AMD R7 M340 Ekran Kartı performans ve genel problemler

goldenooon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Laptoptaki harici ekran kartı AMD radeon R7 m340 düzgün çalışmıyor sanırsam. hiçbir oyunu doğru düzgün açmadığı gibi ekranın sağ alt köşesinde sürekli yanıp sönen bir karartı meydana geldi. benchmark testine sokunca da şoka uğradım.

driverlar güncel. 2 kez silip baştan yükledim.
aynı zamanda onboard üzerindeki intel ekran kartı da aynı performansı verdi.
nasıl çözebilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: AMD R7 M340 Ekran Kartı performans ve genel problemler

GPU modeliniz 2015 yılına ait ve çok giriş seviyesi bir GPU modeli. Yani bu ekran kartından çok bir şey bekleyin zaten. Sürücü odaklı bir hata uyarı vs. yoksa GPU yetersiz veya sorunludur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Sistem eğer Windows 10 ise zaten hiçbir ayar yapmadan GPU gücü yüksek olan donamı kullanır. Ekstra bir ayara gerek yok ama Win7 kullanuyorsanız kullanıcının dediğini deneyebilirsiniz. Sonuç değişmezse dediklerimdendir.

KS

goldenooon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
RE: Cvp: AMD R7 M340 Ekran Kartı performans ve genel problemler

Pcüstadı77' Alıntı:
Oyunu harici grafik kartıyla çalıştırın.
herhangi bir değişiklik yok

ugur.gozaydin' Alıntı:
GPU modeliniz 2015 yılına ait ve çok giriş seviyesi bir GPU modeli. Yani bu ekran kartından çok bir şey bekleyin zaten. Sürücü odaklı bir hata uyarı vs. yoksa GPU yetersiz veya sorunludur.

hocam bu zamana kadar açtığı oyunları açmıyor. oyunu geçtim ekrandaki bu karartı ve vs code içinde kasması siniirmi bozuyor.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,030

goldenooon' Alıntı:
Pcüstadı77' Alıntı:
Oyunu harici grafik kartıyla çalıştırın.

ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam bu zamana kadar açtığı oyunları açmıyor. oyunu geçtim ekrandaki bu karartı ve vs code içinde kasması siniirmi bozuyor.

Sorun donanımsal olabilir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Sürücü odaklı şeyleri denemişsiniz zaten tekrar önermeyeceğim onları hata vs. yok zaten. Eğer Windows odaklı bir sıkıntı yoksa donanım odaklıdır yani kart artık bir sal beni diyor olabilir.

KS

goldenooon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Pcüstadı77' Alıntı:
goldenooon' Alıntı:

Sorun donanımsal olabilir.

yani tüm driverları falan silip baştan kurdum başka ne yapabilirim aklıma gelmiyor.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sürücü odaklı şeyleri denemişsiniz zaten tekrar önermeyeceğim onları hata vs. yok zaten. Eğer Windows odaklı bir sıkıntı yoksa donanım odaklıdır yani kart artık bir sal beni diyor olabilir.

"sal beni diyor" kısmı cidden üzdü :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Sürücüleri normal sildiyseniz birde DDU ile deneyin. Sonra tekrar kurup kontrol edin. Eğer Windows 10 kullanıyorsanız Windows Ayarları > Sistem > Monitör > Grafik Ayarları sekmesinde Tercihi ayarlamak için bir uygulama seçin bölümünün Masaüstü uygulaması ayarındayken Göz at seçeneğine tıklayın ve oyunun EXE dosyasını yani oyunu başlatan uygulama dosyasını ve oyunu başlatan başlatıcıyı yani STEAM veya her neyse artık onun EXE dosyasını listeye ekleyin. Eklediklerinize tıklayıp Seçenekler kısmından GPU tercihinizi AMD kartınız olarak ayarlayıp böyle deneyin.

Ekstra olarak cihazı güç ayarlarından en yüksek performansı alacağınız ayara alın.

Buda işe yaramazsa yapacak bir şey yok.

KS

goldenooon

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin' Alıntı:
Sürücüleri normal sildiyseniz birde DDU ile deneyin. Sonra tekrar kurup kontrol edin. Eğer Windows 10 kullanıyorsanız Windows Ayarları > Sistem > Monitör > Grafik Ayarları sekmesinde Tercihi ayarlamak için bir uygulama seçin bölümünün Masaüstü uygulaması ayarındayken Göz at seçeneğine tıklayın ve oyunun EXE dosyasını yani oyunu başlatan uygulama dosyasını ve oyunu başlatan başlatıcıyı yani STEAM veya her neyse artık onun EXE dosyasını listeye ekleyin. Eklediklerinize tıklayıp Seçenekler kısmından GPU tercihinizi AMD kartınız olarak ayarlayıp böyle deneyin.

Ekstra olarak cihazı güç ayarlarından en yüksek performansı alacağınız ayara alın.

dediklerinizin hepsini zaten yaptım hocam. Maalesef çözülmüyor her ne haltsa sorun. erkran kartı çöp oldu sanırım.

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,030

goldenooon' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

dediklerinizin hepsini zaten yaptım hocam. Maalesef çözülmüyor her ne haltsa sorun. erkran kartı çöp oldu sanırım.

Maalesef öyle oldu sanırım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri