Anakart m2 ssd yi görmüyor!

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
İki gündür sistem direkt olarak açılmıyor. Windows bulunamadı yazısı çıkıyor ve biosa girip düzeltiyordum. Şu an sistem hiçbir şekilde diğer m2 ssd yi görmüyor ve bios onda kurulu. Sorun nedir?
20221027_224845.jpg

İki gündür sistem direkt olarak açılmıyor. Windows bulunamadı yazısı çıkıyor ve biosa girip düzeltiyordum. Şu an sistem hiçbir şekilde diğer m2 ssd yi görmüyor ve bios onda kurulu. Sorun nedir?
20221027_224845.jpg
Mesela şimdi tekrar biosa girdim ve hiçbir şey yapmadan çıktım ve pc açıldı. Sorun ssd kaynaklı mı anakart kaynaklı mı yoksa windows kaynaklı mı?

cevikyusuf

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
106
Ekli dosyayı görüntüle 10231

Mesela şimdi tekrar biosa girdim ve hiçbir şey yapmadan çıktım ve pc açıldı. Sorun ssd kaynaklı mı anakart kaynaklı mı yoksa windows kaynaklı mı?
Bios da donanim ekranında görünüp boot kısmında görünmüyor mu

KS

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Bios da donanim ekranında görünüp boot kısmında görünmüyor mu
Attığım foto zamanında hiçbir yerde gözükmüyordu. Sonra pc açıldı ve gördü. Az önce tekrar bios'a girip boot öncelik sırasını değiştirip diğerlerini kapattım ancak kaydedip çıkmadan önce bios'un bana dediği şey; hiçbir değişiklik yapmadın çıkmak istediğine emin misin oldu. Şu anda tekrar açıldı pc ama bu sroun 2 gündür var. Anakart Asus prime B550 plus.

KS

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Az önce yine aynısı oldu. Pc uzun süre kapalı kalıp açıldıktan sonra m2 ssd yi görmüyor. Otomatik olarak bios ayarına atıyor. Bunun sebebi nedir?

KS

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Sorun devam ediyordu birkaç gündür. Bugün format attım ve anakartta direkt olarak ssd gözükmeye başladı. Windows ile alakalı olduğunu düşünüyorum sorunun. Eğer hala devam ederse bildireceğim.

KS

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Sorun hala devam ediyor. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı? SSD ilk başta bios'da gözükmüyor. Bios'da en küçük bi değişiklik yapıp kaydedince ise açılıyor. Bunun nedeni nedir? Bios ayarları nasıl olması gerekiyor. Anakarta nasıl reset atabilirim?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Anakarta reset atmak için Bios pilini söküp biraz bekleyin sonra geri takın , sıfırlanmış olur. Kesin değil ama benim tahminim temassızlık olabilir.

KS

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Anakarta reset atmak için Bios pilini söküp biraz bekleyin sonra geri takın , sıfırlanmış olur. Kesin değil ama benim tahminim temassızlık olabilir.
Yaptım bu işlemi de. SSD'lerin yerini de değiştirdim bu sefer. Biosu'da öyle sıfırladım. Bakalım tekrar olacak mı?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bios ve Windows Updateleriniz eski sürümlerse gerekli güncellemeyi sağlar mısınız ?

KS

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Bios ve Windows Updateleriniz eski sürümlerse gerekli güncellemeyi sağlar mısınız ?
Bios güncel ve bir sorun yok o konuda.

Screenshot_1.png

Windwos olan ssd mavi yere takılıyken pc direkt bios'a giriyor ve açılmıyor. ctrl+alt+del tuşuna basıp tekrar bios'a giriyorum ve en ufak bir ayarı değiştirince windows açılıyor. Örnek; aura ışık ayarını değiştirmem bile yeterli. Windows kurulu ssd kırmızı yere takılınca ise hiçbir problem olmadan çalışıyor şükür. Benim yer değiştirme sebebim ise diğer m2 ssd'im windows kurulu ssd'mden daha iyi. Daha yüksek performans almak istiyorum. Sorunun sebebi nedir?

KS

behnankmscu

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
60
Ryzen 5 5500 ve Asus b550 plus. Ssdler ise Sandisk ultra 250 gb ve western digital blue 1 tb.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri