Anakart Aydınlatması ve Kasa Aydınlatması Nasıl Eşitlenir?

kemoric

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhabalar. Geçtiğimiz günlerde 'Asus Prime B550M-A wifi' anakartıyla birlikte 'NZXT H510 Elite' model bir kasa topladım. Kasa aydınlatmalası olan öndeki 2 fanı NZXT programıyla kontrol ediyorum, anakarta bağlı egzoz fanları ve ram aydınlatmalarını ASUS Prime anakart programıyla kontrol ediyorum. Peki hepsini aynı şekilde aynı aydınlatmayı nasıl yapabilirim?

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Bu işin iki çözümü var;

1-) Ya tüm fanlar ve RGB ile çalışan parçalar anakarta tek bir kablo üzerinden (çoğaltıcı ile) bağlanarak kontrol edilecek.
2-) Ya da tüm RGB ile çalışan parçalar kontrolcüye takılarak tek bir kontrolcü üzerinden hareket edecek.

Onun dışında ayrı ayrı bağlanmış parçaları bir şekilde kontrol edemiyorsunuz. Ya kontrolcü, ya anakart üzerinden olmalı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasanın diğer tarafında bir kontrolcü olacak. Kontrolcüye RGB fanlar bağlı olacak ve yine kontrolcüye PSU ürününden SATA POWER kablosuyla güç verilecek. Daha sonra kontrolcüde MB yada MB SYNC adında bir soket daha olacak o kablo anakart üzerindeki 3 pin bir kabloysa ARGB(RAINBOW) soketine 4 pin ise RGB soketine bağlanacak. Hepsi bu kadar. ASUS yazılımı NZXT RGB sistemini tanıyor AURA veya NZXT yazılımdan kontrol edebilirsiniz artık.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri