APPDAT klasörü sorun!

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Yer açmak için appdata roaming dosyasını sağ tık özellikler konum dan E ye taşımıştım ama neredeyse bütün programlarım bozuldu simgeler gitti görev yöneticisinde windows açılırken açılacak programlar hiç yok bomboş mouseumun programı bile açılmıyor ( logitech g hub) 

ÇALIŞTIRA %APPDATA% YAZDIĞIMDA BENİ  E:\Users\Kaan\AppData\Roaming klasörüne atıyor ama ben o roamingi C: ye taşıdım C ye atması gerekiyor ama E ye atıyor.Hala :E de gibi görüyor appdata dosyamı bu yüzden sanırım programlarım bozuldu.

NASIL APPDATA DOSYAMI C: OLARAK TANITACAĞIM ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: APPDAT klasörü sorun!

Bahsettiğiniz klasörler genel Windows dahil tüm sistemin ve programların ki kuracağınız her oyun ve program için geçerli bu ortak çalışma noktasıdır. Cache dosyaları ve gerek tüm çalışma prensiplerinin toplandığı bir yerdir. O klasörün yerini değiştiremezsiniz. Değiştirseniz bile sitem prensipleri sonrasına adapte olamaz. Birkaç CMD komutuyla link sistemi oluşturabilirsiniz farklı klasöre ama tavsiye etmem.

Windows geri yükleme işlemiyle sistemi biraz geri alıp sorunu kontrol edin.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
RE: Cvp: APPDAT klasörü sorun!

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bahsettiğiniz klasörler genel Windows dahil tüm sistemin ve programların ki kuracağınız her oyun ve program için geçerli bu ortak çalışma noktasıdır. Cache dosyaları ve gerek tüm çalışma prensiplerinin toplandığı bir yerdir. O klasörün yerini değiştiremezsiniz. Değiştirseniz bile sitem prensipleri sonrasına adapte olamaz. Birkaç CMD komutuyla link sistemi oluşturabilirsiniz farklı klasöre ama tavsiye etmem.

fotoğraf ekledim artık %appdata% yazdığımda otomatik olarak E diskine yönlendiriliyorum yani değiştirmiş oldum.Bu yüzden programlarım bozuldu.
bakın bu şekilde yaptım hatta : https://www.hizliresim.com/8kf8js9

https://www.hizliresim.com/2r6cero

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

sistemimde sistem korumaları açık olmasına ve defalarca kez yedekleme noktası oluşturmama rağmen hiç geri yedekleme noktanız yok dediği için yapamıyorum çok sinir bozucu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Bahsettiğiniz klasörde Windows dosyaları bulunduğundan bozulmuş gibi görünüyor çoğu işlem. Yeni bir kullanıcı oluşturup yeni oturumda Windows kullanmaya devam edebilirsiniz. Önemli dosyalarınızı buraya taşırsınız. Yada Windows format USB diskiyle onarma işlemi deneyebilirsiniz. Yada Windows sıfırlama yapın.

Windows 'u normal haline bahsettiğim yöntemlerden biriyle getirdiğinizde halen daha APPDATA klasörünün çalışma konumunu değiştirmek isterseniz https://www.howtogeek.com/howto/16226/complete-guide-to-symbolic-links-symlinks-on-windows-or-linux/ şuradaki link yöntemini deneyebilirsiniz. Klasörü taşımıyorsunuz sadece C diskindeki APPDATA klasörüne işlenecek yeni her şeyi istediğiniz diskteki başka bir klasöre yönlendiriyorsunuz.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

evet dediğiniz şekilde oluyor %appdata% yazdığımda C klasörüne yani doğru klasöre atıyor beni ama keşke bu hesabımdakini çözebilsek çünkü bazı ayarlarım gidiyor bu şekilde :(

yani bir komut sayesinde %appdata% yazdığımda beni C: deki appdata klasöürne atması emrini vermemiz gerekiyor normalde C: ye atıyordu ama ben değiştirince E: ye atmaya başladı geri de alınmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Yukarıda bıraktığım sayfadan link yöntemini C diski için uygulayın. Yani C diskinden hangi diske taşımak istiyorsanız o diske değil de hangi diske taşıdıysanız klasörü o diskten C diskine şeklinde tersine çevirin.

İşe yaramazsa başka önerim yok.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

ugur.gozaydin' Alıntı:
Yukarıda bıraktığım sayfadan link yöntemini C diski için uygulayın. Yani C diskinden hangi diske taşımak istiyorsanız o diske değil de hangi diske taşıdıysanız klasörü o diskten C diskine şeklinde tersine çevirin.

İşe yaramazsa başka önerim yok.

bahsettiğiniz siteyi ben de gördüm fakat nasıl yapacağımı anlamadım açıkçası.Mklink komutları olan site.

Benim appdata dosyam şu anda E:\Users\gezgi\AppData burada.
ben bunu şurada göstermek istiyorum; C:\Users\gezgi\AppData

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

mklink  /J "E:\Users\gezgi\AppData" "C:\Users\gezgi\AppData"

Yukarıdaki komutu deneyebilirsiniz.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

ugur.gozaydin' Alıntı:
mklink  /J "E:\Users\gezgi\AppData" "C:\Users\gezgi\AppData"

Yukarıdaki komutu deneyebilirsiniz.

Hocam bir şey soracağım.Bilgisayarı açtığımda yeni açtığım kullanıcı hesabına değil de bu sorunu yaşadığım eski kullanıcı hesabına giriyor ben geçiş yapmak zorunda kalıyorum bunu nasıl değiştirebilirim ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Önceki hesabı zaten silmeniz gerekiyor neden tutuyorsunuz ki? Dosyalarınızı alın sonrasında silin o kullanıcı hesabını.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6

ugur.gozaydin' Alıntı:
Önceki hesabı zaten silmeniz gerekiyor neden tutuyorsunuz ki? Dosyalarınızı alın sonrasında silin o kullanıcı hesabını.

öbür hesapta brave browserdaki BAT larım duruyor henüz bitcoin cüzdanı açmadığım için çekemedim yeni kullanıcı hesabına aktaramıyorum o batları senkronizasyon yapmama rağmen.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

O tarz cüzdan uygulamalarından pek anlamam bu yüzden orada net konuşamayacağım ama şu hesap geçişi için varsayılan hesap ayarını hatırlamıyorum nasıl yapılıyor bakıp anlatacağım ama bildiğim kadarıyla sistem en son kullanılan hesabı varsayılan olarak başlangıçta karşınıza çıkartıyor.

Aşağıdaki işlemler oturum odaklı olası riskler barındırıyor. Bu yüzden oturum odaklı yaşayacağınız sorunların sorumluluğu size aittir bilgisini önden veriyorum ki sonra sorumlu aramayın.

1. Başlata veya Windows Tuşu + R tuşu kombiniyle ortaya çıkan pencereye Regedit yazıp Kayıt Defteri aracını çalıştırın.
  2. Açılan pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon şu konuma gidin.
  3. Winlogon seçiliyken verilerin olduğu merkez noktasında AutoAdminLogon , DefaultDomainName DefaultUserName DefaultPassword girdilerini değiştireceğiz. Yoksa aşağıda gerekenleri anlattım zaten.
  4. Önce AutoAdminLogon verisini eğer yoksa sol menüden Winlogon girdisine sağ tıklayıp Yeni > Dizi Değeri diyerek isim olarak AutoAdminLogon yazalım ve ENTER 'a basalım. Daha sonra bu girdiye çift tıklayıp yada sağ tıklayıp Değiştir seçeneğinden Değer verisi ayarına 1 yazıp ayarı onaylayalım. Eğer varsa bu girdi sadece Değer verisi ayarını değiştireceksiniz.
  5. Daha sonra DefaulyDomainName girdisi yoksa yine sol menüden Winlogon girdisine sağ tıklayıp Yeni > Dizi Değeri diyerek isim olarak DefaulyDomainName yazalım ve ENTER 'a basalım. Daha sonra bu girdiye çift tıklayıp yada sağ tıklayıp Değiştir seçeneğinden Değer verisi ayarına sistem makine isminizi yazıyorsunuz. Adı yazıp ayarı onaylayalım. Makine adını Windows Ayarları > Sistem > Hakkında bölümünden Cihaz Adı kısmından öğrenebilirsiniz. Eğer varsa bu girdi sadece Değer verisi ayarını değiştireceksiniz.
  6. Daha sonra DefaultUserName girdisi yoksa yine sol menüden Winlogon girdisine sağ tıklayıp Yeni > Dizi Değeri diyerek isim olarak DefaultUserName yazalım ve ENTER 'a basalım. Daha sonra bu girdiye çift tıklayıp yada sağ tıklayıp Değiştir seçeneğinden Değer verisi ayarına Windows kullanıcı isminizi yazıyorsunuz. Adı yazıp ayarı onaylayalım. Kullanıcı adını C:\Users şu konumdan veya Başlata yada Windows Tuşu +R tuşu ile açılan pencereye netplwiz yazıp açılan pencerede Kullanıcılar sekmesinden öğrenebilirsiniz. Eğer varsa bu girdi sadece Değer verisi ayarını değiştireceksiniz.
  7. Daha sonra DefaultPassword girdisi yoksa yine sol menüden Winlogon girdisine sağ tıklayıp Yeni > Dizi Değeri diyerek isim olarak DefaultPassword yazalım ve ENTER 'a basalım. Daha sonra bu girdiye çift tıklayıp yada sağ tıklayıp Değiştir seçeneğinden Değer verisi ayarına DefaultUserName bölümüne yazdığınız kullanıcının oturum şifresini yazıyorsunuz. Eğer şifre yoksa boş bırakın. Ayarı işlemler sonrasında onaylayalım.
Tüm bunlardan sonra varsayılan kullanıcı bu girdiğiniz kullanıcı profili olacaktır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri