Arctıc F14 TC fan çalışmıyor

Futive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıkta belirttiğim fandan 2 adet aldım fanları düzgün montajladığımı düşünüyorum fakat 2 fan da çalışmıyor ne yapabilirim? Bu arada fanların çıkış kısmı 3 pin ve ben 4 pinlik yuvaya düzgün bir şekilde montajladım. Kasam NZXT H510ı, güç kaynağım Be Quiet System Power U9 600W.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3 pin bağlantıyı anakartınızın 4 pin soketine çektikleri doğru gelenecek şekilde taktığınızdan eminsiniz değil mi? Birde fanları elinizde molex bağlantı aparatı varsa direk güç ile çalıştırmayı deneyin bozuk olup olmadıklarını anlamak için. Anakart modelinizi yazın birde ona bakalım ayrıca BIOS 'a girip fan ayarları kısımından anakart fanları görmüyor mu nakın ve fanlarınızı kontrol etmeye çalışın.

KS

Futive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
3 pin bağlantıyı anakartınızın 4 pin soketine çektikleri doğru gelenecek şekilde taktığınızdan eminsiniz değil mi? Birde fanları elinizde molex bağlantı aparatı varsa direk güç ile çalıştırmayı deneyin bozuk olup olmadıklarını anlamak için. Anakart modelinizi yazın birde ona bakalım ayrıca BIOS 'a girip fan ayarları kısımından anakart fanları görmüyor mu nakın ve fanlarınızı kontrol etmeye çalışın.

Düzgünce oturdu 4 pinlik yuvaya 1 pin boş kaldı ayrıca biosta anakart fanları görmüyor anakartım Asus tuf b450 plus gaming

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS ayarlarından Advanced kısmına girin ve Monitor sekmesinden Q-Fan Conf. ayarlarından Chassis Fan bölümüne girin ve 3 pin bağlantı için fan Control bölümünü PWM ayardan çıkartın böyle deneyin.

KS

Futive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
BIOS ayarlarından Advanced kısmına girin ve Monitor sekmesinden Q-Fan Conf. ayarlarından Chassis Fan bölümüne girin ve 3 pin bağlantı için fan Control bölümünü PWM ayardan çıkartın böyle deneyin.

Yaptım, PWM den çıkarıp DC ye aldım fakat hala çalışmıyor. Gelen her 2 fanında bozuk olduğunu düşünmüyorum bu arada.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emin değilim bozuk olup olmadığından ama bu kadar ayara çalışması gerekirlerdi. Bence direkt güç verip çalıştırmayı deneyin ama molex dönüştürücünüz varsa tabi. Yoksa neredeyse her şeyi denedik çalışmalıydı.

KS

Futive

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Emin değilim bozuk olup olmadığından ama bu kadar ayara çalışması gerekirlerdi. Bence direkt güç verip çalıştırmayı deneyin ama molex dönüştürücünüz varsa tabi. Yoksa neredeyse her şeyi denedik çalışmalıydı.

Acaba fanlar sadece psu ya direk bağlanınca çalışıyor olabilir mi? Dönüştürücü sipariş ettim molex ten 3 pine bakalım gelince denerim artık sağolun yardımınız için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'ya direkt dediğiniz olay baştata söyledğim gibi Molex to 3 pin DC aparatı ile alınan güç. Sonuçları yazarsınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri