ASUS Anakart mikrofon girişini hoparlör olarak görüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mütefekkir

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
2
Dün mikrofon ile gayet güzel kayıt yapabiliyorken, bugün anlamadığım bir şekilde mikrofon çıkışına mikrofon'u taktığımda "orta/subwoofer hoparlör çıkışı" olarak görüyor.

Kasa'nın arka girişinden takıyorum.

Anakartım, ASUS AMD B450M-K

Şuanda Mikrofon ile ses kayıt yapamıyorum. Lakin kasa'nın ön mikrofon girişinde çalışıyor orada bir problem yok.

Kullandığım mikrofon ise ; US $18.95 29% OFF|LEORY Microphone Condenser Kit Sound Studio Recording Wired Microphone Mic With Stand Mount For Braodcasting KTV Karaoke-in Microphones from Consumer Electronics on Aliexpress.com | Alibaba Group

ffff-png.68885

fff-png.68887

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Arka Jak girişine takınca Realtek yöneticisindeki bağlandığı Jak girişine sağ tıklayıp aygıtın tanıtımını değiştirebilirsiniz. Mikrofon yaparsanız sorun kalmaz.

KS

Mütefekkir

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Arka Jak girişine takınca Realtek yöneticisindeki  bağlandığı Jak girişine sağ tıklayıp aygıtın tanıtımını değiştirebilirsiniz. Mikrofon yaparsanız sorun kalmaz.

Tıklıyorum ama değişmiyor. Diğerlerinde değişim oluyor fakat bu girişe tıklayınca bir şey çıkmıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aryüz biraz farklı bşrkaç ayar daha vardı ama bu arayüzde göremedim. Ön jak girişini iptal edip sadece arka girişi aktif edebildiğiniz bir ayar bunu deneyebilirsiniz. Anahtar simgesi veya ayar dişli simgesi vs. varsa onlarda olur bu dediğim ayar.

KS

Mütefekkir

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aryüz biraz farklı bşrkaç ayar daha vardı ama bu arayüzde göremedim. Ön jak girişini iptal edip sadece arka girişi aktif edebildiğiniz bir ayar bunu deneyebilirsiniz. Anahtar simgesi veya ayar dişli simgesi vs. varsa onlarda olur bu dediğim ayar.

zjkaz4.png

Böyle bir ayar paneline girdim dişli çarka tıkladım sağ üstten.

KS

Mütefekkir

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
2
ugur.gozaydin' Alıntı:
En alttaki 2 tiki kaldırın birde öyle deneyin.

Tamamdır çözdüm Elhamdulillah. İlk resimde hoparlör yapılandırmasını "5.1'den", "Stereo" seçeneğine getirdikten sonra o çıkışı tekrar mikrofon görüyor. Meğer 5.1 seçeneğine gelince mikrofon girişi"subwoofer" oluyormuş. :)

JZJaXY.png

Çok teşekkür ederim desteğiniz için.  :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mütefekkir' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
En alttaki 2 tiki kaldırın birde öyle deneyin.

Tamamdır çözdüm Elhamdulillah. İlk resimde hoparlör yapılandırmasını "5.1'den", "Stereo" seçeneğine getirdikten sonra o çıkışı tekrar mikrofon görüyor. Meğer 5.1 seçeneğine gelince mikrofon girişi"subwoofer" oluyormuş. :)

JZJaXY.png

Çok teşekkür ederim desteğiniz için.  :)

Çözüldüğüne sevindim. Başka soruşarınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri