AMD RX 580 - Ryzen 5 2600x Isınma Sorunu GPU CPU

Nomadic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar iyi günler dilerim,

Öncelikle sorunum Ekran kartı ve işlemcimin ısı değerleri cs:go oynarken 80 - 85 derecelerde geziyordu. Bilgisayarımı servise götürdüm, termal macununu yeniletip içini temizlettim. Şimdi denediğim zamanda ise 4-5 derecelik bir düşüş yaşamaktayım sadece. Bu  ısı değerleri normal mi, herhangi bir zarar söz konusu olur mu ? 

Ek olarak ikinci anlayamadığım husus ise monitörü anakart üzerinden kullanmaktaydım (farkında olmadan), servise gidip geldikten sonra çıkardığım yere tekrar HDMI kablosunu taktım fakat görüntü alamadım, sonra ekran kartı üzerindeki HDMI girişine taktım. Kafamı karıştıran sorun şu, ekran kartı bağlı olduğu halde önceden nasıl oluyorda Anakart üzerindeki HDMI girişinde çalışıyordu ? Şimdi sorun düzeldiği için mi ekran kartı üzerindeki girişten sadece görüntü geliyor. 

Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.
İyi forumlar.

Ek olarak boştayken bu şekilde:
gd1imu7.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: AMD RX 580 - Ryzen 5 2600x Isınma Sorunu GPU CPU

Ekran kartı modelinizi ve kasa hava akışınızı bilmediğim için kesin konuşamam ama RX 500 serisi ekran kartları biraz fazla ısınmalarıyla bilinirler. İşlemciniz içinde stok soğutucu varsa ve kasa hava akışı iyi değilse sorun bunlardan kaynaklıdır.

KS

Nomadic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Evet stok soğutucu kullanmaktayım tavsiyeleriniz var mı ayrı soğutucu alsam ısı düşüşü yaşar mıyım ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Ryzen 5 2600X işlemcisinde ekran kartı birimi yok anakarttan görüntü normal şartlarda görüntü alamazsınız. Önceden anakart üzerinden görüntü aldığınızdan 100% emin misiniz?

KS

Nomadic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Eminim görüntü aldığımdan ekran kartını montaj ederken bir yanlış yapmış olabilirim sanırım öyle düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

İşlemcide ısı düşüşü sağlarsınız da ekran kartı için %100 bir şey diyemem. İşlemci sıcaklığı düşünce oda bir miktar düşecektir kasa içi sıcaklık düştüğünde ki stok soğutucular işlemci üzerine hava üflüyor sıcak hava etrafa zeminden yayılıyor buda ekran kartının arka bölgesine sıcak hava üflenmesi sonucu kartı biraz daha ısıtabilir. Yani bir döngü oluşuyor olabilir ama ekran kartı 10 derece bir anda işlemci soğutucusundan dolayı düşer mi diye sorarsanız öyle bir şey olacağını sanmam.

Bütçe verin işlemci soğutucusu için.

Nomadic' Alıntı:
Eminim görüntü aldığımdan ekran kartını montaj ederken bir yanlış yapmış olabilirim sanırım öyle düşünüyorum.

Cidden tuhaf bir durum kafam yandı. :) Olması olası olmayan bir durum yaşamışsınız. Ekran kartı marka modeliniz neydi sıcaklık için soruyorum bakalım normal mi değil mi.

KS

Nomadic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Ryzen 5 2600x yazıyor detay bilmiyorum.
Benim de beynim yandı gerçekten ?
Soğutucu için bütçem 200-400 arası.

KS

Nomadic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Asus marka kullanıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Modeli nedir?

Özelde kartınızın ASUS AREZ RX 580 olduğunu yazmışsınız. Baktım oyunlarda 75/80 derece civarlarında geziyor bu kart. Normal sayılabilir yani sisteminizdeki bu kartın sıcaklığı.

Siz işlemci soğutucunuzu değiştirin kasa içi birkaç derece rahatlar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri