Anakarta Termal Macun Bulaştı

yagizzeness

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar selamlar bugün işlemcimi sattım işlemcimi kasamdan sökerken galiba termal macunu biraz anakarta bulaştı sanırım tam emin değilim çok anlayan biri değilim PC'den. Biraz sildim düz kuru bezle HDMI yazan kısmı ama farklı yerlerde de var gibi tam emin değilim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim anakartimda bir arıza olur mu çok gerildim bu yüzden

Ekli dosyalar

• IMG20241222222229.jpg
    IMG20241222222229.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG20241222213423.jpg
    IMG20241222213423.jpg
    3.5 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG20241222222205.jpg
    IMG20241222222205.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 19

Sami

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
hocam benimde çok bir bilgim yok ama benim pc nin heryeri ıslanmıştı bütün deliklerine kadar
vantilatör karşısında 1 sa bekletip çalıştırdım bir sorun olmadı
sende sağlam şekilde kurularsan bi sorun olmaz bence
dediğim gibi çok bir bilgim yok benimde ben öyle yaptım sadece

KS

yagizzeness

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
hocam benimde çok bir bilgim yok ama benim pc nin heryeri ıslanmıştı bütün deliklerine kadar
vantilatör karşısında 1 sa bekletip çalıştırdım bir sorun olmadı
sende sağlam şekilde kurularsan bi sorun olmaz bence
dediğim gibi çok bir bilgim yok benimde ben öyle yaptım sadece
hocam öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim ıslaklık bakımında bir sıkıntı yok daha farklı birşey yapmak veya hiçbirsey yapmamak gerekiyor olabilir tam bilmiyorum bende ama dediğim gibi zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum

Sami

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
hocam öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim ıslaklık bakımında bir sıkıntı yok daha farklı birşey yapmak veya hiçbirsey yapmamak gerekiyor olabilir tam bilmiyorum bende ama dediğim gibi zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ediyorum
rica ederim ne demek

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Hocam selamlar, görünen kalıntılar çok minimum gözüküyor. Ekstra temizlemenizi gerektiren bir durum yok. Pinlerin içerisine kaçmadıysa sorun yok.

Yine de tedirgin oluyorsan şöyle bir şey belki işini görür: (daha önce denemedim bilmiyorum nasıl bir etkisi olduğunu)

KS

yagizzeness

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Hocam selamlar, görünen kalıntılar çok minimum gözüküyor. Ekstra temizlemenizi gerektiren bir durum yok. Pinlerin içerisine kaçmadıysa sorun yok.

Yine de tedirgin oluyorsan şöyle bir şey belki işini görür: (daha önce denemedim bilmiyorum nasıl bir etkisi olduğunu)

hocam selamlar iyi geceler öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim bence de minimal gözüküyor pc den anlayan bir arkadaşım da sizin gibi pinlerin içine kaçmadıysa termal macunların bir iletkenliğinin olmadığını bu yüzden sıkıntı yaratmayacağını söyledi fakat tatmin olmadım bu yüzden foruma danışmaya karar verdim sizden de aynı cevabı aldığım için bir tık daha rahatladım . şu anlık düşüncem hiç dokunmamak salı günü tahminimce işlemcim gelir gelince bilgisayarcıma götürüp bunu da sormak sizce saliya kadar beklese sıkıntı olur mu ?

ahmetv2

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
hocam selamlar iyi geceler öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim bence de minimal gözüküyor pc den anlayan bir arkadaşım da sizin gibi pinlerin içine kaçmadıysa termal macunların bir iletkenliğinin olmadığını bu yüzden sıkıntı yaratmayacağını söyledi fakat tatmin olmadım bu yüzden foruma danışmaya karar verdim sizden de aynı cevabı aldığım için bir tık daha rahatladım . şu anlık düşüncem hiç dokunmamak salı günü tahminimce işlemcim gelir gelince bilgisayarcıma götürüp bunu da sormak sizce saliya kadar beklese sıkıntı olur mu ?
Sıkıntı olmaz hocam. Üzerinden kazıyacağınız bir madde değildir macun. Yüksek oranda kıvamını korur özellikle birkaç günse sorun olmaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri