Asgari maaş

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
13 bin tl olmasını istiyormuş sendikalar sizce hocalarım ne olmalı yeterli mi 13k

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
12400f 3060 sistem 50.500₺ :D.
Şuan ki durumda 20k olması lazım en az zam vs gelmeden.

mertsaygı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Evet üzücü ama gerçek eğer 13 bin olursa bilgisayarlar çok büyük zamlar yer
işin açıkçası bi çok firmanın elinde en azından önümüzdeki 6 ay için yetecek kadar stok var bugün asgari 50 bin bile olsa en az 6 ay sistem fiyatlarının bu şekilde kalması gerek mantıken çünkü bugün aldığımız 2060 2070 kartlar 2 3 sene öncesinde alınıp depoya koyulmuş kartlar bunun herkes farkında tabiki hiçbir firmanın bunu kabul etmeyeceğine de eminim

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,956
işin açıkçası bi çok firmanın elinde en azından önümüzdeki 6 ay için yetecek kadar stok var bugün asgari 50 bin bile olsa en az 6 ay sistem fiyatlarının bu şekilde kalması gerek mantıken çünkü bugün aldığımız 2060 2070 kartlar 2 3 sene öncesinde alınıp depoya koyulmuş kartlar bunun herkes farkında tabiki hiçbir firmanın bunu kabul etmeyeceğine de eminim
Hocam artmazsa herkes bilgisayara ulaşabilir olur çünkü cidden çok ucuz olur 1 asgari maaş a rx 6600lu pc düşünsenize hocam güzel olmaz mı

batuhan11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
o firmalarda kimse çalışmıyor mu bilader? firmaların çalışanları bedavaya mı çalışıyor?

mertsaygı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
o firmalarda kimse çalışmıyor mu bilader? firmaların çalışanları bedavaya mı çalışıyor?
işin bu kısmı devlet ile firmalar arasında zaten refahı sağlayamayan devlet değersiz parayı halka saçtıkça firmalar zora giriyor bu da ürünlerin pahalılaşmasına sebebiyet veriyor işin sonunda ise sen de ben de enflasyon altında eziliyoruz

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
Hocam mantığın biraz saçma mesela adamların elinde isterse 2 yıllık stok olsun stok bitince bu adamlar düşük fiyata satarsa yine aynı fiyata stoğa parça getiremezler bu yönden düşünülmeli, bide arkadaşın dediği gibi çalışanların maaşı vesaire için illaki bu fiyatta kalması imkansız.

13 bin₺ olsa tekstil üreticileri başta olmak üzere sırasıyla otomotivde bütün yan sanayi parça üreticileri iflas bayrağını çeker. En fazla olacağı 7.5-8 k arası.
Hocam neden böyle bir şey olur bilmediğimden soruyorum?

mertsaygı

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
141
Hocam mantığın biraz saçma mesela adamların elinde isterse 2 yıllık stok olsun stok bitince bu adamlar düşük fiyata satarsa yine aynı fiyata stoğa parça getiremezler bu yönden düşünülmeli, bide arkadaşın dediği gibi çalışanların maaşı vesaire için illaki bu fiyatta kalması imkansız.
zaten işin bi kısmına kadar söylüyorum hocam elinde 2 sene sonrasına kadar stok olan bi firma 2 yıllık stoğu bitene kadar o ürünü aynı fiyata satar mı sence.Senin dediğin kısım benim yazımda yok zaten tabikide asgariye zam geldiğinde üç liralık mal beş lira olduğunda firmada beşe satacak fakat zam gelmeden üçe aldığını üçe satmaya devam etmeyecek onu da beşe satacak

Buraqq

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
336
zaten işin bi kısmına kadar söylüyorum hocam elinde 2 sene sonrasına kadar stok olan bi firma 2 yıllık stoğu bitene kadar o ürünü aynı fiyata satar mı sence.Senin dediğin kısım benim yazımda yok zaten tabikide asgariye zam geldiğinde üç liralık mal beş lira olduğunda firmada beşe satacak fakat zam gelmeden üçe aldığını üçe satmaya devam etmeyecek onu da beşe satacak
Aynı şeyi söylüyoruz eskiden aldığından kar yapıp yerine aynı ürünü tekrar alması gerek bu yüzden her türlü fiyatlar yükselir.

patronbusiness

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
8900 gibi bir ücret olduğunu duydum bende 13k olamaz verilere göre yıllık enflasyon %90 civarı %100 den daha fazla asgari ücret artışı yaşanmaz trnin bir değeri kalmaz aşırı fazla

shwif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Kimse maaş artınca refaha ulaşacağımızı sanmasın, aynı şekilde hatta şimdiki orandan daha pahalı olacak herşey yılbaşından sonra

ibrahimunaLife

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
347
Selamlar,
Asgari ücretin artması sadece düzenli ödemesi ( Kredi borcu vs ) olup her yıl ne kadar ödeyeceği tutarı bilen kişiler için bir nebze + oluyorken geri kalan tüm süreçte üreticiden tutup tüketiciye kadar her kesimden insan etkileniyor. Asgari ücretin yükselmesi demek benim market harcamalarıma daha çok para vermeme neden olur. Çalıştığım firmanın aynı işi yapmama rağmen bir önceki döneme göre daha fazla ödenek vermesi gerekir. Bunu bir yerden telafi etmesi için firmanın müşterilerine bu artış oranını yansıtması gerekecek. Toptan alım satım veya bu iş sektörü ile ilgilenen kişiler x ürünü y birim fiyattan alırken zam sonrası aynı x ürünü bu sefer 2 veya 3y birime alacak. Buda pazar payını yine yükseltecek.

Uzun lafın kısası asgari ücret ne kadar artarsa artsın ay sonunda cebimizde kalan para hep aynı bazen daha düşük veya hiç kalmayacak. Asgari ücrete zam gelmesini istemeyenlerden biriyim.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
658
Enflasyon (%100 ise %50 gösterilir) düşük gösterilmesi ve maaşların bu enflasyon oranından daha da az artırılması ülkemizde sıkça görülen bir uygulamadır. Bu yetmezmiş gibi maaşlara zam gelince özel sektör fiyatlara anında zam yaparak tepki veriyor. Sözde fahiş fiyatlara cezalar getiriliyor. Öte yandan serbest piyasada fahiş fiyat kime göre neye göre var? Serbest piyasa bence kalkmalı tek çözüm bu gibi.
Maaşlara zam gelse yine garip bir kısır döngüye girecek ekonomi ve piyasa fiyatları yine artacak. O yüzden ben hiç düşünmüyorum bu konuyu, kaç lira zam yapsalar misliyle çıkıyor cepten. Resmen kendimizi kandırıyoruz.

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
seçim ayağına herşey olur bu ülkede

gokmen414141

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
sendika der 13000 olsun iş veren der 13000 çok 8 olsun . masaya otururlar en son %30 oranında zama karar verirler :D sanmıyorum 13.000 olsa bile bu sefer herşey daha pahalı olacak . önceki asgari ücret belirlenmesinde %40 50 oranında zam bekleniyordu maksimum olsa olsa 7000 7500 olur

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri