Anlık Kasma zzzzt ses

81enes812

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar ıkı gundur bılgısayara bır sey oldu anlık kasmalar başladı hatta saliselik zzzzt diye sesler gelıyor anlamıyorum neden oldu yardımcı olursanız cok sevınırım 
SİSTEM:
-     İ7-6700
-     1050ti 4gb 
-      16gb ram 
-    1tb harddisk 
-    asus h100m-d

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Seslerin geldiği yeri biliyor musunuz? Kasayı dinler misiniz? Ses nereden geliyor bunu anlamak için. Tahminim elektriksel bir sorun veya kablo oynaması sonucu oluşan bir sorun. Sesin geldiği yeri veya parçayı bulmaya çalışın.

KS

81enes812

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ses kasadan gelmıyyor sıkıntı o drop yıyor bılgısayar 
durup dururken kontrol ettim kabloları hani haporlerden gelıyor ses

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Buda bir elektriksel kaçak anlamına gelir. Hoparlörler elektriksel kaçakların en belirgin işaretidir. Neyse bu durumu şimdilik askıda bırakalım bana MSI Afterburner ile oyun için CPU/GPU/RAM ve FPS durumlarını kullanım ve % lik oranlarını gösteren birkaç resim atar mısın? Son bir şey daha tüm oyunlarda mı bu sorun var yoksa bir oyuna özel mi?

KS

81enes812

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tüm herşeyde var acıkcası bide ben msı afterburner kurdum ama oyun ıcı acamadım nasıl acıcam bide işlemcı hızı cok dusuk oluyor bı cıkıyor deyısık

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartı kullanımın gayet başarılı darboğaz veya bir sorun görünmüyor ancak CPU yani işlemci kullanımını da göstersen iyi olur o ne seviyede buna da bakmak gerek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun DİSK 'in %100 kullanımı var okuma yavaşladığı ve yapılamadığı için FPS düşüşü oluyor HDD kullanımını hangi yazılım kullanıyor bakar mısın? Eğer Windows orjinal kullanımı kaynaklı veya oyun kaynaklı ise SSD alman gerekebilir veya format atman gerekebilir ki bence format kurtarmayacaktır durumu. Eğer sıradışı bir yazılım ise buna birkaç öneride bulunabilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O zaman Windows kaynaklı bir sorun HDD 'ni gereksiz yoruyor. Bunun sebebi olan yazılımı veya ayarı bulup çözmek gerek yoksa format atman gerekebilir. Attığın resim açılmııyor bu arada.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri