Anakart CPU Işığı Yanıyor Görüntü Alamıyorum

rx5700xt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni bir sistem topladım herşeyi kendim detaylı ve özenli bir şekilde montajladım sistemimi kurdum ve power tuşuna bastığımda monitöre ekran gelmedi sinyal yok diyerek kapandı farklı bir yöntem olarak televizyona denemek istedim fakat yine olmadı farklı bir hdmı kablosu ile denedim yine olmadı amatör olduğum için çoğu kombinasyonu denedim Bios pili çıkarma ram slotu değiştirme vs bir çok şeyi denedim ama maalesef hala yeni topladığım çalışmıyor rica etsem yardımcı olur musunuz sıkıntıdan kurtulmak istiyorum. Biraz araştırıp baktıktan sonra anakart da cpu ışığı yanıyor bunu farkettim bir kaç forum da BIOS güncellemesi ile sorunumun ortadan kalkacağı söylenmiş doğru mudur bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim (tüm bileşenler mous klavye dahil çalışıyor) biraz uzun oldu kusura bakmayın sadece size daha iyi bilgi verip bir sonuç almak istiyorum
sistem özellikleri.
NZXT H510 ELİTE KASA
NZXT Z63 SOĞUTUCU
MSI B550 GAMING PLUS ANAKART
RYZEN 5 5600X İŞLEMCİ
CORSAİR 32GB RGB RAM
ASUS ROG STRİX RX5700XT
ASUS ROG 750W

Son düzenleme:

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
hdmi girişi anakartamı taktınız ekran kartınamı/ ekran kartına takın eğer öyle yaptıysanız
anakart psu arası kabloda eksiklik varmı onları kontrol eder misiniz özellikle ekran kartının kablosunu anakart girişini kontrol edin

ayakliPC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Kusura bakmayın ama bu gibi durumlarda kimi zaman çok basit hatalar olabiliyor.
Misal, acaba yanlışlıkla ekran kartının çıkışından görüntü almak yerine anakartın üzerindeki onboard çıkıştan görüntü almaya çalışıyor olabilir misiniz?

Ya da RX5700XT'nin extra güç kablolarının montajıyla ilgili bir hata vs.

Hani dalgınlıkla yapılabilecek ufak tefek şeyler.

Eğer bunlara cevabınız hayır ise ekran kartını başka bir sistemde (mümkünse) denemenizi öneririm.

KS

rx5700xt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hdmi girişi anakartamı taktınız ekran kartınamı/ ekran kartına takın eğer öyle yaptıysanız
anakart psu arası kabloda eksiklik varmı onları kontrol eder misiniz özellikle ekran kartının kablosunu anakart girişini kontrol edin
dediğiniz gibi ekran kartına taktım ekran kartına güç gidiyor

Misal, acaba yanlışlıkla ekran kartının çıkışından görüntü almak yerine anakartın üzerindeki onboard çıkıştan görüntü almaya çalışıyor olabilir misiniz?

Eğer bunlara cevabınız hayır ise ekran kartını başka bir sistemde (mümkünse) denemenizi öneririm.
Ekran kartında sorun olduğunu düşünmüyorum ışıkları yanıyor fanları dönüyor anakart da cpu ışığı yanıyor sadece

Ekran kartında sorun olduğunu düşünmüyorum ışıkları yanıyor fanları dönüyor anakart da cpu ışığı yanıyor sadece

ayakliPC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Deneme yanılmayla bulunabilecek birşey.
O zaman mevcut sisteminizde başka bir ekran kartı denemeniz gerekir.
Hani işlemci 5600X olmasa, onboard destekli bir işlemci olsa diyicem ki ekran kartını çıkartıp anakartın onboard çıkışını dene ama o da mümkün değil.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
651
anakart üzerindeki girişlerde yanlış takılma veya oturmama gibi problem olmaması adına söküp tekrar taktınız mı

KS

rx5700xt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Deneme yanılmayla bulunabilecek birşey.
O zaman mevcut sisteminizde başka bir ekran kartı denemeniz gerekir.
Hani işlemci 5600X olmasa, onboard destekli bir işlemci olsa diyicem ki ekran kartını çıkartıp anakartın onboard çıkışını dene ama o da mümkün değil.
bios güncellemesi ile alakası yoktur yani dimi hocam

anakart üzerindeki girişlerde yanlış takılma veya oturmama gibi problem olmaması adına söküp tekrar taktınız mı
evet uzay montaj da denedim olmadı

ayakliPC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
bios güncellemesi ile alakası yoktur yani dimi hocam
Olabilir.
Yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir durum vardı.
Bazı işlemciler anakartın üzerindeki default BIOS ile desteklenmiyor, BIOS update yaptıktan sonra çalışıyor. 5600X bu işlemcilerin arasında mıydı emin değilim.

Şunu da paylaşmalıyım ki bu çok önemli bir konu.
BIOS update yapabilmek için, anakartın default BIOS ile desteklediği bir işlemciye geçici olarak ihtiyacın var misal Ryzen 5 3600 gibi.

Ryzen 5 3600 vb gibi bir işlemci ile BIOS update yaptıktan sonra Ryzen 5 5600X kullanıyor olabilirsin.

MSI'ın sitesinden BIOS update data sheet lerine bakmanı öneririm.

KS

rx5700xt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Olabilir.
Yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir durum vardı.
Bazı işlemciler anakartın üzerindeki default BIOS ile desteklenmiyor, BIOS update yaptıktan sonra çalışıyor. 5600X bu işlemcilerin arasında mıydı emin değilim.

Şunu da paylaşmalıyım ki bu çok önemli bir konu.
BIOS update yapabilmek için, anakartın default BIOS ile desteklediği bir işlemciye geçici olarak ihtiyacın var misal Ryzen 5 3600 gibi.

Ryzen 5 3600 vb gibi bir işlemci ile BIOS update yaptıktan sonra Ryzen 5 5600X kullanıyor olabilirsin.

MSI'ın sitesinden BIOS update data sheet lerine bakmanı öneririm.
flash bios güncellemesi olmaz mı

ayakliPC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
flash bios güncellemesi olmaz mı
Oluyormuş. işlemci ve RAM takılı olmadan BIOS yüklü flash belleği (dosya ismi MSI.ROM olacak) takıp güç bağlantılarını yapıp Flash BIOS butonu ile de yapabiliyormuşsun, yani MSI öyle diyor :)

Updating BIOS with Flash BIOS Button
1. Please download the latest BIOS file that matches your motherboard model from
the MSI® website.
2. Rename the BIOS file to MSI.ROM, and save it to the root of your USB flash drive.
3. Connect the power supply to CPU_PWR1 and ATX_PWR1. (No need to install CPU
and memory.)
4. Plug the USB flash drive that contains the MSI.ROM file into the Flash BIOS Port
on the rear I/O panel.
5. Press the Flash BIOS Button to flash BIOS, and the LED starts flashing.
6. The LED will be turned off when the process is completed.

KS

rx5700xt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oluyormuş. işlemci ve RAM takılı olmadan BIOS yüklü flash belleği (dosya ismi MSI.ROM olacak) takıp güç bağlantılarını yapıp Flash BIOS butonu ile de yapabiliyormuşsun, yani MSI öyle diyor :)

Updating BIOS with Flash BIOS Button
1. Please download the latest BIOS file that matches your motherboard model from
the MSI® website.
2. Rename the BIOS file to MSI.ROM, and save it to the root of your USB flash drive.
3. Connect the power supply to CPU_PWR1 and ATX_PWR1. (No need to install CPU
and memory.)
4. Plug the USB flash drive that contains the MSI.ROM file into the Flash BIOS Port
on the rear I/O panel.
5. Press the Flash BIOS Button to flash BIOS, and the LED starts flashing.
6. The LED will be turned off when the process is completed.
deneyeceğim hocam umarım görüntü alabilirim ama bunu bilgisayarcı da yapmam daha doğru olmaz mı sizce hem montajı da daha doğru bilen biri yapar

ayakliPC

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
16
Bazı hataların geri dönüşü olmayabiliyor malesef, BIOS ta bunlardan biri sayılabilir. Risk almaya gerek yok, bilgi sahibi birisine bırak istersen.
Ya da ekonomik durumun iyidir, en fazla bir anakart daha alırım ne olacak diyorsundur, kendin yap. Olursa olur, olmazsa güzel bir tecrübe olur :)

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Pinleri yamulmuş olabilir anakartın.

KS

rx5700xt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pinleri yamulmuş olabilir anakartın.
pinleri kontrol ettim isterseniz buryaa da görüntü ekleyim bakın ama ben bir yamulma görmedim işlemci pinlerinde anakart pinlerini bilmiyorum işlemci pini yamulmuş olsa anakart pini de yamulmuş olmaz mı

Bazı hataların geri dönüşü olmayabiliyor malesef, BIOS ta bunlardan biri sayılabilir. Risk almaya gerek yok, bilgi sahibi birisine bırak istersen.
Ya da ekonomik durumun iyidir, en fazla bir anakart daha alırım ne olacak diyorsundur, kendin yap. Olursa olur, olmazsa güzel bir tecrübe olur
Ya da ekonomik durumun iyidir, en fazla bir anakart daha alırım ne olacak diyorsundur, kendin yap. Olursa olur, olmazsa güzel bir tecrübe olur :)
Anladım hocam sağolun

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
pinleri kontrol ettim isterseniz buryaa da görüntü ekleyim bakın ama ben bir yamulma görmedim işlemci pinlerinde anakart pinlerini bilmiyorum işlemci pini yamulmuş olsa anakart pini de yamulmuş olmaz mı
İşlemci am4 ise işlemcinin üzerinde oluyor pinler. Am5 veya intelse anakartta.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri