AORUS B450 ELİTE V2 yi İade Etmeli miyim?

HamzArslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Dostlar daha önce de konu açtım lakin pek tatmin olmadım cevaptan.

Şuan halihazırda elimde AORUS B450 ELİTE V2 var , daha kutusunu dahi açmadım iade edersem diye.
Sizce aynı fiyata (110 euroya) başka bir B550 mi almalıyım?

Almanyadaki fiyatları idealo.de sitesinden görebilirsiniz

WayLost

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
47

Şuan halihazırda elimde AORUS B450 ELİTE V2 var , daha kutusunu dahi açmadım iade edersem diye.

Bence b550 olani al daha iyi

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Elinizdeki de iş görür ancak, güncel almak daha iyi olur.

KS

HamzArslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

VRM kalitesi bakımında güzel ve ucuz bir b550 önerebilirmisiniz size zahmet?

WayLost

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
47
VRM kalitesi bakımında güzel ve ucuz bir b550 önerebilirmisiniz size zahmet?
https://www.technopat.net/sosyal/konu/hazirladigim-b550-vrm-tier-list.1096774/
Ben alırken burdan yararlandım pc toplamak istediğim zaman gigabyte aouros elitte 2550 tl idi simdi 3000 olmuş normalde bunu alcaktım en uygun bulduğum orta sekment anakarttı tabi sonra hazır sistem aldım ve içinde giriş seviyesi asus b550m-k var üzmez diye tahmin ediyorum eğer giriş seviyesi istersen en düşuk kaliteli giriş seviyesi asus b550m-k dır orta seviye bişey istersen 2800-3100 tl arası cıkarman lazım

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518

Almanya fiyatlarına neden bakıyoruz peki ?

KS

HamzArslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258

Gigabyte alma Secure Boot açamıyorsun açmaya çalışınca Arızaya geçiyor ve tek çare BİOS yazmak oluyor onun için garantiye göndermen gerekiyor.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Faz yapısı olarak güzel bir ürün. Desteklediği bellek hızı da yüksek ama muhtemelen kullanmayacaksınız o kadar yüksek Mhz'yi. PCIE 4.0 destekliyor. Size önerilen Tomahawk 3.0 ve 2.0 destekliyor. Yani yeni nesil 4.0 kullanan ekran kartı alacaksanız performans yönünden tam verim alabilmeniz için 4.0 kullanmanız gerek. M2 yuvası 2 adet, yani istediğiniz gibi. Bence en alınabilir ürün X V2.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Gigabyte alma Secure Boot açamıyorsun açmaya çalışınca Arızaya geçiyor ve tek çare BİOS yazmak oluyor onun için garantiye göndermen gerekiyor.
Bende ki ne byte o zaman hiç öyle bir sorun yaşamadım biri yaşadı diye bir ürünü kötülüyorsanız iyi değil bilmelisiniz şu an secure boot açık yeni geçen gün w11 yükledim hiç bir sorun yok.

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Bende ki ne byte o zaman hiç öyle bir sorun yaşamadım biri yaşadı diye bir ürünü kötülüyorsanız iyi değil bilmelisiniz şu an secure boot açık yeni geçen gün w11 yükledim hiç bir sorun yok.
biri mi? gigabyte anakartta bu sorunu yaşayan binlerce insan var yerli,yabancı. Araştırın görürsünüz.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam başka bir arkadaş b450 tomahawk (120€) ve MSI B550 M Pro VDH önerdi.

Benim aklıma da b550 ds3h geliyo ama….Hem 88 ile fiyatı uygun, hem b450 aorus elite gibi 2 m2 , 4 ram slotu var.

Overclock ile işim yok
Gigabyte B550 DS3H alın. imzama bakın bende kullanıyorum dolu dolu bir anakart malzemeler orta-üst oc yapmıyorsanız yapsanız bile belli bir yere kadar oc ye izin veriyor eğer fp ise alın geçin . 2 M.2 desteği 4 ram slotu 3 RGb 2 ARGB desteği olması lazım OC yapmıyorsunuz zaten VRM kalitesi de iyi zaten VRM uçacak kaçacak bir şey değil PCIe 4.0 destekli rahat bir anakart.

biri mi? gigabyte anakartta bu sorunu yaşayan binlerce insan var yerli,yabancı. Araştırın görürsünüz.
Ben ilk elden B550 DS3H kullanıcısıyım siz de kullanıyorsanız anlarım . Ben şu an deneyimimi aktarıyorum siz direk deneyiminizi aktarıyor musunuz ? Gigabyte diyorsunuz belli bir modelde belirtmediğiniz gibi genel olarak marka ismini kullandığınız için markayı direk kötülemek oluyor değil mi ?

sezer3636

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
ben kullanıyorum görsellik olarak b450 nin orta üst seviyeleri diyebilirim rgb yuvası anakart vrm ler sağlam soğukluğa önem verilmiş . b550 den fark olarak tek eksiği pcie 3.0 ekran kartı yolu var. SAM teknolojisi b450ler de var zaten. seçeceğin ekran kartına göre hareket et bence.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Arkadaşa daha açık olması açısından bir ara eufi csm sıkıntısı çoğu anakartta oldu w11 güvenli önyükleme istediği için anakart ekran kartı uefi desteği olmalıydı bazı ekran kartlarında uefi desteği olmadığında bu sorun siyah ekran olarak ortaya çıkmıştı servise gönderende oldu ama bu kronik bir arıza ya da büyük bir sorun değil bios desteğiyle giderildi. Bana belki güven konusunda güvenmez ama bu işlerin içinde olup güveneceği birinden dinlemek isterse diye buraya youtube linki bırakıyorum ve altını çiziyorum ben yaşamadım :)
Link>>>

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Arkadaşa daha açık olması açısından bir ara eufi csm sıkıntısı çoğu anakartta oldu w11 güvenli önyükleme istediği için anakart ekran kartı uefi desteği olmalıydı bazı ekran kartlarında uefi desteği olmadığında bu sorun siyah ekran olarak ortaya çıkmıştı servise gönderende oldu ama bu kronik bir arıza ya da büyük bir sorun değil bios desteğiyle giderildi. Bana belki güven konusunda güvenmez ama bu işlerin içinde olup güveneceği birinden dinlemek isterse diye buraya youtube linki bırakıyorum ve altını çiziyorum ben yaşamadım :)
Link>>>
Hala tam çözülemedi sorun UEFİ desteği olan ekran kartların da aynı problemi yaşayanlar var. Gigabyte biz bu sorunu çözdük demedi henüz.

KS

HamzArslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
ben kullanıyorum görsellik olarak b450 nin orta üst seviyeleri diyebilirim rgb yuvası anakart vrm ler sağlam soğukluğa önem verilmiş . b550 den fark olarak tek eksiği pcie 3.0 ekran kartı yolu var. SAM teknolojisi b450ler de var zaten. seçeceğin ekran kartına göre hareket et bence.
Rx 6650zt alacağım. Pcıe 4.0 destekli. Bant genişliği olarak da x8 kullanıyo. Bundan dolayo pcıe 4.0 almam daha iyi olur gibi düşündüm

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri