AMD yada Nvidia

Hanrovf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ortak Parçalar
AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB Önbellek
[size=small] GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 x2[/size]
[size=small][size=small] THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB  [/size][/size]
[size=small][size=small][size=small] TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD VEYA [size=small]ADATA 480GB SU630 SATA 3.0 2.5" SSD (520MB Okuma[/size][/size][/size][/size]

[size=small][size=small][size=small][size=small]Sormak istediğim kısım burası[/size][/size][/size][/size]

[size=small][size=small][size=small][size=small] AMD için[/size][/size][/size][/size]
[size=small][size=small][size=small][size=small][size=small] ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC 8GB GDDR6[/size][/size][/size][/size][/size]
[size=small][size=small][size=small][size=small][size=small][size=small] ASUS PRIME B450M-K 4400MHz(OC) DDR4 Soket[/size][/size][/size][/size][/size][/size]

[size=small][size=small][size=small][size=small][size=small][size=small]Nvidia için[/size][/size][/size][/size][/size][/size]
[size=small][size=small][size=small][size=small][size=small][size=small][size=small]MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X 8GB[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size]
[size=small][size=small][size=small][size=small][size=small][size=small][size=small][size=small]MSI B450M-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket[/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size][/size]

5700xt alma taraftarıyım ama rog strix için ısınma problemleri felan gördüm iki sistem de aynı fiyat hangisin almalıyım

KS

Hanrovf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
5700XT gayet güzel bir ürün. Bence bir RTX 2060 seçeneğini gözden geçir

ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC 8GB GDDR6 bu kartın ısınıyor diye forumda bir sürü konuları var o problem çözüldüyse düşünmeden bunu alırım zaten aksi halde fazla düşünmeden garanti tercih [size=small]MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X 8GB buna yöneleceğim 5700xt deki ısınma problemleri(özellikle rog strix kartlarında varmış) hakkında bir bilginiz var mı çözüldü mü ? alınca uğraşmak istemiyorum cidden[/size]

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Genel olarak kullanıcılar yazılım problemleriyle boğuşuyor. 5700XT üzerinde aldığım şikayetler bunlar. Sorunsuz ve stabil istiyorsan RTX 2060 tavsiye ederim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ASUS tarafında sadece TUF serisinde bellek ısısı sorunu var. Strix modellerde bu tarz bir sorun yok ki bu kartlarda ASUS 'un ilk seri basımalarında vardı. Bİr hatadan dolayı banttan çıkan bir seri kartta bu hata var ki onlar piyasada uzun zamandır yok diye biliyorum. Strix serisinde bu sorunu hiç duymadım görmedim. Ayrıca ille ASUS almanıza gerek yok pek çok markada kaliteli kartlar var ki ASUS alt markası AsRock tercih edebilirsiniz ASUS gibi kaliteli bir markadan şaşmak istemiyorsanız.

Bütçeniz nedir bilemiyorum ama aşağıdaki sistemi alabilirsiniz.

Teknobiyotik X1 - Bu sistemi aşağıdaki gibi düzenleyin.

RAM : Adata 3200 MHz 16GB
Güç Kaynağı : HighPower 700W Simplicity 80+

Bu değişimden sonra 2700X + B450 Anakart + 16GB 3200 MHz CL16 RAM + RX 5700 XT OC ekran kartı + 480 GB SATA SSD olan bir sistemi 6.465,83 TL fiyata alabiliyorsunuz. İllede M.2 disk istiyorsanız Kingston A2000 500 GB modeli seçerseniz 6.668,32 TL yapıyor.

Bu sayede Ryzen 7 2700X işlemcisi ile Ryzen 3500X işlemci ile benzer FPS değerlerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca RX 5700 XT seçmenizde size RTX 2070 Super gücünü verecek FPS durumunuz çok ama çok daha yukarılara çıkacak. Eğer Ryzen 3600 seçerseniz ve M.2 diski çıkartırsanız 6.683,89 TL yapıyor sistem. R5 3600 işlemci + M.2 disk ile 6.886,38 TL yapıyor sistem. Bu bütçe için gayet perfrmanslı ve kaliteli bileşenler almış olursunuz. Dediğim gibi AsRock markası ASUS markasının bir alt markasıdır aynı kaliteli farklı isim ve tasarım dili gibi düşünün.

erhanbalci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Amd ekran kartını test etme şansım oldu ekran kartında bıraz ısı oldugu dogrudur ama bunun sana bır zararı olmaz butun ekran kartlarında oyun oynadıgında veya yük bindiğinde bi ısıya mağruz kalıyor bu yuzden ekran kartının bu ısıyı ne kadar tölere ettiği önemli. sana sıkıntı yaşatacak derecede bir problem cıkmayacaktır performans ve kalite arıyorsan cekırdek hızları ASUS ROG STRIX Radeon RX 5700 XT OC 8GB GDDR6 belirttiğin modelde kat kat daha iyi. heleki rog serisi bence hiç kaçırma

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
ASUS Strix OC versiyon eğer fazla pahalı ise dediğim gibi garanti olsun diye TUF serisinden vaz geçin ama diğer kartlara bakabilirsiniz. Fiyat farkına değmez o kadar net konuşuyorum. Size önerdiğim AsRock modeli alabilirsiniz. AMD NVIDIA kartlara göre genel olarak ısı bazlı bir tık daha yüksek ama bu kartlarda ciddi değilse ki TUF3 modelinde ciddi bellek sorunları vardı dediğim gibi ama bir serisinde sadece fark ona fiyat/performans dengesi yüksek kartlar tercih edin. Strix OC versiyona fazladan para vermek ki böyle bir durum varsa şahsi görüşüme göre yanlış bir karar. Sizin toparladığınız sistemden bir tık daha iyi önerdiğim hazır sistem değerlendirmenizi ona göre yapın.

Şimdi yedim seni

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle 5700xt 2070s rakibi bir kart yani 2060s daha düşük bir kart. 2 bende 5700xt kullanıyorum ve yazılım sorunu kalmadı desem yanlış olmaz AMD'de bunu doğruladı ve Windows üzerinden de whql onayı aldı ( 2020.2.2 sürümü ) Asus strix modeli kronik sorunlu şekilde çıktı blok ile PCB'yi tutacak vida eksik olduğu için sıkışmıyor padler v.b şeyler yapışmıyordu Asus kartları yeniledi ama hala piyasada eski kartlar var diğer kısımlara gelecek olursak sadece görüntü için Asus veya gaming x almaya çalışıyorsunuz ve bu çok gereksiz bir şey illa görüntü istiyorsanız Sapphire nitro alınabilir ama pulse bile çok yeterli bir kart Asus için anakartdan kısıyorsunuz ve 3500x alıyorsunuz ekran kartını pulse seçip a pro Max veya gaming modelini alıp 3600 alabilirsiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şimdi yedim seni' Alıntı:
Öncelikle 5700xt 2070s rakibi bir kart yani 2060s daha düşük bir kart. 2 bende 5700xt kullanıyorum ve yazılım sorunu kalmadı desem yanlış olmaz AMD'de bunu doğruladı ve Windows üzerinden de whql onayı aldı ( 2020.2.2 sürümü ) Asus strix modeli kronik sorunlu şekilde çıktı blok ile PCB'yi tutacak vida eksik olduğu için sıkışmıyor padler v.b şeyler yapışmıyordu Asus kartları yeniledi ama hala piyasada eski kartlar var diğer kısımlara gelecek olursak sadece görüntü için Asus veya gaming x almaya çalışıyorsunuz ve bu çok gereksiz bir şey illa görüntü istiyorsanız Sapphire nitro alınabilir ama pulse bile çok yeterli bir kart Asus için anakartdan kısıyorsunuz ve 3500x alıyorsunuz ekran kartını pulse seçip a pro Max veya gaming modelini alıp 3600 alabilirsiniz.

Dediklerinizin çoğuna katılıyorum bazı şeyler var tabi değinmem gereken.

Öncelikle ben ASUS 'un kronik sorunlarını kabul ettiği kart model serisi olarak TUF3 diye biliyorum geçen ay okumuştum zaten haber yeni sayılır.

Yazılım sorunları ise %90 veya üzeri oranla çözüldü doğrudur.

İşlemci bazlı konuşursak 2700X işlemcisi 3500X işlemcisi ile çok benzer FPS değerleri veriyor daha ucuza yada aynı fiyata varsa 2700X seçilmeli daha mantıklı bir karar olur. 3600 modeli ise ortalama 10 FPS kadar daha iyi ama fiyat farkı çok varsa o fark ekran kartına aktarılmalı daha fazla FPS değerini her zaman ekran kartı kanadından kazanırsınız. 

Kartlara model bazlı yaklaşırsak 3 fan evet bir miktar sıcaklık bazlı işe yarıyor tabi kart modeline göre değişiyor bu durum. Mesela MSI Gaming modelleri 2 fan ile 3 fan soğutması sağlayabiliyor ki buna devasa ısı bloğu yardımı ile ulaşıyorlar. Örneğim benim önerdiğim sistemdeki AsRock Radeon RX5700 XT Phantom Gaming OC modeli 3 fanlı ve Shapphire Nitro+ gibi çok kaliteli soğutma yapısına ship bir model. 70 derece altında 60 küsür kıvamında çalışıyor genelde tabi ortam sıcaklığı ve kasa yapısı durumu değiştirir ama kart hem ASUS kalitesinde ki zaten alt markası hemde performans ve sıcaklık dengesi kaliteli bir kart. Shapphire Pulse modelleri uygun fiyatlı 5700 XT modeller arasında sıyrılan bir kart ki bir diğer aynı kalitede örnek XFX AMD Radeon RX 5700 XT THICC II modeli ve birde XFX AMD Radeon RX 5700 XT THICC III modeli var oda kaliteli soğutma tasarımına sahip yani model bazlı gitmek çok mantıklı değil. Bütçenize en uygun ürünü seçmek mantıklı. Sorunlu modeller belli uzak durun yeterli.

Şimdi yedim seni

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rog serisinde vida sorunu var ve incelemerde mevcut diğer yönde Asus tuf bile sorunlu değil fark ettin mi bilmiyorum Nvidia kartlar bize hiç bir zaman bellek sıcaklığını göstermedi rtx serisinde bile yok basit programlar ile gözükmüyor veya sensör konmuyor belki de 130 derecelerde geziyor özellikle RT açık iken rt çekirdeğinin yanında çünkü yani kimse belleğin kaç dereceler için normel olduğunu bilmiyor ama AMD Bellek sıcaklığını gösterdi ve hemen çok sıcak aman tanrım falan ama kimsenin aklına gelmiyor ki Google amcaya gddr6 yazıp micron sitesine girip kaç derece normel diye bakmak ben kısa yoldan söyliyim 90 ile 110 derece çalışma aralığı olarak veriliyor yani daha üst seviyelere bile çok rahat dayanıyor bu demek oluyor ki ( Nvidia hala kazık atıyor? şaka tabikide) burdan çıkarılacak şey pulse bile belleği 80, 85 derecelerde tutabiliyor ve serin bir kasada 2024mhz görüyor küçük bir undervolt ve underclok ile hem FPS artırıp hemde kartın sıcaklığını 10 dereceye kadar düşürmek mümkün.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Rog serisinde vida sorunu var ve incelemerde mevcut diğer yönde Asus tuf bile sorunlu değil fark ettin mi bilmiyorum Nvidia kartlar bize hiç bir zaman bellek sıcaklığını göstermedi rtx serisinde bile yok basit programlar ile gözükmüyor veya sensör konmuyor belki de 130 derecelerde geziyor özellikle RT açık iken rt çekirdeğinin yanında çünkü yani kimse belleğin kaç dereceler için normel olduğunu bilmiyor ama AMD Bellek sıcaklığını gösterdi ve hemen çok sıcak aman tanrım falan ama kimsenin aklına gelmiyor ki Google amcaya gddr6 yazıp micron sitesine girip kaç derece normel diye bakmak ben kısa yoldan söyliyim 90 ile 110 derece çalışma aralığı olarak veriliyor yani daha üst seviyelere bile çok rahat dayanıyor bu demek oluyor ki ( Nvidia hala kazık atıyor? şaka tabikide) burdan çıkarılacak şey pulse bile belleği 80, 85 derecelerde tutabiliyor ve serin bir kasada 2024mhz görüyor küçük bir undervolt ve underclok ile hem FPS artırıp hemde kartın sıcaklığını 10 dereceye kadar düşürmek mümkün.

Bellek sıcaklıklarını sensörler ile kontrol edebiliyorsunuz ayrıca detaylı yabancı kaynak incelemelerinde bellek sıcaklıklarını NVIDIA kartlar dahil gösteriyorlar yani direkt yargılamayalım ki siz biraz AMD fanatiği gibisiniz biraz fazla ön yargıdan konuşuyorsunuz. Ayrıca bellek sıcaklıklarının ayrı bir değeri yok 110 derecelere yonga zarları normal sıcaklık olarak kabul görüyor ama bu üst baz sınır üzerine tabi ki dayanıyor kartlar ama burada ömür yememek için düşük sıcaklıklarda kullanılmalı bellekler yani burada dayanıyor deyip kestirip atmak doğru değil. Ayrıca hiçbir ortalama kullanıcı ki genel yüzdenin %80 kadardır diyebiliriz kimse Underclok veya Undervolt yaparak kart sıcaklığını düşürmez ki bunu kullanıcıya anlatamazsın karta bir ton para vereceksin kartın sıcaklığını düşürmek için uğraşaksın öyle bir dünya yok. Frekans olarak ise NVIDIA veya AMD fark etmez kartlar kendilerini otomatik olarak 1900 Mhz üzerine kolayca oyunlarda çıkartabiliyor yani o bir kriter değil.

Neyse kullanıcının konusunu dağıttık yeter bu kadar. İyi günler size.

KS

Hanrovf

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:

Bellek sıcaklıklarını sensörler ile kontrol edebiliyorsunuz ayrıca detaylı yabancı kaynak incelemelerinde bellek sıcaklıklarını NVIDIA kartlar dahil gösteriyorlar yani direkt yargılamayalım ki siz biraz AMD fanatiği gibisiniz biraz fazla ön yargıdan konuşuyorsunuz. Ayrıca bellek sıcaklıklarının ayrı bir değeri yok 110 derecelere yonga zarları normal sıcaklık olarak kabul görüyor ama bu üst baz sınır üzerine tabi ki dayanıyor kartlar ama burada ömür yememek için düşük sıcaklıklarda kullanılmalı bellekler yani burada dayanıyor deyip kestirip atmak doğru değil. Ayrıca hiçbir ortalama kullanıcı ki genel yüzdenin %80 kadardır diyebiliriz kimse Underclok veya Undervolt yaparak kart sıcaklığını düşürmez ki bunu kullanıcıya anlatamazsın karta bir ton para vereceksin kartın sıcaklığını düşürmek için uğraşaksın öyle bir dünya yok. Frekans olarak ise NVIDIA veya AMD fark etmez kartlar kendilerini otomatik olarak 1900 Mhz üzerine kolayca oyunlarda çıkartabiliyor yani o bir kriter değil.

Neyse kullanıcının konusunu dağıttık yeter bu kadar. İyi günler size.

Tartışma için teşekkürler zevkle okudum dediklerinizde haklısınız gaming x oc gibi sabit ekran kartının alabileceği max fps (5-10fps) için uğraştım beni tatmin edecek performansa ulaştım ve artan parayla göze hitap edecek şekilde güncellemeler yaptım ekran kartı tercihimi MSI Radeon 5700XT Gaming X :D olarak değiştirdim GIGABYTE b450m s2h anakart işlemciyi 3600 e çıkardım MSI MAG FORGE 101M   Tempered Glass RGB USB 3.2 Mid Tower Bu kasa ya GIGABYTE P650B 650W 80+ Bronze 120mm Fanlı PSU bu psu olur mu ?   ve PSU nun içinden çıkacak kablolar yeterli gelir derseniz siparişi vereceğim
 Boyutlar: D150 x W140 x H86 mm

PCI-E bağlantısı: 6+2 Pin x 4 
https://www.vatanbilgisayar.com/gig...am4-ddr4-3200mhz-o-c-m-2-usb-3-1-anakart.html

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri