Arctic markasini fazla tanımıyorum fakat çok fazla kişi bu soğutucuyu öneriyor.Nedir bu soğutucuyu diğerlerinden farklı kılan.2020 yılına ait ödülü falan da varmış soğutucun sanırım.Alınır mı sizce? Nedir olayı bu sogutucunun?
Soğutması kalitesi gayet güzel bir ürün diye biliyorum, en büyük sorunu okuduğum kadarıyla uyumlu olduğu kasa sayısı az hocam. Radyatör sebebiyle 6.5 cm civarı üst panelde açıklık istiyor diye biliyorum.Arctic markasini fazla tanımıyorum fakat çok fazla kişi bu soğutucuyu öneriyor.Nedir bu soğutucuyu diğerlerinden farklı kılan.2020 yılına ait ödülü falan da varmış soğutucun sanırım.Alınır mı sizce? Nedir olayı bu sogutucunun?
Kasam Cooler Master TD500 Mach argb.Dostum bu kasaya uyar mı? Fazla anlamıyorum kasanın boyut olaylarından falan.Rica etsem bakabilir misin?Soğutması kalitesi gayet güzel bir ürün diye biliyorum, en büyük sorunu okuduğum kadarıyla uyumlu olduğu kasa sayısı az hocam. Radyatör sebebiyle 6.5 cm civarı üst panelde açıklık istiyor diye biliyorum.
İstatistikleri diğer soğutuculara göre düşük olmasına rağmen bende anlamadım nasıl ödül almış bu soğutucu belki o zamanın en iyi soğutucusuydu ama şimdi ondan kat kat iyileri varArctic markasini fazla tanımıyorum fakat çok fazla kişi bu soğutucuyu öneriyor.Nedir bu soğutucuyu diğerlerinden farklı kılan.2020 yılına ait ödülü falan da varmış soğutucun sanırım.Alınır mı sizce? Nedir olayı bu sogutucunun?
Böyle bir yorum var hocam hangi modellerde uyumlu bilmiyorum ama sizin kasaya arcticsin bu modeli uymuş anlaşılanKasam Cooler Master TD500 Mach argb.Dostum bu kasaya uyar mı? Fazla anlamıyorum kasanın boyut olaylarından falan.Rica etsem bakabilir misin?
Hocam arctic in 420 mm sini alıp ön panele takarsam mı daha iyi soğuturum yoksa 360 mm yi üst panele takarsam mı?Soğutması kalitesi gayet güzel bir ürün diye biliyorum, en büyük sorunu okuduğum kadarıyla uyumlu olduğu kasa sayısı az hocam. Radyatör sebebiyle 6.5 cm civarı üst panelde açıklık istiyor diye biliyorum.
İstatistikler derken ürünlerin özelliklerine bakarak yorum yaptıysanız orada büyük hatanız var. Hiçbir ürün yazan özelliklerine göre alınmaz.İstatistikleri diğer soğutuculara göre düşük olmasına rağmen bende anlamadım nasıl ödül almış bu soğutucu belki o zamanın en iyi soğutucusuydu ama şimdi ondan kat kat iyileri var
TD500 kasasında ön panele 360mm boyuta kadar ARCTIC ürünleri montajlayabilirsiniz ancak üst panel için marka 44mm anakart ve RAM yüksekliği sınırı vermiş. ARTIC ürünleri 65mm kalınlığında yani uymayabilir bilginiz olsun.Kasam Cooler Master TD500 Mach argb.Dostum bu kasaya uyar mı? Fazla anlamıyorum kasanın boyut olaylarından falan.Rica etsem bakabilir misin?
TD500 kasasında ön panele 360mm boyuta kadar ARCTIC ürünleri montajlayabilirsiniz ancak üst panel için marka 44mm anakart ve RAM yüksekliği sınırı vermiş. ARTIC ürünleri 65mm kalınlığında yani uymayabilir bilginiz olsun.
Ön panelde en sağlıklı montaj boruların aşağı bakacağı yönde kurulmasıdır. Her ekran kartı boyutu ve kasa bunu desteklemediği için genelde yapılamaz ve boruları üst tarafa bakacak şekilde montajlarsanız çok verim alamazsınız sıvı soğutucudan ve ömründen yersiniz. Üst panelde böyle bir kısıtlama olmadığı için evet daha stabil ve sorunsuzdur.Hocam ön tarafa takmakla ilgili çok fazla kötü yorum gördüm genel olarak üst tarafa takmamız gerektiğinin daha sağlıklı olduğunu söylüyorlar.2500-3000tl Civarında bu soğutucuyu üst tarafa takabileceğim bir kasa önerebilir misiniz?
Hocam bu kasayı satın alan bir arkadaş yorumda bu sıvı soğutucuyu üst tarafa sığdırdığını söylemiş. sadece biraz RAM'lere değdiğini söylüyor. Demek ki üst kısma da sığabiliyor bu soğutucu.Radyatörün Ramlere biraz temas etmesi sıkıntı büyük bir sıkıntı yaratır mı?Ön panelde en sağlıklı montaj boruların aşağı bakacağı yönde kurulmasıdır. Her ekran kartı boyutu ve kasa bunu desteklemediği için genelde yapılamaz ve boruları üst tarafa bakacak şekilde montajlarsanız çok verim alamazsınız sıvı soğutucudan ve ömründen yersiniz. Üst panelde böyle bir kısıtlama olmadığı için evet daha stabil ve sorunsuzdur.
Marka 44mm maksimum yükseklik olmalı demiş. Anakart ve RAM için değmemesi adına. Resimdeki sistemde MSI TOMAHAWK ve ya XPG yada CORSAIR marka RAM görünüyor. O ürünler standart ölçülere uyuyor. Yani ekstrem yüksek bileşenleriniz yoksa sizde montajı büyük ihtimalle yapabilirsiniz üst panele. Ancak %100 emin konuşamıyorum biraz deneme yanılma işi.Hocam bu kasayı satın alan bir arkadaş yorumda bu sıvı soğutucuyu üst tarafa sığdırdığını söylemiş. sadece biraz RAM'lere değdiğini söylüyor. Demek ki üst kısma da sığabiliyor bu soğutucu.Radyatörün Ramlere biraz temas etmesi sıkıntı büyük bir sıkıntı yaratır mı?
RAM:Corsair Vengeance RGB RS.Marka 44mm maksimum yükseklik olmalı demiş. Anakart ve RAM için değmemesi adına. Resimdeki sistemde MSI TOMAHAWK ve ya XPG yada CORSAIR marka RAM görünüyor. O ürünler standart ölçülere uyuyor. Yani ekstrem yüksek bileşenleriniz yoksa sizde montajı büyük ihtimalle yapabilirsiniz üst panele. Ancak %100 emin konuşamıyorum biraz deneme yanılma işi.
Sizde varsa bu ürünler ölçerseniz daha net fikir sahibi olursunuz ama resimdeki kullanıcının bileşenlerinden yüksek değil bunlar.RAM:Corsair Vengeance RGB RS.
Anakart:Asus TUF gaming x570 gaming plus
Ekstrem yüksek bileşenler değiller sanırım
Maalesef daha ürünleri satın almadım.Teşekkür Ederim HocamSizde varsa bu ürünler ölçerseniz daha net fikir sahibi olursunuz ama resimdeki kullanıcının bileşenlerinden yüksek değil bunlar.