Anakart vga port arızası

koskuser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartı kendi ağırlığıyla anakarttaki slota hasar verip yerinden çıkmış ve slotu hafif bükmüş. Anakart üzerindeki VGA ledi yanıyor ve bilgisayar açılıyor ama ekran gelmiyor. Ekran kartını çıkarıp anakartta ki dahili sokete HDMI taktım hala aynı. Sorun acaba anakartta ki slotta mı yoksa ekran kartında mı? Veya bun nasıl öğrenebilirim? Yardımcı olur musunuz lütfen, teşekkürler.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Burada yapmanız gereken slotu kontrol etmek. Onu da yapmışsınız. Sisteminizin işlemcisi nedir ? Onboard'da çalıştırmak için uygun mu ?

KS

koskuser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Slotu kontrol edemedim. Ryzen5 3600x dahili slotu denedim ama hala aynı ekran kartını çıkardım açtım ama yok bişgisayar çalışıyor fanlar falan ama ekran gelmiyo VGA ışığı kırmızı yanıyo kalıyor öylece

KS

koskuser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki sorunun nerede olduğunu nasıl anlayabilirim. Ona göre anakartı servise göndericem.

Q5sn4s.jpg

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Resimden gördüğüm kadarıyla PCİ EXPRESS yuvasının içeriside hasar görmüş. Ben anakarttan kaynaklı olduğunu düşünüyorum açıkçası

KS

koskuser

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartına dikkatli baktım ama açıkçası bişey göremedim. Sondan ikinci pinin ucu kesik oda hepsinde var sanırım normal birşey yani.
QCNfvS.jpg

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri