AnaKart Seçimi Yardım Konusu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
EDGE alınabilir Pro Carbon VRM soğutması biraz daha iyi VRM soğutması işlemci etrafında olan güç yönetimi bileşenleri en büyük fark bu birde Pro Carbon modelde daha çok USB Gen2 portu var başkada bir fark yok. EDGE alınabilir dert edilecek bir fark yok aralarında.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba, hocam tam olarak aralarında 550 tl fark var o yüzden sordum. Soğutma karbonda iyi evet ama usb sorun olmaz demi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
USB ve Soğutma daha iyi ama USB sayısı değişmiyor sadece Pro Carbon modelde 3.1 Gen2 yani gerçek 3.1 var hepsi aynı ama EDGE modelde USB 3.1 Gen1 bağlantıda var yani USB 3.0 bu dert edilecek birşey değil bence USB 3.0 hızında kaç aygıt varki elinizde 3.1 e ihtiyacınız olsun. EDGE alınabilir fark fazlaymış gerek yok bence o farka RAM alınır yada SSD yada Sıvı soğutma bence gerek yok farkı vermeye.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
USB ve Soğutma daha iyi ama USB sayısı değişmiyor sadece Pro Carbon modelde 3.1 Gen2 yani gerçek 3.1 var hepsi aynı ama EDGE modelde USB 3.1 Gen1 bağlantıda var yani USB 3.0 bu dert edilecek birşey değil bence USB 3.0 hızında kaç aygıt varki elinizde 3.1 e ihtiyacınız olsun. EDGE alınabilir fark fazlaymış gerek yok bence o farka RAM alınır yada SSD yada Sıvı soğutma bence gerek yok farkı vermeye.

anladım hocam teşekkür ederim yardımlarınız için ben performans olarak bir fark var mı öğrenmek istedim ondan biraz araştırıyorum ve en uygun olanı almak istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
EDGE ile Pro Carbon modeli normal kullanımda hiçbir performans farkına sahip değil ama iş işlemciye OC yapmaya gelince Pro Carbon model biraz daha iyi VRM soğutmasına sahip. OC işlemi VRM modüllerini ısıtır biraz dert edilecek kadar yüksek seviyelere çıkmaz ama Pro Carbon daha az VRM ısısı ile bu işi yapıyor daha az VRM ısısı OC olayında biraz daha kolay OC edebilme imkanı verir. Hepsi bu başka bir detay yok.

KS

ozqur17

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
tamamdır hocam teşekkür ederim bilgilerin için. daha almadım birikim yapıyorum ama önceliğim maddi duruma göre carbon ac olacak. Güzel bir indirim yakalarsam carbon modeli alacağım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri