Anakart Güncelleme Önerisi

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Merhaba arkadaşlar şu an Asus b650m-r Anakart kullanıyorum bunu yükseltmek istiyorum bluetooth wifi internet hızı ve soğutması iyi olan gaming model Bi anakarta geçiş yapmak istiyorum fp Bi anakart buldum ama sizce bu ürün iyimidir uzun ömürlülük açısından alınırmı.

İşlemci AMD Ryzen 7 7800x3d
Ram Patriot venom 16x2
M2 ssd MSİ Spatium M450 500gb
Ekran Kartı Zotac Twin Edge 5060 ti 16gb
Güç kaynağı Fsp vita gm 850w 80plus Gold
Bütçe:10.000

narcotic

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Ayın Üyesi
Tepki
524
Msi anakartlar da bu sıralar Bios sorunları var güncelleyip düzeltmeye çalışıyorlar.
Msi B850 Serisi Başlıca sorunlar ;
- Dual Ram çalışmama ya da mavi ekran verme.
- Windowsu geç boot etme, özellikle expo açınca süre uzuyor.
- Rgb ler de senkrone olma donma ayar kabul etmeme.
Bir kaç tane daha ufak tefek sorunları var, 7800X3D işlemciye yazık edersin bu anakart ile.
Senin kullandığın B650M-R şu an kat kat iyi, herhangi bir B650 serisi Gigabyte bile şuan Msi den iyi çünkü Biosta yapılan ayarları kabul ediyor.

Gigabyte B850 Eagle Wi-fi ya da Colorful, Shappire Nitro gibi modellere bakmalısın. En azından Bios güncellemesi ve ayarlarını kabul ediyorlar.

Msi Mpg serisinde sorun yok mesela, fiyatı yüksek bu bütçeye Gigabyte X870 Aurus alırsın.

Tuf Gaming zaten tartışmasız her alanda stabil. Asus ta Bios zaten diğerlerine göre çok stabil.

Bütçene göre alternatifleri bulursun, bilgili arkadaşlar değerlendirir. @solaris @yunusx36

Son düzenleme:
KS

Engin147

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Msi anakartlar da bu sıralar Bios sorunları var güncelleyip düzeltmeye çalışıyorlar.
Msi B850 Serisi Başlıca sorunlar ;
- Dual Ram çalışmama ya da mavi ekran verme.
- Windowsu geç boot etme, özellikle expo açınca süre uzuyor.
- Rgb ler de senkrone olma donma ayar kabul etmeme.
Bir kaç tane daha ufak tefek sorunları var, 7800X3D işlemciye yazık edersin bu anakart ile.
Senin kullandığın B650M-R şu an kat kat iyi, herhangi bir B650 serisi Gigabyte bile şuan Msi den iyi çünkü Biosta yapılan ayarları kabul ediyor.

Gigabyte B850 Eagle Wi-fi ya da Colorful, Shappire Nitro gibi modellere bakmalısın. En azından Bios güncellemesi ve ayarlarını kabul ediyorlar.

Msi Mpg serisinde sorun yok mesela, fiyatı yüksek bu bütçeye Gigabyte X870 Aurus alırsın.

Tuf Gaming zaten tartışmasız her alanda stabil. Asus ta Bios zaten diğerlerine göre çok stabil.

Bütçene göre alternatifleri bulursun, bilgili arkadaşlar değerlendirir. @solaris @yunusx36
Bütçem 10 bin hocam bu fiyata en iyi hangisi alınır diye düşünüyorum

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,487

Ben kendim MSI anakartımı satıp Colorful a geçtim. Eğer Bios ayarlarını çok bilmiyorsan Colorful a yönelme çünkü internette bu anakart ile ilgili video çok fazla yok. Gigabyte Türkçe Bios a sahip ve işini her türlü görecektir. Colorfulun artısı WİFİ 7. Evinde 1000mbps internet varsa ve routerın WİFİ7 destekli ise kablosuz olarak bu hızı tam alabilirsin, 100mbps ise WİFİ 5-6-6E hepsi yeterli gelir.

Birde Kasana göre mATX ya da ATX tercih et.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri