. 370 ten sonra,580 i tahayyül dahi edemezsin yani. :)

KS

SlimPac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Burada konu kalabalığı mı yapıyoruz bilmiyorum iyice sohbet alanına çevirdik şutlayacaklar şimdi ama şunu da demeden edemeyeceğim :D Aslında amacım artık Nvidia'ya geçiş yapmak. Almışken de öyle 1050ti 1060ti falan alıp uğraşmak istemedim. 1070ti alayım kafam rahat olsun en azından ileride satar üstüne koyar biraz daha iyi bileşenler ile upragradelerim diye düşündüm. Amd ekran kartımdan memnundum aslında ama amd kartlarına nvidia kadar gerekli düzenlemeleri güncellemeleri yapmıyor sanki ne bileyim. Performans açısından da Nvidia daha iyi gibi. Belki de adamlar bize bunu inandırdı empoze etti beyinlerimize çok über bilgi sahibi değilim ben de tabi. OC olaylarına da pek bulaşmak istemiyorum. Azıcık korkuyorum açıkçası. Çalışıp kazandığım parayla sistemi topladım "el bebek gül bebek" bakıyorum biraz ondan sanırım :p

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
1070 Ti parası civarı ,yeni çıkan ve Ti den daha güçlü 2070 ler var.

Fakat, neden madem bütçeniz,durumunuz belli iken bu kadar kendinizi zorluyorsunuz. Naçizane fikrim,hiç gerek yok.

Alın bi RX  580,bakın keyfinize derim.  Fiatına göre, verdiği/taşıdığı  güç,zaten tartışılmaz. :rolleyes:

KS

SlimPac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Rx580 ler gördüğüm kadarıyla 1070ti lardan 100-200 TL daha ucuz. Kafamı karıştıran da o zaten. Fark bu kadarsa kafamdakini alırım mantığıyla düşünüyorum ama bilene danışmadan da ezbere iş yapmak istemedim. Parayı sokağa atmayalım diyerekten...

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
O kadar az fark olmaması  lazım. bi linklerini atsana, her iki kartında.

KS

SlimPac

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İyi de bunlar saphire :( msi gaming ya da asus rog kartlarının yanına yaklaşabileceğini ben pek sanmıyorum şahsen. Saat değerleri olsun stabilite olsun yazılım ve update desteği olsun. Soğutma konusunda da sanırım şu an en iyisi MSI diye biliyorum. Yanlış mı biliyorum acaba?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Maalesef yanlış biliyorsun. Hiç ama hiç bi şey değişmez.

E.kartı aynı performansttadır her zaman.Soğutma sistemleri birbirinden farklı olur.bu kartlar zaten hepsi makul ısılarda. Kimini saat hızları ,bi kaç on mhz ,fazla eksik olur. Onunda ,fps ye etkileri ,anlaşılmaz bile,,oyuncu için.

Stabilite,yazılım olayı e.kartlarında ölçü olmaz. Kart ya sağlamdır,ya sorunludur. Arıza,sorun varsa,zaten ilk taktığında anlarsın.

Yani uzun lafın kısası,eğer kronik bi sorunu yoksa,en ucuz hangisi ise onu alır geçersin.  Bir de,genel olarak, referans tasarım ekran kartlarına rağbet ,pek olmaz..Bu arada ,MSI ucuz olarak da var.

https://www.nanokatalog.com/urun/msi-radeon-rx-580-armor-8g-oc-8gb-256bit-pcie-3-0-ekran-karti

https://urun.n11.com/ekran-karti/msi-amd-8gb-rx-580-gaming-8g-gddr5-256-bit-P300837394

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
AMD ve NVIDIA şirketlerinin genel ve sürekli çalıştığı iş ortakları vardır. NVIDIA 'nın ana gruptaki iş ortaklarında ki şirketler ( ASUS / MSI / GIGABYTE / EVGA / ZOTAC ) gibi markalardır. AMD 'nin ise ( SAPPHIRE / XFX / PowerColor / ASRock ) markalarıdır. Birde her iki markaya da çalışanlar var ( ASUS / MSI / GIGABYTE / PALIT / PNY / GALAX ) gibi markalar. Burada ki tüm markaların AMD / NVIDIA fark etmez her ürününü içiniz rahat alabilirsiniz. Marka tercihi yapmanıza gerek yok. Hepsi aynı GPU 'yu kullanıyor fark sadece ekran kartı O.C. yazılımı ve soğutma tasarımları. Son bir not, AMD firmasının en popüler kart üreticisi SAPPHIRE markasıdır. Zaten sıralı yazdım en iyiden aşağı doğru.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri