AMD Radeon R7 ve AMD Radeon (TM) 535DX - Artık Bıktım, Usandım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhabalar laptop'um HP 15-BW028NT.

Gaming'ten oyunları ekledim. Geçişli grafiklerdende oyunu yüksek performans seçtim ama oyun hala ilk ekran kartıyla açılıyor.

Örnek Olarak ;
Euro Truck Simulator 2 Oyunu yüksek performans seçtim ama ilk ekran kartı gözüküyor.

http://prntscr.com/lu6a9s 

Kırmızı Alanla İşaretledim. Görev yöneticisi'de böyle 

http://prntscr.com/lu6b30

Her oyunda 1 olarak işaretlediğim çalışıyor. Alttaki çalışmıyor.

http://prntscr.com/lu6bep

CRimson ayarlarıda yukardaki resim gibi. Ne yaptıysam 2. ekran kartını bi türlü çalıştıramadım.

Ürünü garantiye gönderdim sorun yok dediler geri gönderdiler. Ama bu arkadaşlar nasıl bakıyorlarsa PC'lere nasıl sorunsuz oluyor bir türlü anlamış değilim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazılımda Yüksek Performans güç ayarını ayarını Genel Bakış modundada etkinleştirin. Yüksek Performans ayarı 2. ekran kartını kullandıran ayardır. Olmaz ise önce ETS2 için söylüyorum diğerleri içinde uygulanabilir. Önce çalıştır sonra yazılımı aç ve Geçişli Grafikler bölümünde Mevcut uygulamalar listesinde çalışanlar gözüküyor buraya gelecek ve burada Yüksek Performans modunu seçin.

KS

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Olmuyor hocam. Geçişli grafiklerden yüksek performans seçili ama halen 2.ekran kartına geçiş yapmıyor

KS

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarı güvenli modda başlatıp mı DDU'yu çalıştırayım hocam?
Daha sonra driver'i indirip normal bi şekilde mi kurayım?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
vkonca' Alıntı:
Bilgisayarı güvenli modda başlatıp mı DDU'yu çalıştırayım hocam?
Daha sonra driver'i indirip normal bi şekilde mi kurayım?
.
 Evet ,bi de bunu deneyelim bakalım. Harici e.kartını makina görmüyorsa,driverdende olabilir çünkü. Değiştirelim.

auto detect install denilen şeyi de kur.

KS

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ya ekran kartı hiç bi zaman 530 olmadı hep 535dx auto detect install bununla yükleyincede driver amd radeon m340 oluyor :D Sorunum şu aga hiç bi şekilde oyunlarda diğer ekran kartını kullanmıyor aldığımdan beri aynı.

Garantiye gönderdim dün geldi tekrar yükledim oyunları yine geçmiyo

Bu attığın linkteki hangi driver'i kurayım hocam sürüm 1803 benim en üsttekini mi indirip kurayım

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Senin sorunla ilgili HP nin yurt dışı yanıtı. Dinamik mod  ,sabit mod diye bi şeyden bahsediyorlar.HP nin yaptığı bişeymiş anladığım kadarıyla.

https://h30434.www3.hp.com/t5/Noteb...h/AMD-Radeon-535DX-Not-Using-GPU/td-p/6629774
Birde R7 340M, radeon 530 dan bi tık üstte bi e.kartı. 535dx neyin nesi, ,bende anlamadım. 535DX diye bi kart yok.. HP ,sitesindeki driveri yükeyince, 535DX olur,falan filan diye bi şeyler yazmış.

Bi şey ,  bu kadar karıştırılır,yani.

340m OLDUĞUNDA GPUZ DEĞERLERİNİ Bİ ATABİLECEKMİSİN. Bi kontrol edelim.

KS

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam oyunu açıyorum mesela amd ayarlarından yüksek performans seçiyorum. Dahili ekran kartıyla açıyor. Yani diğerine geçmiyo. Gpu-z'dan oyundayken bakıyorum dahili olan yani 512mblik bi kart var pcde o çalışıyor diğerine bakıyorum 4gb olana ondaki gpuz değerleri hep sabit

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Dinamik mod ile, bilgisayarın ihtiyacına iki ekran kartı arasında, geçiş yapar demiş. Yani bu demekki ,sen hiç bi zaman ,işlemcideki dahili grafik kartını iptal edemiyorsun.
 Bu durumda ,bi oyun da aldığın fps leri falan yazabilirsen,en azından ,oyunda 530 oluyormu,olmuyormu diye bi çek edebiliriz belki.

530 un ,oyun fpsleri şu linkte var. Linkin altlarında. O oyunlardan birini kurabilirsen ,iyi olur.

https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-530-GPU-Benchmarks-and-Specs.214534.0.html

KS

vkonca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ETS'de 20-30 arası gidip geliyor yüksek ayarlarda. Aslında diğer 4gbliği kullansa 60 fps alırım belki. Bütün oyunlar AMD Radeon R7 diye bişey var onunla açılıyor. :/ Crossfire ile arf dostu yapıyorum bu sefer iki ekran kartı aynı anda çalışıyor ama şöyle bi sorun meydana geliyor eski atarilerde kaseti bianda çıkartınca ekran bi bozuluyodu yada kaset tam oturmayınca ekran bi garip geliyodu ekran oyundayken öyle oluyor :D

Hocam burdaki oyunlar yok maalesef bende :/

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Karmaşık bi durum.
Yapılabilecekler bunlar. Servisin peşini bırakma o zaman. Sorunları yazmışsındır, ama iyice detaylandırarak tekrar yaz ve makinayı tekrar yolla.

kvonca34

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Çözebildinmi dostum aynı pc aynı sorun bendede var çok sıkıntılı bir durum nolur yardım et çözdüysen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri