Analiz ve Oyun PC

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet bayağı eksik hiç anlamıyorum .d raid ne demekki ben aynı bir pcde "HDD ve NVMe M.2 SSD" kullanmak yerinde "NVMe M.2 SSD x 2 " kuallanacapım Yerel Disk C ve Yerel Disk D olarak benim 2 adet SSD'şm olcak yani

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
RAID 2 SSD diski birleştirip tek bir SSD disk gibi kullanmak oluyor bu sayede daha yüksek bir hız ve boyut elde ediyorsunuz ama tek disk gibi kullanıyorsunuz. Ben sandım ki RAID yapacaksınız yoksa direkt düz kullanım yapabilirsiniz oda dert değil tak kullan ona ayar gerekmiyor. Siz aynı SSD + HDD ikilisini 2 adet M.2 disk ile yapmak istiyorsunuz buda olur bir sıkıntı yok ben RAID yapacaksınız sandım 2 adet M.2 aldığınız için.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yok yok ben raid falan yapmıcam D:DÇÇD ben sadece HDD takacağıma daha hızlı işlem yaoabilmek amacı ile NMVe M.2 SSD takacağım 2 adet ve bunlardan birini ANSYS ve solid için kullanırken diğerini ise oyunlar için kullanacağım o zaman ben:
"ASUS TUF B450M-PRO GAMING 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 RGB M.2 mATX anakart" alıyorum buna 2 ADET NVMe M.2 SSD takabiliyorum değilmi kontrol edermisiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size önerdiğim tüm anakartlarda 2 adet M.2 disk yuvası mevcut. https://s.eticaretbox.com/886/pictures/IMWMTZKZVE822201916227_417182_B2E2wsnkpqttoyifnlds.jpg resimdeki metal kaplı PCI-e slotu yani ekran kartını taktığınız slotun hemen altında ve üstünde slotları görebilirsiniz. M model ile diğer düz versiyon arasında 76 TL fark var bence M modeli değilde diğer modeli alın daha fazla giriş/çıkış portunuz ve PCI-e slotunuz olur bir defa alıyorsunuz sonuçta. Hatta ben olsam 196 TL daha ekleyip B450-F almaya çalışırdım bu sayede tamamen dolu dolu bir anakart almış olursunuz ama tabi bu size kalmış TUF PRO her açıdan yeterli ben sadece 2 adet birde pahalısından M.2 alacak paranız varmış anakart içinde alabildiğinizin en iyisini alın diye dedim.

KS

hayatikadir

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hayır biryerden para arttırdımda onunla alacağım :D şuan ben bunların hangisini alırsam alayım 2 adet "NVMe M.2 SSD" takabiliyorsam sorun yok bende onu sorcaktım neden ASUSLARIN arasın fark var ne fark var yani

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Size önerdiğim tüm modelleri alabilirsiniz TUF M ile Büyük TUF arasında şu farklar var. Büyük TUF modelin artılarını yazıyorum 2 adet fazladan PCIe slotu + 1 adet fazladan USB 3.1 Gen 2 portu + 1 adet fazladan Kasa Fan bağlantısı portu + 1 adet AIO_PUMP konektörü bu son olan sıvı soğutma pompalarının kontrolünün fanlardan ayrı kontrol edilip yönetilmesi için. Olmasa da olur o zaman CPU FAN bağlantısına takılır ama bunda özel ayrı port olması bir avantaj. Geri kalan her şey aynı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri