Anakart Restart Sorunu

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhaba arkadaşlar 

Arkadaşlar bundan 5 6 ay önce bir MSI Z270 Tomahawk anakart aldım aldığım günden itibaren 3 4 ay kullandım daha şimdi sürekli windows a girmeden önce restart atıyor sürekli böyle devamlı aynı şekilde devam ediyor ben vatandan almıştım ürünü sonra dedim garantiye yollayım sonra yolladım 16 gün geçti vatandan aradılar geldi ürününüz garantiden diye bende gidip teslim alıp montajladım daha sonra 1 gün gayet sıkıntı yaşatmadı güzel güzel çalıştı ama daha dün akşam işten eve gelmişim biraz pc başında vakit öldürim dedim bir baktım aynı sorun devam ediyor sinir stres oldum iyice ne yapmam lazım bana bir fikir verin hocalarım. :(

SİSTEM ÖZELLİKLERİ

İşlemci : İntel core i5 7600K 
Anakart : Msı z270 Tomahawk 
Ram : Gskill Ripjaws 2400 Mhz 16 GB 
Ekran kartı : Asus Strix Gtx 1060 6GB 
Soğutma : Cooler Master Seidon 240V 
Psu : Cooler Master Masterwatt 600W 
SSD : Samsung 960 Evo 250GB 
Harddisk : Toshiba 1 TB

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınızız kendi sitesinden https://www.msi.com/Motherboard/support/Z270-TOMAHAWK bu bağlantıdan son BIOS sürücüsünü kontrol edin ve bu sürümü Windows başalata msinfo32 yazıp girin ve açtığınız uygulamadaki BIOS Sürümü numaranız ile karşılaştırın eğer güncel değilse BIOS 'unuz güncel BIOS sürümünü indirip güncelleyin anakartınızı.

İnen ZIP dosyasının içindeki E7A68IMS.170 bu dosyayı fat32 formatında biçimlendirilmiş boş bir USB belleğe atın ve sistemi yeniden başlatın. BIOS ' a girin ve M-Flash 'a tıklayın. Daha sonra sistem yeniden başlayabilir başlayınca M-Flash içine girecek ve buradan BIOS dosyamızı seçiyoruz yani E7A68IMS.170 bu dosyayı soru gelecebilir YES deyip geçiyorsunuz. Daha sonra güncelleme işlemi başlıyor işlem bitince kendisini başlatıcak ve güncelleme tamamlanacak. Bu güncelleme sırasında kasa kapanmasın ve bir işlem yapma. Sonrasında sistemi aç ve sorunu kontrol et.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur hocam servis bios güncellemesi yapmış genel bakımları yaptı eline sağlık çok faydalı bir bilgi ama benim sorunu çözemedi başka bildiğiniz bi yöntem varmı hala şu an overclockta çalıştırıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emre Tuna' Alıntı:
Uğur hocam servis bios güncellemesi yapmış genel bakımları yaptı eline sağlık çok faydalı bir bilgi ama benim sorunu çözemedi başka bildiğiniz bi yöntem varmı hala şu an overclockta çalıştırıyorum

BIOS 'a reset atmayı deneyin belki BIOS 'ta ki bir ayar soruna neden oluyordur. BIOS 'a 2 tür reset atabilirsiniz. Birisi basit sıfırlama diğer tam sıfırlama. Basit olan BIOS ayarlarında ki EXIT sekmesinde Default ayarlara getirip kaydet deyip çıkmak. Bu işe yaramaz ise tam sıfırlama yapın. Bunun için anakartın üzerindeki BIOS pilini söküm, yassı 1 TL boyutlarında bir pil. Bunu çıkartın ama PSU 'dan güç kesiliyken kablosunu sökün yada anaktarını kapatın ve o pili söktüğünüz yerde zeminde ve yan tarafında pili okuyan uçlar var bu iki ucu iletken bir metal ile tornavida vs. olabilir 1 dk. kadar birleşik tutun ve işlemi bırakın sonra 5dk. kadar hiçbir şey yapmadan bekleyin ve sistemi Pil takılı değilken açın sonra sistemi kapatın ve Pili takın sonra tekrar açın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emre Tuna' Alıntı:
Denedim hocam yine aynı mahvetti beni iyice :(

Reset işleminden önce bir mesaj alıyor musunuz eğer alıyorsanuz net bir SS 'ini çekip paylaşır mısınız. Donanımsal bir sıkıntı olabilir sorun, bir donanım arızalanırsa örneğin, HDD veya RAM gibi bir ilk aşama okumasında sorun yaşatabiliyor olabilir sisteme. Bir motorun bir defa tekleyip sonraki aşamada çalışması gibi düşün. Sistem açılınca 2 test yapmanı istiyorum senden bakalım sonuçlar olumlu olacak mı.

İlk test HDD testi;
Önce https://www.hdtune.com/ bu siteden HDD Tune yazılımını indirip, Healt ve Error Scan testi yapıp sonuçları paylaş. Daha sonra https://osdn.net/projects/crystaldiskinfo/downloads/70295/CrystalDiskInfo8_0_0.exe/ bu yazılımı indirip kur ve tüm disklerin sağlık sayfalarını SS olarak paylaş.

Şimdi Bellek testi;
Önce içi boş bir USB bellek tak sisteme ve sonra https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indir RAR 'dan çıkart ve içindeki imageUSB.exe yazılımını çalıştır ve açılan pencerede şu adımları izle;

Step 1;
Bu kısımda USB belleği seçiyorsun.

Step 2;
Write image to USB drive seçeneğini seçiyorsun.

Step 3;
Bu adımda indirdiğin yazılım dosyalarının içinde memtest86-usb.img adında bir dosya bar bunun doğru konum olarak seçili olduğunu kontrol ediyorsun ve doğru değilse doğru konumdan bu dosyayı seçiyorsun.

Step 4;
Bu adımda yazmaya başlıyoruz. Write butonuna basacaksın ve bir uyarı gelecek ve buna Yes diyoruz ve bir uyarı daha gelecek bunada Evet diyoruz ve yazma işlemi başlıyor. İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Completed! uyarısı alacaksın buna Ok deyip yazılımı kapatabilirsiniz. Artık bu USB belleği Sistem başlangıcında Format Diski takarmış ve okuturmuş gibi okutuyoruz ve test yazılımı çalışıyor bu aşamada test yazılımı RAM 'leri test ediyor ve 30 dk. kadar test etsin yazılım ve bu aşamada eğer test ekranın kırmızı hatalar görürsen RAM 'de hata var demektir. Böyle olursa SS al ve RAM 'i garantiye gönder.

KS

Emre Tuna

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam akşam üstü bunların hepsini deneyip dönücem buraya çok teşekkür ederim :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri