AMD STOREMİ Teknolojisini kullanmak istiyorum B450 Tomahawk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Amd Storemi kullanmak istiyorum anakart B450 Tomahawk
Hard diskler :
500 gb
1Tb
160 gb var
Bunlardan sadece 500 gb olanı ile 120 gb ssd yi birleştirmek istiyorum diğerleri kullanımda çünkü mümkün mü böyle birşey ve format atmadan

Bu üçü ayrı disk bölümlenme yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Disklere format atmadan mümkün değil diye biliyorum diskler boş olmalı.

AMD StoreIM anlatımı;

https://www.amd.com/en/technologies/store-mi - Bu bağlantıdaki en alt kısıma gidin ve DOWNLOAD NOW 'a basın ve inen uygulama ile yapılacak işlemler çok basit zaten. İhtiyacınız olan şeyler 400 serisi bir anakart ve SSD + HDD ikilisi bu kadar tüm hepsi sizde var.

Yapmanız gerek ilk etapta SSD ve HDD 'nizin bölünmemiş olması gerek, yani diskleriniz C ,D, E vs. diye bölümlendirilmemiş olmalı. Ayrıca disklerin içleri boş olmalı.

Daha sonra yazılımı açınca http://www.youtube.com/watch?v=6qAO6ByyxNI&t=0m16s bu videodaki işlemleri yapacaksınız hepsi bu kadar. Videoda Create Bootable StoreMI yani ilk seçeneği seçiyor bu Windows 'un kurulu olduğu disk ile diğer diskinizi birleştirip tekbir Bootable yani Windows kurulu diski olarak kullanmak için olan bir seçenek. Diğerleri mesela, Create Non-Bootable StoreIM işlemini ise bir SSD 'niz var ve HDD 'nizi hızlandırmak istiyorsunuz. Bu SSD 'den bir miktar ayırıp HDD diskinizi hızlandırabilirsiniz.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Windows un kurulu olduğu disk m2 SSD bundan ayrı sata SSD üzerinde denemek istiyorum
Galiba olmaz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Olur bir sıkıntı yok. Yazılım herhangi SSD ve HDD birleşimini mümkün kılıyor ve SSD diskiniz HDD 'nizin CACHE belleği oluyor buda yazılımda HDD 'nize ne kadar SSD alanı ayırırsanız o HDD içinde en çok kullandığınız dosyalar SSD diskin hızında kopyası olarak açılıyor buda okuma yazma hızını arttırıyor. İlla bir Windows kurulu disk olması gerekmiyor.

KS

Evilpluto

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4
Detaylı kurulum bilgisi gerekiyor şöyle bir göz attım storeMi kullanım kılavuzuna içinde format ekranıda var en iyisi şimdi girmemek bu işe biraz daha araştıralım tabi pc hocası bununla ilgili youtube da uygulamalı bir video yaparsa bizi yükten kurtarır :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anladım, video işi fena değil eğer olursa kanalda yayınlanır zaten takipte kalın her zaman.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri