AMD Ryzen 9 3900X'li Sistem tavsiyesine ihtiyacım var.

whQQps

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba,

İşim gereği bilgisayarımda virtualboxta sanal sunucular kurarak kubernetes, openshift gibi kurulumlar yapıp çeşitli testler yapıyorum. Bazen 2 veya 3 cpu kullanan birden fazla sanal sunucular oluşturabiliyorum. bu açıdan çok core ihtiyacım var.

bu ihtiyacım için AMD Ryzen 9 3900X li bir sistem kurmak istiyorum. bu konuda desteğinize ihtiyacım var.monitor vs mevcut sadece kasa toplayacağım ve disk olarak elimdeki samsung M.2 Nvme 970 evo yu kullanacağım. ekran kartına ihtiyacım yok onboard hdmi çıkış varsa bana yetiyor. amacım test ortamı oluşturmak.Bana Ryzen 9 3900X için anakart (M.2 Nvme ve hdmi çıkış olmalı), 32 gb bellek, kasa, psu tavsiyesi verebilir misiniz? extreme bi şey olmasına gerek yok. ihtiyacım core sayısı olduğundan, limitleri zorlama veya OC yapmak gibi bir niyetim olmayacak. 

destek olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
B550 anakartlar satışa çıksın size öneri yapalım. Normalde satışa çıkış tarihi dün idi ama Pandemi vs. derken bu ay sonunu bulacak sanırım. Size 3900 yada 3950X olan B550 anakart ile güzel bir öneri yaparım.

Sadece bana bütçenizi vermeniz gerek.

KS

whQQps

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler. bekliyorum bu durumda :)
bütçem 8500 civarı olacak. biraz az ama dediğim gibi ihtiyacım olan şeyler anakart, kasa, cpu ram ve psu. oc vs yapmayacağım sadece core sayısının yüksek olmasına ihtiyacım var. ekran kartını onboard çıkış ile kullanmayı düşünüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bütçeniz güzel 3900X işlemcili bir makine önerebilirim ben bu fiyatlara size. Ancak şöyle bir sorun var ki Ryzen APU haricinde hiçbir işlemcide GPU birimi yok yani görüntü almak için minimum bir ekran kartına ihtiyacınız var. Anakart üzerinden görüntü alamazsınız yani sadece işlemci ile. B550 anakartlar satışa çıksın bakın siz arada piyasaya çıktığında tekrar yazın önerimi yapayım size. Ama sistem aşağı yukarı şöyle olacak aşağıdaki gibi.

3900X - 3500-4000 TL arası
3950X - 6000-6500 TL arası.

Anakart : Ortalama 1000 TL civarı

RAM : 3600 MHz 32 GB modeller 1200-1400 TL arası veya kapasite daha önemli olacak sunucularda bu yüzden 3000MHz yada 3200 MHz 32 GB bir sistem 1000-1300 TL arası.

Kasa : Ortalama maks. 500 TL zaten önemsiz bu tarz bir sistem için.

PSU : Uzun çalışma saatleri süresince çalışacağı için GOLD sertifika minimum 500W veya üzeri fazlasıyla iş görür. Oda 700-1200 TL arası bir fiyata geliyor. 

GPU : Sadece görüntü almak amaçlı olduğundan NVIDIA yada AMD fark etmez ucuz bir kart.

Toplam 7.0000 TL gibi bir fiyata 3900X veya tam 8.5K civarına 3950X bir makine toparlanabilir.

Yarın incehesap ve itopya indirimleri var siz yarın bu yazdığım bileşenleri anakart haricinde bakın indirimde güzel ürünler olursa ki olur siz tekrar yazın buradan ben bakıp size alın yada almayın derim.

KS

whQQps

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Çok teşekkürler. 
oyun için kullandığım bir laptop var lenovo y520. 1050ti, 256 m2ssd, 16gb ram ve 2tb hddli. onu satarak bir ekran kartı alıp bu bilgisayarı oyun için de kullanabilirim.  tahmini fiyatı ne olur sizce? alalı yaklaşık iki yıl oldu. hiçbir sorunu yok.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
2. elden hiç anlamam yardımcı olamayacığım kusura bakmayın. Biraz benzer modellerin piyasasına bakın tahmini fiyat aralığınız olur zaten kafanızda.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri