ARGB Fanlar sabit beyaz yanıyor

Ali Yüzseven

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba  bende asus tuf serisi b550 wifi puls anakart var kasam GamePower WARCRY ATX 6 * ARGB Sessiz Fan Temper Cam Gaming RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Kasave ayriyetden GamePower Air Turbine ARGB/RGB 3*12CM Fan Set Kit im var yanı toplamada 9 adet add rgb fanım mevcut ama aura sync ile kontrol edemiyorum kumandanın en altaki tuşuna 3 saniye basınca anakartdan kontrol modu aktif oluyor ama benim fanlarım beyaz yanıyor lakın 9 fandan 5 fanı sökersem gerideki 4 fan anakartdan kontroledilebiliyor fanları tektek takarsamda yeniden beyaz dönüyor hicbir şekilde kontroledilemiyor kontrolcü saglam çünkü kontrolcü üzerinden kumanda veya kasa üstündeki tuşlarla her renk veya mod süper calışiyor lakin anakart üzerinden aura sync porgramı ile yapmaya kalkınca fanlar beyaz kalıyoo sizce nedendir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kontrolcüye gerekli güç akışı sağlanamıyor olabilir. Yada ARGB portunun maksimum güç akışı fan sayısı için yetersiz geliyor olabilir. Güç bağlantılarınızı ve soketlerinizi kontrol edin.

KS

Ali Yüzseven

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Yavuz' Alıntı:
Sistem bileşenlerinizi belirtir misiniz ?

XFX AMD Radeon RX 5600 XT THICC III Ultra 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (RX-56XT6TB48)

AMD Ryzen 5 3600X 3.80GHz 35MB Soket AM4 Wraith Spire Fanlı İşlemci

Asus TUF Gaming B550M-Plus (WI-FI) AMD B550 Soket AM4 DDR4 4600(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart

GamePower WARCRY ATX 6 * ARGB Sessiz Fan Temper Cam Gaming RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Kasa

GamePower Air Turbine ARGB/RGB 3*12CM Fan Set Kit

Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram

James Donkey JD512 512GB 3D Nand 2000/1500MB/sn NVMe M.2 PCI-E SSD Disk 

Frisby FR-PS6580P-RGB 650W 12cm 80+ Gaming Power Supply

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kontrolcüye gerekli güç akışı sağlanamıyor olabilir. Yada ARGB portunun maksimum güç akışı fan sayısı için yetersiz geliyor olabilir. Güç bağlantılarınızı ve soketlerinizi kontrol edin.

Fanlar 5 pinli ve direk kontrolcüye giriyo kontrolcüde power satadan aliyor 

Lakin dediğim gibi kumandadan renklerde ve modlarda sorun yok waltaş düşük olsa onlarda calişmaz gibime geliyor
Argb portu yedersiz geliyo ola bilir lakin ozamanda hic kimsemi takmamiş arkadaş 4 fan normal 5 de veya 6  renkler bozuyor hemde bayağı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi sorun ya kontrolcü yada güç odaklıdır gibi duruyor ama ayar sorununuzda olabilir. Anakarta kumandadan ayar verdiğinizde ASUS AuraSync yazılımıyla RGB kontrollerini denediniz mi peki?

KS

Ali Yüzseven

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Dediğim gibi sorun ya kontrolcü yada güç odaklıdır gibi duruyor ama ayar sorununuzda olabilir. Anakarta kumandadan ayar verdiğinizde ASUS AuraSync yazılımıyla RGB kontrollerini denediniz mi peki?

Anakartdan aura acık 
Lakin şöle bir durum daha var aynı model aynı marka 1 kontrolcü daha var 4 fanı bir kontrolcğye 4 fanıda öbür kontrolcüye bagliyorum bu seferde aura sync porgramından tek renk ler calişiyor hemde güzel ama efeklere gelirsek neviliyim nefes yıldızlı gece falan ozaman efekler bozuyo araya beyaz renkler geliyor yani bişi yüksek voltaş veriyo gibi ya kontrolcüde yada powerda gibi ama cözemedim baktım araştırdım başkasında başina gelmemiş

ugur.gozaydin' Alıntı:

Fanlar 5 pinli ve direk kontrolcüye giriyo kontrolcüde power satadan aliyor 

Lakin dediğim gibi kumandadan renklerde ve modlarda sorun yok waltaş düşük olsa onlarda calişmaz gibime geliyor
Argb portu yedersiz geliyo ola bilir lakin ozamanda hic kimsemi takmamiş arkadaş 4 fan normal 5 de veya 6  renkler bozuyor hemde bayağı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorununuz ya kontrolcü odaklı yada başka bir şey pek bir şey anlamadım açıkçası sorununuz ne bilemiyorum. Zaten dandik diyebileceğim bir kasa modeli seçmişsiniz kontrolcüde sorun varsa da şaşırmam açıkçası. Bence kasayı satın aldığınız yer ile veya ASUS destek ile konuşun durumu.

Utku Alçın

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ali Yüzseven' Alıntı:
Merhaba  bende asus tuf serisi b550 wifi puls anakart var kasam GamePower WARCRY ATX 6 * ARGB Sessiz Fan Temper Cam Gaming RGB Kontrolcüsü ve Uzaktan Kumanda Kasave ayriyetden GamePower Air Turbine ARGB/RGB 3*12CM Fan Set Kit im var yanı toplamada 9 adet add rgb fanım mevcut ama aura sync ile kontrol edemiyorum kumandanın en altaki tuşuna 3 saniye basınca anakartdan kontrol modu aktif oluyor ama benim fanlarım beyaz yanıyor lakın 9 fandan 5 fanı sökersem gerideki 4 fan anakartdan kontroledilebiliyor fanları tektek takarsamda yeniden beyaz dönüyor hicbir şekilde kontroledilemiyor kontrolcü saglam çünkü kontrolcü üzerinden kumanda veya kasa üstündeki tuşlarla her renk veya mod süper calışiyor lakin anakart üzerinden aura sync porgramı ile yapmaya kalkınca fanlar beyaz kalıyoo sizce nedendir
Hocam bu soruna çözüm bulabilidinizmi, aynı sıkıntıyı b550f strix anakartla yaşıyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri