Anakart bios rom hatası

Erdinç Akdut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Öncelikle herkese merhabalar 
benim sorunum bios'u güncelledikten sonra ortaya çıktı. 
konu ile ilgili bir kaç konu açılmış daha önceden ama benimki daha farklı gibi ve okuduklarım doğru ise cidden çok ama çok üzüleceğim denilene göre bios pini bozulmuş ama benim yeni bir ana kart almaya ne param var neden imkanım bir çözümü varsa lütfen ulaşın cevaplarınızı esirgemeyin.
neyse konuya giriyorum benim b150m mortar arctıc bu anakartadan var. 
daha önce güncelemiştim 6 7 ay önce falan hiç bötle bir sorun yaşamamıştım.
bilgisayarın güç düğmesine basıyorum 30 sn sonra kasadan 1 veya 2 defa dıt sesi geliyor ama ekrana hiç bir şey gelmiyor. 2 3 defa reset atıyorum. bu sefer mflas vs gibi siyah bi ekranda yarı çıkıyor sonra windows logosu (ki ssd kullanıyorum anakart logosu cıkması lazım normalde ) sonra bi 30 sanıye sonra pc açılıyor ama her defasında 2 3 kez reset atıyorum bios sürümünü yeniden yükleyeyim dedim mflaş altta verdigim resimdeki hatayı veriyor eski sürümünü siteden indirip yükledik istedim gene aynı hatayı veriyor. sorun veya çözümü nedir keske güncellemeseydim.  sorunun resmi

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bios bozulmuş görünüyor.
Anakartın bios update veya flashlama seçenekleri neler,bi bakayım.

KS

Erdinç Akdut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
met 61' Alıntı:
Bios bozulmuş görünüyor.
Anakartın bios update veya flashlama seçenekleri neler,bi bakayım.

daha önce güncelemiştim hiç bir sıkıntı olmamıştı ama bu güncelemede oldu.bios bpzacak birşey yapmadım flaşa güncel dosyayı attım ve biosdam mflaş girip günceledim %100 olana kadarda hiç bir şeye dokunmadım. sonra bilgisayar kapanıp açıldı ama ekran gelemedi gelsede siyak bi ekranda mflaş vs vs ingilizce 2 3 satır bişi yazıyor sonrada pc açılıyor ama bunu yapmak için 2 3 kez reset atıyorum.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
mflash ile biosu yüklemek için biostan mı komut veriyorsun. Daha doğrusu ,biosa girebiliyormusun.

Biosu default ayarlara getirmeyi denedin mi.

KS

Erdinç Akdut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
met 61' Alıntı:
mflash ile biosu yüklemek için biostan mı komut veriyorsun. Daha doğrusu ,biosa girebiliyormusun.

Biosu default ayarlara getirmeyi denedin mi.

bios girebiliyorum oradan m-flaş moduna geçiyorum m-flaş tıklıyorum yani sonra geçmek istiyormusun moda vs soruyor evet dıyorum reset atıyor  sonra m-flaş açılıyor flaşı da görüyor yükle diyorum yüklenın mı dıye soruyor evete basınca resimdeki çıkıyor.
Biosu default ayarlara nasıl getiririm denemedim.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Anakartın üzerinde clearcmos denilen bi küçük soket var.  JBAT1  Soketi. Makina fişten çekik iken,bu soketteki iki pini, bi tornavida ucu ile,ile 15-20 sn, kısa devre yaptır.

3d2ce24d78.png

Belki işe yarıyabilir.

İşe yaramazsa, yüklediğin biosu değiştir. Bir de o şekil dene.

KS

Erdinç Akdut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
met 61' Alıntı:
Anakartın üzerinde clearcmos denilen bi küçük soket var.  JBAT1  Soketi. Makina fişten çekik iken,bu soketteki iki pini, bi tornavida ucu ile,ile 15-20 sn, kısa devre yaptır.

3d2ce24d78.png

Belki işe yarıyabilir.

İşe yaramazsa, yüklediğin biosu değiştir. Bir de o şekil dene.

ya simdi tırtsım kısa devre yaptıracagım derken yakarım falan ana kartı başka yolu yokmu birde eski sürümüne döndürmek istiyorum resimdeki hatayı alıyorum iste çözemedim.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Hiç bi şey olmaz.O zaman bios pilini sökmeyi dene. Herhalde onu yapabilirsin sanırım. clearcmos ile yaptığın şeyin aynısıdır. Yani clearcmos ile soketi kısa devre yaptırmak veya bios pilini sökmek,ikisi aynı kapıya çıkar.
Sökebilirsen ,1 dk kadar bekle,tekrar tak. Tabi bu işlem de makinanın fişi falan çekikken olacak.

Eğer yapamıyacaksan ,bırak bu da kalsın,o zaman.

Demek istediğim, flasha başka bi sürüm biosu yükle demek istemiştim.

KS

Erdinç Akdut

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Yok yaparım da yarına kadar bir bekleyeyim kimseden ses cıkmazsa başka yol kalmadı zaten. Ve bios surumunun eskisini de denedim yani hem yenisin de aynı hatayı veriyor hem eski sürümünde eski sürümünü küklemek istedigimdede aynı hatayı verdi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri