Apu sistem için yardim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akifenes20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi forumlar. Şöyle bi apu sistem düşünüyorum
Ryzen 5 2400g
2x8 16gb 3200mhz ram (anakarta göre değişir)
elimde 450w corsair psu mevcut .
anakartı hangi çipseti almalıyım?
Bu sisteme 1yıl sonra rtx 2060 veya 2050ti gibi bi e.kartı takmayı düşünüyorum (eğer cikarsa)
uzun süreli bi pc olucak ,sizden isteğim sistemin eksiği varmıdır ve uzun omurlu bi anakart tavsiyesi.
3000tl gibi bi para var 2000 tlsi ram ve işlmeci geriye 1000 kalıyor ama kasada yok psu var 1 2 ay kasasız kullanabilirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer ucuz olsun istersen A320M almalısın ancak aldığın yere 2. nesil AMD işlemcilerin çalışabilmesi için BIOS güncellemesi yaptırmayı unutma yoksa işlemci çalışmaz. Aşağıdaki en iyi F/P ürünlerindendir. 

MSI A320M PRO-VD/S 1866mhz-3200(OC) - 353,71 TL

Eğer ben BIOS güncellemesi olayı ile uğraşmak istemiyorum vede biraz daha iyi ileriye dönük bir anakart istiyorum dersen B450 almalısın. Yine aşağıdakiler en iyi F/P ürünlerindendir.

MSI B450M PRO-VDH 2133mhz-3466mhz(OC) - 552,36 TL

MSI B450M Gaming Plus 2133mhz-3466mhz(OC) - 594,22 TL

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Uzun ömürlü olması için güç devrelerinin kaliteli  ve bu güç devrelerinin soğutmasının  olduğu, şu anakartlar çok düzgün.
 MSI ın biosuda çok iyidir.

Bütçen kısıtlı ise,  bu kart. Micro ATX dir.
https://www.incehesap.com/msi-b450m-gaming-plus-matx-anakart-fiyati-39926/

Micro ATX, küçük kartlar olmasın dersen;
https://www.incehesap.com/msi-b450-...vi-hdmi-m-2-usb-3-1-atx-anakart-fiyati-39716/

Almışken ,ileri seviyede  bi kart olsun, bütçem karşılar ve verdiğim parada çok aşırı olmasın  dersen;

https://www.incehesap.com/msi-x470-gaming-plus-anakart-fiyati-39306/

KS

akifenes20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Uzun ömürlü olması için güç devrelerinin kaliteli  ve bu güç devrelerinin soğutmasının  olduğu, şu anakartlar çok düzgün.

https://www.incehesap.com/msi-b450-...vi-hdmi-m-2-usb-3-1-atx-anakart-fiyati-39716/

Almışken ,ileri seviyede  bi kart olsun, bütçem karşılar ve verdiğim parada çok aşırı olmasın  dersen;

hocam matx cok küçük ve soğutma olayı sıkıntı oluyormus . ben sli veya crossfire yapmayacağım.belki kücük oc yapabilirim. b450 ile x470 arasında tek fark sli diye biliyorum aradaki paraya değermi?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
akifenes20' Alıntı:
met 61' Alıntı:

hocam matx cok küçük ve soğutma olayı sıkıntı oluyormus . ben sli veya crossfire yapmayacağım.belki kücük oc yapabilirim. b450 ile x470 arasında tek fark sli diye biliyorum aradaki paraya değermi?
 slı VEYA crossfire olayı çok eskilerde kaldı.
 Bu yeni nesil çipsetlerde fark olayları kabaca şunlar.
 X470 overclock için ,bire bir. B450 ile de overclock yapılabiliyor ama ,biraz sınırlı ve biraz daha uğraştırıcı olabiliyor. Ama sizin overclock isteğinizi çok rahat karşılar.

X470 ile B450 ARASINDA ANAKART ÜZERİNDEKİ MUHTELİF SOKET-PORT SAYILARI ARASINDA UFAK TEFEK FARKLAR VAR. 470 daha zengin. Ama ev kullanıcısı için önem arz etmiyor.

470 in ,güç devreleri dediğimiz VRM  bileşenleri ,kalite ve performans olarak ,yukarda.Bu da yukarda bahsettiğim overclock olayını ve ve haliyle, kartın kas gücünü arttırıyor.Güzel bi olay.

AMD 2020 yekadar çıkacak bütün  işlemcileri için anakart soketi değiştirmeyeceğini teyid etti. Ama ,ilerde belki çok güçlü bi işlemci alırsanız, çok kaslı anakartları tercih edebilir,stabilite açısından. Tabi bu bi faraziye,olmayabilir de.

Ama şu an için size en uygun anakart B450,ATX,yani küçük olmayan anakart. Herşey içinde ve VRM olarak da, çok iyi.. :shy:
2400G işlemciniz ve bu anakart ,kasanızı şenlendirir.Ben görselliğie pek önem vermem ama görsellik olarak da kart çok hoş.

KS

akifenes20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Eğer ucuz olsun istersen A320M almalısın ancak aldığın yere 2. nesil AMD işlemcilerin çalışabilmesi için BIOS güncellemesi yaptırmayı unutma yoksa işlemci çalışmaz. Aşağıdaki en iyi F/P ürünlerindendir. 

MSI A320M PRO-VD/S 1866mhz-3200(OC) - 353,71 TL

Eğer ben BIOS güncellemesi olayı ile uğraşmak istemiyorum vede biraz daha iyi ileriye dönük bir anakart istiyorum dersen B450 almalısın. Yine aşağıdakiler en iyi F/P ürünlerindendir.

MSI B450M PRO-VDH 2133mhz-3466mhz(OC) - 552,36 TL

MSI B450M Gaming Plus 2133mhz-3466mhz(OC) - 594,22 TL

hocam hrkeste bu msi isteği nedir anlayamadım, msi da bircok ram uyumsuzluk sorunu oluyor diye biliyorum. birde matx lerde performans süşmesi olurmu

KS

akifenes20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci Anakart için 700-800 tl gibi bir bütçe var atx ve 2.nesil amd anakartlardan olursa bi zahmet

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI anakartlarda RAM ile alakalı hiçbir problem yaşayan ile karşılaşmadım eğer alternatif isterseniz aşağıdakilere bakabilirsiniz. B450-F Gaming çipsetler arasında en popüler olan karttır. Eğer 2400G işlemcisini değiştirmeyecekseniz önceki bıraktığım MSI ürünlerden birisini almanızı tavsiye ederdim ancak eğer MSI istemiyorsanız ASUS B450 TUF Plus alın fazlasına ihtiyacınız yok 2400G için. Ama illede en iyisi olsun dersen ve güncel çipset olsun dersen ASUS B450-F Gaming al gitsin.

Asus B450 Tuf Plus Gaming 2133mhz-3200mhz(OC) - 688,25 TL

Asus ROG Strix B450-F Gaming 2133mhz-3200mhz(OC) - 860,27 TL

Daha da ileriye dönük Ryzen 2600 veya 2700 gibi işlemcilere yükseltme yapıp O.C. vs. işler yapma gibi bir planın varsa X470 alabilirsin. Aşağıdaki en uygun F/P ürünüdür gayet sorunuz ve performanslıdır.

Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming 2133mhz-3200mhz(OC) - 1.067,55 TL

KS

akifenes20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur.gözaydın kendimde araştırıp soruşturuyorum. MSİ da olabilir demekki iyi bir anakart bu yüzden herkes tavsiye ediyor. Peki birde tomahawk ve bazooka serileri nasildir rgb aydınlatma var, lakin sizin önerdiğiniz b450 gaming plus ta yok. Marka fark teşkil etmez benim acimdan. Yabancı sitelerde forumlarda tomahawk baya bi övülmüş yorumunuz nedir? İnşallah bu cuma veriyorum sistemi ileride pişman olmak istemiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
MSI 'ın Anakartların 'da ki kalite ve özellik sırası en iyiden başlayarak şöyle ilerliyor.

B450 çipseti için;
#1 : Gaming Pro Carbon AC
#2 : Gaming Plus
#3 : M Gaming Plus
#4 : Tomahawk
#5 : Mortar
#6 : Bazooka Plus
#7 : Bazooka

Bu kalite sırasıdır tercihinizi buna göre yapabilirsiniz. Pişman olmazsınız MSI / Gigabyte / ASUS bu markaların anakart ürün gamlarında yıllardır hep dayanıklı bileşenler kullanılıyor 5-6 senedir anakart bazlı sorun yaşayan hiç duymadım ki bu yukarıdaki listedekiler en kalitelilerinden. Diğer markalar dahil AMD kanadında B350/B450 ve X370/X470 ve INTEL kanadında ise B360 ve Z370/Z390 çipsetleri ve üst seviyedeki çipsetlerinin kalitesiz denilebilecek ürünü varsa ki yok olsa bile bir elin parmağını geçmez. Daha ucuz çipsetlerde kalite düşüyor genelde.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
akifenes20' Alıntı:
Uğur.gözaydın kendimde  araştırıp soruşturuyorum. MSİ da olabilir demekki iyi bir anakart bu yüzden herkes tavsiye ediyor. Peki birde tomahawk ve bazooka serileri nasildir rgb aydınlatma var, lakin sizin önerdiğiniz b450 gaming plus ta yok. Marka fark teşkil etmez benim acimdan. Yabancı sitelerde forumlarda tomahawk baya bi övülmüş yorumunuz nedir? İnşallah bu cuma veriyorum sistemi ileride pişman olmak istemiyorum.
Tomahawk, güç devreleri olarak ,gaming plus 'un bi tık üzerindedir.

KS

akifenes20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61 hocam şuan gaming plus ile tomahawk arasindayim. Kasa olarak cooler master masterbox 5 msi edition kullanıcam. 3200mhz li çift kanal 16gb ram. İşlemci 2400g ve yaninda entegre olan vega 11 gpu yu kullanıcam, depolama 240gb ssd, corsair 450w PSU, anakart olarak tavsiyeniz nedir ve sistemde bir eksik varmıdır?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Anakart olarak dediğim gibi ,Tomahawk ,bi  tık öndedir. Güç devreleri kontrolcüsü, B450 Çipsetin amiral gemisi olan MSI Gaming Pro carbon ile bire bir aynısıdır.

Ama ,Msı Gaming plus da kalitedir.
 Bak ne yap biliyormusun,ikisine iyice bak,hangisi hoşuna gittiyse onu al. :)
 Sonuçta ikisi de başını ağrıtmaz.

Kasa işi biraz zevk işidir.Ben hep yazarım,kasaya pek önem vermem. Düzgün bi havalandırması varsa,gerisini teferruat saymışımdır.
 Ama zevk ve renkler tartşılmazmış. Kasa tutkunları da var elbette,yani.

Corsairin o powerini kullandım. Sesli fanı. Ve fiat olarak da ,watt değeri ne göre pahalı.

İlerde ,e.kartı falacaksın zaten. 450 watt az kalabilir.

Bu yazılanlara göre seçtiğin tüm parçaları bi liste,fiat olarak buraya bi atıver. En son power kalsın. Kalan bütçeni de söylersen,poweri de seçer,makinaya noktayı koyarız.

Güzel makina olacak,merak etme.Uğur ve ben epey uğraştık. :)

KS

akifenes20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Anakart olarak dediğim gibi ,Tomahawk ,bi  tık öndedir. Güç devreleri kontrolcüsü, B450 Çipsetin amiral gemisi olan MSI Gaming Pro carbon ile bire bir aynısıdır.

Ama ,Msı Gaming plus da kalitedir.
 Bak ne yap biliyormusun,ikisine iyice bak,hangisi hoşuna gittiyse onu al. :)
 Sonuçta ikisi de başını ağrıtmaz.

Kasa işi biraz zevk işidir.Ben hep yazarım,kasaya pek önem vermem. Düzgün bi havalandırması varsa,gerisini teferruat saymışımdır.
 Ama zevk ve renkler tartşılmazmış. Kasa tutkunları da var elbette,yani.

Corsairin o powerini kullandım. Sesli fanı. Ve fiat olarak da ,watt değeri ne göre pahalı.

İlerde ,e.kartı falacaksın zaten. 450 watt az kalabilir.

Bu yazılanlara göre seçtiğin tüm parçaları bi liste,fiat olarak buraya bi atıver. En son power kalsın. Kalan bütçeni de söylersen,poweri de seçer,makinaya noktayı koyarız.

Güzel makina olacak,merak etme.Uğur ve ben epey uğraştık. :)

Hocam ikinizdende ALLAH razi olsun. Kusura bakmayın net ile ilgili sıkıntım var dönüt geç oldu 

Fiyatlar ortalama 

Ryzen 5 2400g 1050tl
g skill ram 2x8 3200mhz cl16 950 tl
Anakart t.hawk  veya gaming plus kararsizim hala 700 tl
James donkey 240gb ssd 240 tl
cooler master box 5 msi ed. Veya 150 tlye corsair spec 04 buldum hangisini alsam diye düşünüyorum 
Cooler master in dizaynı hoş, corsair in tepe fani var üstte 2 adet kafami bu karıştırdı birde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD 'yi James Donkey almanızı tavsiye etmem, iç donanımlarındaki bazı önemli parçaların markaları ve özellikleri belli değil uzun ömür açısından riskli yatırım olur. Onun yerine WD 240GB Green (WDS240G2G0A) alın 240-250 TL civarına bulunabiliyor.

Anakart için Gaming Plus ve Tomahawk arasında seçimini şu şekilde yapabilirsin.
Tomahawk; RGB var ve USB Type-C var 1 adet. Gaming Plus 'da bu ikisi de yok geri kalan tüm özellikleri güç yönetimi faz sayıları vs. her şeyi aynı seçimini buna göre yapabilirsin.

Kasayı Corsair Spec 04 alın CM Box 5 'in önü kapalı sadece üst tarafta olan açıklıktan hava almaya zorlanıyor kasa sıcaklık konusunda yaz aylarında sorun yaşatır. Corsair Spec 04 bu konuda daha iyi.

KS

akifenes20

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar cok teskkurler, bilgisayarı topladım
2400g işleci
Msi b450 tomahawk anakart
Corsair 2x8 3200mhz rgb pro ram
Corsair spec 04 kasa
Corsair vs450 psu
Corsair le 400 480gb ssd
Kasada 1 adet kırmızı fan varmış 2. El corsair sp 120 rgb fanlar dan 3 tane alıp takicam inşallah güzel olur.
Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri