AMD Ryzen 5 2600 RTX 2070 Darboğaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaslar merhaba, yeni bir ekran kartı aldım ancak rtx 2060 almaya gidip elde olmayan imkanlarla 2070 alındı. Bende sisteme uyar mı darboğaz yapar mı diye hiç araştırma yapamadım. Amd Ryzen 2600 ve Rtx 2070 birbirine darboğaz yapar mı? 1080p testlerde ara ara işlemci kullanımının ekran karti kullanımının önüne geçtiğini gordum. İşlemci %70-80 ekran kartı %65-75 gibi ara ara işlemci kullanımının arkasına düşüyor ama hiç cpu %100 kullanılmıyor. Bu darboğaz sayılır mı? Ayrıca 8 gb 2666mhz ram bulunuyor sistemde biliyorum yetersiz ama en az 3 ay ram takviyesi yapamam bu ram idareten gider mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vaixun.' Alıntı:
Arkadaslar merhaba, yeni bir ekran kartı aldım ancak rtx 2060 almaya gidip elde olmayan imkanlarla 2070 alındı. Bende sisteme uyar mı darboğaz yapar mı diye hiç araştırma yapamadım. Amd Ryzen 2600 ve Rtx 2070 birbirine darboğaz yapar mı? 1080p testlerde ara ara işlemci kullanımının ekran karti kullanımının önüne geçtiğini gordum. İşlemci %70-80 ekran kartı %65-75 gibi ara ara işlemci kullanımının arkasına düşüyor ama hiç cpu %100 kullanılmıyor. Bu darboğaz sayılır mı? Ayrıca 8 gb 2666mhz ram bulunuyor sistemde biliyorum yetersiz ama en az 3 ay ram takviyesi yapamam bu ram idareten gider mi?

Bahsettiğiniz işlemci ve ekran kartı değerleri darboğaz yapıyor anlamına geliyor. Zaten AMD için 1080p çözünürlük sıkıntılı birde fazla güçlü bir kart kullanmışsınız işlemci tek çekirdek gücünde yetersiz olduğu için sorun yaşıyorsunuz.

Bunu 2 şekilde çözebilirsiniz ya OC işlemi uygularsanız yada işlemcinizi Ryzen 2600X/2700 yada bu hafta satışta olacak olan Ryzen 3000 serisi ile güncellersiniz.

İşlemciniz OC işlemi ile 1080p 'de biraz daha iyi işler çıkartır ve sorun ortadan büyük oranda kalkar. Ancak bunun için 240mm sıvı soğutma almalısınız birde anakartınız nisbeten güçlü bir B350 yada B450 veya üzeri olmalı.

DeepCool Gammaxx L240 RGB 2x120mm Fan 240mm - 543,55 TL yada CoolerMaster MasterLiquid ML240L RGB 240mm - 623,34 TL

İki soğutucuda OC işleminde işlemcinizi güzel stabil değerlerde tutar.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
<p>Açıkçası yakın zamanda işlemci degistirmek gibi bir lüksüm bulunmuyor. Zaten nadir oyunlarda bu tarz kullanım mevcut. Acaba 8GB 2666MHz ram beni 3-4 ay idare eder mi sizce? Ve darboğazın sistemime bir zarari dokunur mu? Ayrıca cpu ve gpu kullanım değerlerinin birbirine yakın olması darbogaz mıdır?</p>
<p><br></p>

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
<p>RAM idare eder sıkıntı yok. Ayrıca darboğaz sisteme zarar vermez bunda endişelenecek bir durum yok.</p><p><br></p><p>Darboğaz bir bileşenin diğer bileşeni tam besleyememesinden kaynaklanır. Oyunlarda Ekran kartı kullanımı önemli olduğu için kullanımı hep %95-%100 aralığında bir değerde olmalı bunun dışında bir değer varsa bu o kadar % cinsinden darboğaz var demektir.Ayrıca işlemci kullanımının yük olması önemsiz ekran kartı besleniyorsa dediğim aralıklar işlemcinin yüksek veya düşük kullanımı önemsiz kalır.</p><p><br></p><p>Ekran kartı ve işlemci darboğaz açıklaması kabaca şöyledir;&nbsp;Eğer e.kartınız %95-%100 arasında ve işlemcide %50 'nin altında kullanılıyorsa bu işlemcinizin o ekran kartına göre&nbsp;güçlü bir işlemci olduğunu belirtir. Eğer ekran kartınız dediğim aralıklarda değilse aşağılardaysa ve işlemci kullanımınız %90 seviyelerinde hatta %100 seviyelerinde ise işlemciniz çok güçsüz ve ekran kartınızı besleyemiyor demektir. İşlemci kullanımı oyunlarda ekran kartına göre daha düşük olur. Ama dengeye göre ve işlemcinin ekran kartını besleme gücüne bağlı olarak kullanımın fazla yada az olması önemsi önemli olan her zaman ekran kartının %95 'in üzerinde seyretmesidir.</p>

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
<p>Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Sistem şu anda elimde oyunları indirmem ve test etmem ancak yarını bulur. Test sonuçlarını burada paylaşmak isterim ki başka arkadaşlar da bu tarz bir kombinasyon düşünüyorlarsa fikir sahibi olsunlar.</p>

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vaixun.' Alıntı:
Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Sistem şu anda elimde oyunları indirmem ve test etmem ancak yarını bulur. Test sonuçlarını burada paylaşmak isterim ki başka arkadaşlar da bu tarz bir kombinasyon düşünüyorlarsa fikir sahibi olsunlar.

Tabi ki paylaşabilirsiniz. Dediğiniz gibi kombinasyon sonucunu diğer kullanıcılar görmüş olur.

Nslt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Olduğu gibi kullanabilirsin. İşlemci değişene kadar Ramleri ileride 2933+ Cift kanal 8+8 yaparsan kartını tam manasıyla besleyecektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri