Anlık sıcaklık artışı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kullandığım i5 11400 işlemci için AIDA64 testini başlattığım anda sıcaklıklar saniyelik 100 dereceye ulaşıyor ve 70 derecede devam ediyor test. Sizce bu sıcaklık zıplaması normal midir ? Sıcaklıkları hem AIDA64 ten hem de HWiNFO dan kontrol ediyorum. 
kltav3e
. Resimde gösterdiğim maksimum değerlere anlık olarak çıkıyor ve iniyor. Cpu package power da anlık 150W lara kadar çıkmış. Intel Extreme Tuning Utiliy ile 65W olarak sınırlamıştım. Eğer resim gözükmüyorsa. https://www.hizliresim.com/kltav3e

Ek olarak oyunlardaki sıcaklıklarım Cinebench r23 sıcaklıklarımdan daha yüksek.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlem yükünün tipine göre işlemcilerdeki sıcaklık artış oranları değişkenlik gösterir. Soğutucunun kalitesine bağlı bu oranlar değişir ama yapılan işe bağlı anlık yüksek sıçramalar veya o değerde işin devam edip etmediğine bağlı kalıp kalmama normal bir durumdur. Sentetik iş yüküne sokan bu yazılımların verileri yani uyguladıkları güçler standart kullanımınız ile alakasız derecede yüksek yüklerdir. Yani bu verileri o işlemcinin standardı olarak görmeyin. Soğutucunuzu bilmiyorum ama herhangi bir sorun yok diyebilirim.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlem yükünün tipine göre işlemcilerdeki sıcaklık artış oranları değişkenlik gösterir. Soğutucunun kalitesine bağlı bu oranlar değişir ama yapılan işe bağlı anlık yüksek sıçramalar veya o değerde işin devam edip etmediğine bağlı kalıp kalmama normal bir durumdur. Sentetik iş yüküne sokan bu yazılımların verileri yani uyguladıkları güçler standart kullanımınız ile alakasız derecede yüksek yüklerdir. Yani bu verileri o işlemcinin standardı olarak görmeyin. Soğutucunuzu bilmiyorum ama herhangi bir sorun yok diyebilirim.

Stock soğutucu kullanıyorum ve bu yüzden 65W ile sınırlandırdım. Cinebench r23 ve AIDA64 testlerinde sıcaklıklar 70 derecelerde duruyor oluşan spiketan sonra. Dediğiniz gibi normalden daha yüksek iş gücüne mağruz kalıyor ama oyunda 84 dereceye çıkıyor işlemcim. Kıyasladığımız zaman oyunda daha az olması gerekmez miydi ?
Edit: Sanırım kasa içi sıcaklığım artıyor oyun içerisinde diğer bileşenler yüzünden. Bu yüzden de işlemci daha çok ısınıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Oyunda 1080p çözünürlükte en yüksek frekansta çalışıyor çekirdek o yüzden normalde daha fazla ısınması normal ki stok soğutucu ile her durumda normal.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sizi biraz fazla yoruyorum sorularımla kusura bakmayın. Her konuda çok yardımcı oldunuz teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ö.değil. Bir bütçeniz varsa bu işlemci için F/P bir soğutucu önerebilirim isterseniz ama bütçe yoksa 90 derecelere kadar bu işlemciyi çok uzun vadede olmamak kaydıyla kullanmanızda bir sakınca yok.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ö.değil. Bir bütçeniz varsa bu işlemci için F/P bir soğutucu önerebilirim isterseniz ama bütçe yoksa 90 derecelere kadar bu işlemciyi çok uzun vadede olmamak kaydıyla kullanmanızda bir sakınca yok.
Id cooling se-224-xt almayı düşünüyorum çok yakın zamanda. Fiyatına göre en iyisi sanırım. Ekstra olarak fan tutacağı da geliyormuş 2. bir fan için.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
F/P oranı fena değil ama benzer fiyatlara biraz daha iyi ürünlerde mevcut piyasada.

Tavsiyeleriniz var ise incelemek isterim. Arctic 34 duo kadar iyi soğutuyor diye biliyordum. Birkaç gün önce bakmıştım fiyatı yaklaşık 50₺ artmış.
RGB falan hiç önemli değil beyaz olmasın sadece yeterli.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arctic 34 Duo kadar iyi değil tek fan ile. Çift fanlı versiyonu Duo ürüne yakın sayılır.

Bütçe vermediğiniz için öneri yapmadım.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu işlemci için zaten çok açılmanıza gerek yok soğutucuda. 400 TL gayet ideal bir sınır. Önerinizi yapacağım.

Antalya'da yaşıyorum ortam sıcaklığı 34-35 derecelere kadar çıkabiliyor. Her zaman klimalı ortamda olamıyorum. Umarım yeterli olur bu bütçe.

KS

ceyceyo439

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu ürünleri alabilirsiniz.

Eğer ID Cooling firmasından bir ürün alacaksanız bahsettiğiniz ürünün mutlaka V2 sürümünü alın. ID-Cooling SE-224-XT ARGB V2 - 399 TL bu ürün.

Arctic freezer 34 esports modeline ileride aynı fanlardan 1 adet daha ekleyip duo modeli performansına ulaşabilir miyim ? Fan dışında bir farkları var mı ?

TDP değeri tam olarak performansını gösterir mi bize ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Fan sayısı farkı var sadece. +1 fan ortalama olarak 5 derece kadar fark yaratır. Ancak 1 fanlı modelden 2. fanı sonradan takmak için montaj metali çıkıyor mu bilgim yok. Satın alacağınız firmaya sorabilirsiniz bunun bilgisini.

Ürünlerdeki TDP değeri o ürünün kaç W işlemciye kadar soğutabileceğini gösterir. Performans ile direkt bir ilgisi yok bu konunun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri