Anakart CPU ledi yanıyor ve ekran gelmiyor.

Natsumi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar sorunum 2 bölümden oluşuyor .İlk bölümde PC açılıyordu fakat ekrana aşağıdaki gibi bir mavi ekran geliyordu :
https://www.hizliresim.com/plkngse
Sonra ise ben bira araştırma yaptım ve SSD ve harddisk kablolarını çıkarttım ve artık bı şekilde bioasa girebiliyordum telefondan fat32 ile Windows 10 attığım bir USB ile denedim format atıcaktım ama işe yaramıyor olmuyordu. Ardından PC tamire götürdüm oradakiler de yapamadı. Eve getirdiğimde CPU ledi yanıyordu ve artık nasıl olduysa şimdi ne ekran geliyor nede klavye fare okuyor...
Gigabyte aorus ax 370 gaming k5 anakart
Ryzen 1600 af işlemci 
Gigabyte rx 580 4gb ekran kartı 
Corsair vengance 8gb 2666hz RGB ram
Site işlerim vardı ve bunları bitirmem gerekiyor 2 gündür uğraşıyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
CPU yani işlemcinizi sökün ve kontrol edin. Tamirde işlemciyi çıkartıp düzgün montajlamamış olabilirler yada bir pin eğilmiş vs. olabilir. Kontrollerinizi sağladıktan bir sorun yoksa doğru şekilde geri montajlayın. Daha sonra anakartın üzerinde işlemci soketinin sol üst köşesinde yer alan 8 pin işlemci güç kablosunu kontrol edin. Gerekirse sökün geri takın. Aynı şeyi anakarta bağlı tüm büyük kablolar için yapın. Ayrıca belleğinizi de sökün ve işlemci tarafından 2. sokete tekrar takın. Sonrasında anakart üzerinden bozuk para büyükliğinde yassı duran bir pil olacak BIOS pili onu sökün ve sistemi pil olmadan çalıştırın. Eğer görüntü alırsanız gerisini anlatırım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri