Anakartla ilgili sorum var

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Arkadaşlar benim asus prime z690-a anakartım var ve işlemci olarakta i5-13600k bazı arkadaşlar anakart işlemciyi tanımaz dedi sebebi ve çözümü nedir?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Bios sürümü eğer güncel değilse o işlemci ile görüntü vermiyor. Bios güncellemesi yapmak çözüm olur.

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Bios sürümü eğer güncel değilse o işlemci ile görüntü vermiyor. Bios güncellemesi yapmak çözüm olur.
Bios güncellemesi nasıl yapılıyor bilgisayar işinden fazla anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
İlk olarak Windows + R tuşuna basıp açılan yere "msinfo32" yazın ve yine açılan kısımda biraz ortalarda Bios sürümü/tarihi yazan kısmı ister yazın ister SS alın. Bakalım ki sürümünüz güncel mi. Güncel ise hiç gerek kalmaz.

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
İlk olarak Windows + R tuşuna basıp açılan yere "msinfo32" yazın ve yine açılan kısımda biraz ortalarda Bios sürümü/tarihi yazan kısmı ister yazın ister SS alın. Bakalım ki sürümünüz güncel mi. Güncel ise hiç gerek kalmaz.
Ben daha kasayı topluyorum hocam görüntü gelir mi şuan ki haliyle?

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Ben daha kasayı topluyorum hocam görüntü gelir mi şuan ki haliyle?
Şuan gelmeyebilir. Anakartı daha almadıysanız alacağınız yere Bios güncelleme talebini iletin. Eğer aldıysanız herhangi bir bilgisayarcı da bu işi yapabilir ama para alırlar diye düşünüyorum.

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Şuan gelmeyebilir. Anakartı daha almadıysanız alacağınız yere Bios güncelleme talebini iletin. Eğer aldıysanız herhangi bir bilgisayarcı da bu işi yapabilir ama para alırlar diye düşünüyorum.
Anakartı aldım hatta kurdum ama ekran kartımın gelmesini bekliyorum

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Anakartı aldım hatta kurdum ama ekran kartımın gelmesini bekliyorum
Birde geçen şuanki haliyle kasayı çalıştırmayı denedim çalıştı ama DRam hatası verdi o neyle alakalı olabilir

O işlemcide dahili grafik birimi var diye biliyorum monitörü anakarta bağlayıp sistemi çalıştırmayı deneyebilirsiniz. En azından görüntü gelirse iyi olur.
Denedimde olmadı

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,234
Birde geçen şuanki haliyle kasayı çalıştırmayı denedim çalıştı ama DRam hatası verdi o neyle alakalı olabilir

Denedimde olmadı
O zaman büyük ihtimalle sürümden dolayı görüntü alamıyorsunuz. Bir tanıdığınız varsa 12.nesil işlemcisi olan birinden ödünç isteyebilirsiniz yada dediğim gibi bir bilgisayarcıya yada Vatan'a falan götürmek lazım.

KS

Sasuke

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
O zaman büyük ihtimalle sürümden dolayı görüntü alamıyorsunuz. Bir tanıdığınız varsa 12.nesil işlemcisi olan birinden ödünç isteyebilirsiniz yada dediğim gibi bir bilgisayarcıya yada Vatan'a falan götürmek lazım.
Tamamdır teşekkür ederim iyi günler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri