Yardım Amerika’dan Ps5 Pro Aldım Ancak Güç Kablosunu Ne Yapmalıyım ?

maybejelly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Amerika’dan PS5 Pro aldım ve model: 1000046529 olmaktadır. Amerika’dan aldığım cihazın kutusunu arkadaşım getirmemiş. Ancak araştırmalarıma göre Amerika’da 110V kullanıyorlar ve Türkiye’de 220V kullanılıyor. Yani benim akım düşürücü mü almam gerekiyor?

Biraz araştırdım; ChatGPT’ye bile yazdım model numarasını ve kaç V kablo ile devam etmem gerektiğini. Bana şu şekilde bilgi verdi:

“Özetle, PlayStation 5 Pro model 1000046529, Türkiye’deki 220V elektrik sistemine uyumludur ve ek bir voltaj dönüştürücüye ihtiyaç duymadan kullanılabilir. Sadece priz uyumluluğunu kontrol etmeniz ve gerekirse uygun bir adaptör kullanmanız yeterlidir.”
Sizce ne yapmalıyım? Biraz beyin fırtınası yapabilir miyiz?
Teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
484
PlayStation 5 Pro model 1000046529
tabi kutu elinizde değil, içindeki safety guide, kullanım kılavuzu da elde yok...

Amerika dan alınan bir model adaptördeki voltaj tanımlı desteğini anlamak önemli
Şu sayfa VPN siz açacak mi sizde de bir bakın.

en-us tagı olmalı vpn siz tr şeklinde çıkarsa vpn ile girin

(Bu sayfada

blank.png
PlayStation®5 Pro​

Safety Guides
CFI-7019B-30
Safety Guide CFI-7019
sadece bunlar var.

Find your PS5 model number

Buradaki bilgilere göre gidince baş kısmı CFI... ile başlayan ne görülüyor buna bakabilirseniz net şekilde nbelirleyebilirsiniz.

KS

maybejelly

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
PlayStation 5 Pro model 1000046529
tabi kutu elinizde değil, içindeki safety guide, kullanım kılavuzu da elde yok...

Amerika dan alınan bir model adaptördeki voltaj tanımlı desteğini anlamak önemli
Şu sayfa VPN siz açacak mi sizde de bir bakın.

en-us tagı olmalı vpn siz tr şeklinde çıkarsa vpn ile girin

(Bu sayfada

blank.png
PlayStation®5 Pro​

Safety Guides
CFI-7019B-30
Safety Guide CFI-7019
sadece bunlar var.

Find your PS5 model number
Buradaki bilgilere göre gidince baş kısmı CFI... ile başlayan ne görülüyor buna bakabilirseniz net şekilde nbelirleyebilirsiniz.
Hocam çok teşekkür ederim tam aradığım kaynağı göndermişsiniz bana şimdi kasanın yanını kontrol ettim ve tekrardan gptye soktuğumda

Fotoğrafı inceledim ve üzerindeki yazıları okudum. Cihazın üzerinde şunlar yazıyor:

100–240V~, 4.2–1.7A, 50/60Hz, 390W

Bu ne anlama geliyor açıklayayım:
• 100–240V: Bu PlayStation 5 Pro, hem 100V hem de 240V arası voltajda çalışabiliyor.
• 50/60Hz: Elektrik frekansı ister 50Hz olsun ister 60Hz, cihaz için fark etmiyor. (Türkiye 50Hz kullanıyor.)
• 4.2–1.7A: Çektiği akım voltaja bağlı olarak değişiyor. (110V’da daha fazla amper, 220V’da daha az amper çeker.)
• 390W: Maksimum 390 Watt güç tüketiyor.

Sonuç:
Senin PlayStation 5 Pro Türkiye’de 220V şebeke elektriğinde hiçbir sorun yaşamadan doğrudan çalışabilir. Voltaj dönüştürücü falan alman gerekmiyor. Sadece Türkiye tipi priz ile uyumlu bir kablon (veya adaptör) kullanman yeterli.

Kısacası:
Fişe takıp kullanabilirsin, için rahat olsun.

Bu yanıtı aldım süper oldu benim için tekrardan teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri