Soru Anakart Değiştirirken Nelere Dikkat Etmeliyim ?

berkedemirr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba kolay gelsin herkese. Anakart, işlemci, RAM bileşenlerini geliştirmeyi düşünüyorum ve kaliteli bir anakart almak istiyorum.
1. bende halihazırda RTX 4070 var anakart değiştirirken PCIe 4.0 desteklediğini söylüyor. Benim 5.0 destekleyen anakart alıp taksam 5.0 kullanabilir miyim yoksa PCIe 4.0 şeklinde mi kullanır kendini?
2.AMD'nin X3D işlemcilerinden birini almak istiyorum darboğaz olmama konusunda hangilerini önerirsiniz?
3. SSD'lerimi değiştirmeme gerek olacak mı yoksa sorun olmaz mı?
4. ASUS anakartlar arasında en iyilerinden biri gibi gözüküyor. Yanına ASRock, Gigabyte aourus, MSI markalarından hangilerini önerirsiniz?
Şimdiden vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
1. RTX 4070 in PCIe desteği önemli, yani sınırlandırma bundan gelecek. Anakart PCIe 5.0 desteğine sahip olsa bile RTX 4070 PCIe 4.0 modunda olduğu için. Bu modda çalışacak. Geriye doğru uyumlu olduğu için bir sorun çıkmayacak...

3. SSD lerde hiç bir sorun çıkmaz. Yalnız anakart seçildikten sonra kılavuzda m.2 soltlarına ait bir kıstlama varmı bakmak daha iyi olur. Herhangi bir kısıtlama olmayabilir de. Marka ve modele göre değişir.

İşlemci net olarak belirlendikten sonra , kalan bütçeye göre anakart bakmak daha faydalı olabilir. DDR5 RAM da eklenecek birde bütçeye.....
ASUS lar her zaman fiyatları yüksekti, yine böyle devam ediyor.
Kasa desteğine göre ATX, M-ATX buna da dikkat etmek gerekecektir.

KS

berkedemirr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1. RTX 4070 in PCIe desteği önemli, yani sınırlandırma bundan gelecek. Anakart PCIe 5.0 desteğine sahip olsa bile RTX 4070 PCIe 4.0 modunda olduğu için. Bu modda çalışacak. Geriye doğru uyumlu olduğu için bir sorun çıkmayacak...

3. SSD lerde hiç bir sorun çıkmaz. Yalnız anakart seçildikten sonra kılavuzda m.2 soltlarına ait bir kıstlama varmı bakmak daha iyi olur. Herhangi bir kısıtlama olmayabilir de. Marka ve modele göre değişir.

İşlemci net olarak belirlendikten sonra , kalan bütçeye göre anakart bakmak daha faydalı olabilir. DDR5 RAM da eklenecek birde bütçeye.....
ASUS lar her zaman fiyatları yüksekti, yine böyle devam ediyor.
Kasa desteğine göre ATX, M-ATX buna da dikkat etmek gerekecektir.
x3D bir işlemci almak istiyorum. 4070 ile sıkıntı çıkarmadan performans gösteresi ve güzel güçlü bir anakartla desteklenmesi ilk hedefim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
4070 için, AMD x3D önerilerinde artık arkadaşların tavsiyelerine bakacaksınız.
Şahsen, darboğaz ve performans açısından hangisi daha uygun olur, araştırma ve bilgilerim sınırlı. Bizzat tecrübe edip kullanıcı yorumları gelirse çok daha isabetli olur.

Yalnız, işlemci için bütçe, toplam bütçe belirtirseniz daha kolay tavsiyeler gelebilir.

KS

berkedemirr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
4070 için, AMD x3D önerilerinde artık arkadaşların tavsiyelerine bakacaksınız.
Şahsen, darboğaz ve performans açısından hangisi daha uygun olur, araştırma ve bilgilerim sınırlı. Bizzat tecrübe edip kullanıcı yorumları gelirse çok daha isabetli olur.

Yalnız, işlemci için bütçe, toplam bütçe belirtirseniz daha kolay tavsiyeler gelebilir.
30-40k civarı düşünüyorum anakart, işlemci, ramler için. En uygun x3D işlemciyi bana önerebilirse arkadaşlar çok iyi olur.

Berking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
313
7800x3D x870A rog strix gskill trident z neo 16x2 6000 mhz cl28 silver . Yapabilirsin 40k ya

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri